Takaisin

case-burger-king-1-preview

Burger Kingin mielestä Granon asiakaslähtöinen toimintamalli antoi hyvät edellytykset lähteä kokeilemaan CovidSafe Virusteippiä pilotin kautta. Kohteeksi valittiin Kauppakeskus Dixin Burger King -ravintola.

CovidSafe Virusteippi on Granon uusi tuote, joka hävittää virukset ja bakteerit teipatusta pinnasta kosketuksen jälkeen jopa sekunneissa. Teippi hyödyntää uudenlaista monimetalli-teknologiaa ja se hävittää myös koronaviruksen (SARS-COV-2). Teippi on suomalainen innovaatio, jonka on kehittänyt Clean Touch Medical.

CovidSafe on maailmanlaajuisesti ensimmäinen tuote, joka pystyy tutkitusti tällaisiin tuloksiin virusten hävittämisessä ja siksi se sopii erinomaisesti monille paljon kosketeltaville pinnoille katkaisemaan muun muassa koronaketjun välittömästi.

Burger King halusi testata CovidSafe Virusteippiä ja pilottikohteeksi valikoitui Vantaalla sijaitsevan Kauppakeskus Dixin Burger King -ravintola.

“Ymmärrettävästi tässä ajassa ihmiset etsivät ruokailuunsa paikkoja, joissa hygienia ja turvallisuus ovat toiminnan keskiössä. Meillä näin on ja siksi haluamme olla mukana myös testaamassa uutta ja innovatiivista ratkaisua ravintolan kosketuspintojen desinfiointiin”, kertoo Burger King -ravintoloita Suomessa pyörittävän Restel Fast Food Oy:n Head of Operations Olli Mäkäräinen.

“Burger King -ravintoloissa on käytössä lukuisia toimenpiteitä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Olemassa olevaa siivous- ja desinfiointirytmiämme on tarkennettu ja tiivistetty. Lisäksi ravintoloissamme on kokonaan uusia toimintamalleja, jotka liittyvät muun muassa sosiaalisen etäisyyden ylläpitämiseen ja entistä paremman käsihygienian mahdollistamiseen”, Mäkäräinen jatkaa.

Kehitetty suojaamaan monenlaisia kosketuspintoja 

CovidSafe Virusteippi sopii monenlaisiin usein kosketeltaviin pintoihin, kuten ovenkahvoihin, kaiteisiin, huonekaluihin, hanoihin, katkaisimiin ja nappeihin, ottimiin, ostoskärryihin – oikeastaan mihin vain pintoihin, joita on hyvä kosketusten vuoksi viruksilta ja bakteereilta suojata.

Grano asensi pilottikohteeksi valittuun Burger King -ravintolaan CovidSafe Virusteipit marraskuun alussa. Suojateippiä asennettiin muun muassa ovenkahvoihin, tuolien selkänojiin sekä myyntitiskin etupintaan suojaamaan pikaruokaravintolan kävijöitä erityisesti koronavirukselta.

Burger King -ravintoloissa asiakkaiden turvallisuus on toiminnan keskiössä ja he haluavat luoda asiakkailleen kaikin tavoin turvallisen ympäristön.

“Desinfioimme kosketuspinnat nykyisin tihennetyllä rytmillä manuaalisesti, mutta tämän teipin ansiosta pinnat voidaan saada desinfioitumaan jopa jokaisen kosketuksen jälkeen ja täysin automaattisesti. Siksi olemme kiinnostuneita myös tämän teipin mahdollisuuksista”, Mäkäräinen kertoo.

CovidSafe Virusteippi on helppo asentaa myös itse ja sen poistaminen pinnasta onnistuu jälkiä jättämättä. Teippi itsessään kertoo, milloin se pitää vaihtaa – pinnoitteen kuluessa sen alta paljastuu punainen kontrolliväri, joka kertoo, että teippi tulee vaihtaa. Teipin elinkaari on kuitenkin pitkä ja liimalaatu on kehitetty kestämään niin sisällä kuin ulkona.

Burger King -ravintolassa teippiä haluttiin testata hyvin laajalti monissa erilaisissa pinnoissa, eikä haasteiltakaan vältytty. Havaittiin, että pinnoitettu teippi voi naarmuuntua terävistä osumista, kuten teippituotteet yleensäkin. Samaten pinnoitteen kupari patinoituu ja hapettuu ajan kanssa, joten pinnoitteen ulkonäkö muuttuu käytössä. Sen teho ei kuitenkaan siitä laske. Pilotin avulla pystyttiin myös ratkomaan sitä, missä kohteissa teipin käyttö toimii hyvin, missä taas ei.  

Olli Mäkäräinen jakaa kiitoksensa teipin testauksesta ja Burger King -pilottiprojektista. Hänen mielestä kommunikointi Granon kanssa on ollut aktiivista ja ammattimaista koko prosessin ajan. 

"Granon vahvuus on erityisesti asiakaslähtöisyydessä. Granolla on halu varmistaa, että tuote ja toimintamalli on asiakkaan kannalta paras mahdollinen", Mäkäräinen kiittää.

Tutkittua suojaa

CovidSafe Virusteippi on testattu Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan virologian osastolla, ja tutkimustulokset teipin tehosta ovat olleet kiistattomia.

“Testaamamme monimetallihybridi on ainutlaatuinen ja hyvin mielenkiintoinen seos, jonka tutkimustulokset ovat vaikuttavat. COVID-19-virus aiheutti maailmanlaajuisen pandemian, jollaiseen toivottavasti voidaan jatkossa reagoida vieläkin nopeammin. Kenties tämänkaltaisella seoksella voidaan jatkossa reagoida nopeammin eri bakteereihin ja viruksiin”, kertoo apulaisprofessori Tarja Sironen Helsingin Yliopiston Virologian osastolta.

Grano haluaa olla suojatuotteiden etulinjassa

Ainutlaatuisen CovidSafe Virusteipin lisäksi Grano on lanseerannut paljon erilaisia sekä asiakkaita että yritysten henkilökuntaa suojaavia tuotteita, kuten suojapleksejä, kassapäätyjen turvavälisuojia, infonäytöllisiä automaattisia käsidesiannostelijoita sekä turvaväliteippauksia. Näitä tuotteita käytettiin muun muassa Helsinki City Running Day -tapahtumassa, joka oli läntisen Euroopan suurin järjestetty massatapahtuma korona-aikana.

–Me haluamme tehdä kaikkemme, jotta Suomessa toimivat yritykset selviävät haasteellisista ajoista. Siihen tarvitaan innovatiivisia työkaluja, jotka auttavat pitämään pyörät pyörimässä, sanoo Granon toimitusjohtaja Pekka Mettälä Korona räjäytti innovaatiopadot -blogikirjoituksessaan.

 

“Granolla on halu varmistaa, että tuote ja toimintamalli on asiakkaan kannalta paras mahdollinen."

Olli Mäkäräinen | Head of Operations, Restel Fast Food Oy

 

Tutustu Granon turvatuotteisiin >>