<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1514670925498083&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

CASE BUBBLECAP

Näin mallinnat idean tuotantoon - Bubblecapin tarina ideasta maailman pienimmäksi hiilihapotuslaitteeksi

Janne Alasaarelan keksimällä hiilihapotuskorkki-innovaatiolla voi tehdä hiilihapollista vettä suoraan tavalliseen limonadipulloon ilman erillistä hiilihapotuslaitetta. Korkki on pieni, kätevä sekä edullinen ja korvaa isot, tilaa vievät hiilihapotuskoneet.

hapotus_2.jpgBubblecap-hiilihapotuskorkki kierretään virvoitusjuomapulloon ja adapteri kaasupulloon. Vipuliikkeellä sihautellaan kaasua veteen välillä sekoittaen ja näin kuplavesi on valmis.

- Idea Bubblecapistä lähti liikkeelle kesällä 2011, kun kesken helteisen päivän huomasin hiilihapotetun veden taas kodistamme loppuneen. Kuplaveden suurkuluttajana olin haaveillut televisiossa mainostetusta hiilihapotuslaitteesta, mutta sellainen ei yksinkertaisesti mahtunut keittiöömme. Aloin ideoida, miten hiilihapotettua vettä voisi tehdä pienemmällä laitteella, Alasaarela muistelee.

Tuotekehitys alkoi yhteistyössä Granon 3D-tiimin kanssa. Ensimmäinen toimiva laite syntyi kesällä 2012. Sen jälkeen keskityttiin laitteen yksinkertaistamiseen ja kehittämiseen kaupallisempaan muotoon.

- Teimme 3D-tulostamalla varmasti satoja erilaisia malleja ja testasimme niiden toimivuutta. Vaikka tuote on pieni ja helppokäyttöinen, se ei kuitenkaan tarkoita, että sitä olisi yksinkertaista toteuttaa. Hioimme yksityiskohtia loppuun asti ja teimme erilaisia design-malleja. Käytimme 3D-tulosteita myös valmiiden tuotteiden tuotekuvauksissa ja tuote-esittelyissä, Alasaarela kertoo.

black_bubblecap4.jpg

Nopea toimitusaika oli Alasaarelan mukaan keskeistä tuotekehittelyssä.

- 3D-tulostus oli nopea ja kustannustehokas ratkaisu tuotteen suunnitteluun. Tuotteen testaaminen oli luotettavaa, sillä 3D-tulosteiden laatu ja tarkkuus olivat lähellä lopputuotetta. Nopeasti toimitettavat pikamallit olivat tuotekehittelyn keskiössä, Alasaarela summaa.

Bubblecap-hiilihapotuskorkit ovat tulossa kauppoihin huhtikuun 2016 alkupuolella. Globaalia tuotetta on myyty jo 25 eri maahan.

Bubblecap-mallit tulostettiin tarkalla MJP-tekniikalla. Lue lisää…

fiesta_red_2.jpgBubblecap on suomalainen avainlipputuote. Tuotteen ulkomuodon on suunnitellut Janne Alasaarelan vaimo Eve Alasaarela.

Bubblecap

  • Enemmän kuplia, vähemmän tuhlausta
  • Säästää tilaa keittiössä
  • Käy kaikkiin palautuspulloihin
  • Sopii yleisimpiin hiilidioksipatruunoihin
  • Suomalainen keksintö