Takaisin

20190301_Korkeasaari-bussit_IMG_6886_875

Keltaisten silmien katse porautuu takana ajavan tuulilasin läpi; yli kaksimetrisen lapinpöllön tuijotus on vaikuttava. Valvovan katseen alla liikkuvat myös jalankulkijat, joiden menoa seuraavat tuima lapinpöllö ja ilves. Korkeasaaren eläimet liikkuvat nyt Helsingin kaduilla.

Korkeasaareen liikennöivän HSL:n linjan 16 kaikki kolme bussia ovat saaneet uudet ilmeet. ”Uudistimme alkuvuodesta visuaalisen ilmeemme yhdessä GUT Studion kanssa. Sen jälkeen oli luontevaa uudistaa myös Korkeasaareen kulkevien bussien teippaukset. Isot kuvat, joissa eläin katsoo kohti, antavat jo esimakua eläintarhavierailusta. On upea tunne, kun villieläin ottaa kontaktia juuri sinuun” sanoo Korkeasaaren graafinen suunnittelija Aki Kotkas.

Bussien teippaus tehtiin yhteistyössä Granon kanssa ja bussit on teipattu ikkunan läpinäkyviä kalvoja lukuun ottamatta PVC-vapaalla kalvolla. ”Yhteistyökumppanin valinnassa päädyimme Granoon, sillä heiltä löytyi jo tarjousvaiheessa innostusta miettiä meille sopivia vaihtoehtoja niin materiaalien valinnassa kuin muussakin suunnittelussa. Bussiteippaus tehdään pariksi vuodeksi, joten meille on tärkeää, että materiaalit ovat paitsi kestäviä, myös mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Ilahduimme, kun kuulimme, että PVC-muoville on vaihtoehto. Toivottavasti tämä luo suunnan muillekin ekologisemmille painomateriaaleille” Kotkas jatkaa.

Granossa halutaan vastata kestävän kehityksen haasteisiin, myös ajoneuvoteippauksissa. Ajoneuvojen yliteippauksissa Granolla on käytössä myös PVC-vapaat tulostuskalvot. Nämä ympäristöystävällisemmät yliteippauskalvot on valmistettu osittain bio-pohjaisista raaka-aineista, jotka voidaan kierrättää käytön jälkeen. Granon käyttämät PVC-vapaat yliteippauskalvot ovat monikäyttöisiä ja niillä voidaan teipata niin ajoneuvoja, veneitä, laivoja kuin rakennuksia, sekä muita muodoiltaan haastavia pintoja. Markkinajohtaja Grano takaa valtakunnallisesti nopean tuotannon ja helpon asennuksen sekä irrotuksen kohteista riippumatta, kertoo Mikael Haanpää Granosta.

Kaikissa kolmessa bussissa on oma teemansa. Oranssista bussista astutaan ulos kuninkaallisesti leijonien keskeltä. Kissabussin lajit lumileopardista amurintiikeriin ovat useimmille tuttuja Korkeasaaren Kissalaaksosta.

30985920_Korkeasaari-bussit_tiedote

Vihreän bussin ovet avaa jättimäinen pikkumarmosetti, maailman pienin apina, jolla on todellisuudessa kokoa vain reilut 10 senttiä ja 100 grammaa. Pikkumarmosetin ja muut apinabussin eläimet, apinalinnassa eläviä berberiapinoita lukuun ottamatta, voi nähdä luonnollisessa koossa Korkeasaaren Amazonia-talossa.

Siniseen bussiin on kerätty Korkeasaaren suomalaisia lajeja; metsäpeura, ahma, ilves ja pöllöt. Toisella bussin kyljistä sataa lunta ympäri vuoden, muistuttamassa siitä, että Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä. 

Matka Helsingin Rautatientorilta Mustikkamaanportille kestää noin 20 minuuttia ja bussit liikennöivät 20 minuutin välein. Bussin kyytiin voi hypätä myös Kulosaaren metroasemalta.

Lisätiedot:

Susanna Silvonen
Markkinointijohtaja, Korkeasaaren eläintarha
050 435 9539

Mikael Haanpää
Tuotelinjapäällikkö, Grano Oy
044 766 2618 

 

Tutustu Granon ajoneuvoteippauksiin >>