Takaisin

Savonlinja on osa suomalaista kansallismaisemaa ja Suomi-kuvitus kuvaa Savonlinjan sadan vuoden matkaa läpi Suomen. Uudistunut ilme näkyy vahvasti bussiteippauksissa. Savonlinjan bussit näkyvät nyt entistä paremmin, kun ne saavat kylkiinsä näyttävät Suomi-aiheiset teippaukset.

savonlinja.png

– Viikkotahti on yleensä noin kolme autoa, kertoo huoltopäällikkö Arto Ursin Savonlinjalta. Samalta paikkakunnalta on vain yksi auto työn alla kerrallaan. Uuden Suomi-ilmeen taustalla on Savonlinjan brändityöprosessi.

–Pelkästään positiivista palautetta on tullut, toteaa Arto Ursin Savonlinjan uudesta ilmeestä. Ilmeen on suunnitellut brändi- ja mainostoimisto Nitro ID. Ennen teippausta uudempien autojen keula, perä ja katto on maalattu keltaiseksi. Vanhempien autojen perusväri pysyy valkoisena, ja niitä fiksataan ja maalataan tarpeen mukaan. Maalauksen jälkeen auto teipataan samoissa tiloissa.

–Olemme pyrkineet järjestämään maalaukset ja teippaukset siten, että auto saadaan viikossa valmiiksi, Ursin kertoo. Teippauksia on tehty oman korjaamon lisäksi Mikkelissä, Villähteellä, Joutsenossa, Juankoskella ja Juvalla.

Koko kalusto uuden brändin alle

Projekti on lähtenyt hyvin vauhtiin, ja yhteistyö Granon kanssa on sujunut hyvin.

–Lopputulos on onnistunut, pelkästään positiivista palautetta on tullut, Ursin kiittelee. Työ tulee kestämään vielä, sillä autoja on paljon. Kalustoa myös uusitaan jatkuvasti ja vanhaa kalustoa poistuu käytöstä.

savonlinja_teippien_asennus.png


Teippaukset helposti

Granossa teippausten aikataulut sovitetaan aina tilaajan toiveiden mukaisesti. Tarvittaessa autoja voidaan teipata hyvinkin nopeasti, jopa yöllä.

–Kun jokainen auto käy yleensä läpi tapauskohtaisen käsittelyn maalaamossa ennen teippausta, ajankohta tiedetään yleensä hyvissä ajoin, kertoo Kotkan ja Kouvolan asiakkuuspäällikkö Simo Lehti Granosta. Itse teippaustyössä menee autosta riippuen puolesta päivästä yhteen päivään.

–Useampaan autoon päivässä päästään lisäämällä asentajien määrää tai teippaamalla usealla paikkakunnalla yhtä aikaa, Lehti selvittää. Teippien tuottaminen onnistuu Granossa nopeasti massiivisen tuotantolaitekapasiteetin ansiosta. Teipattavan ajoneuvon merkin lisäksi on otettava huomioon muun muassa autossa olevien akselien, luukkujen ja ovien määrä sekä sijoittuminen, ettei esimerkiksi huomionarvoista grafiikkaa tule vaikka renkaan kohdalle.

Lue lisää teippauksen mahdollisuuksista >>