Takaisin

Luova suunnittelu Studio Grano

Turun Metsänkävijät -suunnistusseura halusi houkutella lajin pariin uusia harrastajia ja päätti tuoda suunnistuksen kaupunkiin Street-O-tapahtuman myötä. Tapahtumalta puuttuivat kuitenkin paitsi oheistarvikkeet myös visuaalinen ilme. Seuran kartat jo pitkään painanut Grano laajensi samaan aikaan palveluitaan luovaan suunnitteluun, ja suunnistustapahtumasta tuli luova studio -palvelun ensimmäinen asiakasyhteistyö.

Turku Street-O on urbaani urheilutapahtuma, jossa osallistujille annetaan kaupungin kadut ja talot kattava suunnistuskartta ja tunti aikaa rasteja sisältävän reitin kiertämiseen. Idea syntyi viime talvena, ja marraskuun alusta Turussa on kaupunkisuunnistettu joka keskiviikko.

– Suunnistus on laji, joka herättää useimmilla myönteisiä mielikuvia mutta jota liian harva on tullut kokeilleeksi. Tuomalla lajin kaupungin keskustaan haluammekin näyttää laajemmalle yleisölle, että suunnistus on kiva ja helppo tapa liikkua. Se ei vaadi suuria erätaitoja, suunnistusseura Turun Metsänkävijöiden puheenjohtaja ja Street-O-tapahtuman ideoija Kari Lehto

Luova studio -palvelussa yhdistyvät suunnittelu ja toteutus 

Turun Metsänkävijöiden kartat on painettu jo pitkään Granon Turun toimipisteessä. Kun suunnistusseura halusi laajentaa toimintaansa Street-O-tapahtuman myötä myös uusille kohderyhmille, kävi ilmi, että Granolta löytyy luovan suunnittelun osaamista laajemminkin.

Luova suunnittelu Studio Grano

Yrityksessä oli parhaillaan kehitteillä luova studio -nimellä kulkeva uusi monialainen palvelu. Siinä asiakasta palvelevat räätälöidysti Granon monen eri alan asiantuntijat verkko-osaajista myymäläkonseptoinnin ammattilaisiin ja nyt myös luoviin suunnittelijoihin.

– Halusimme luoda Street-O-tapahtumalle yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen, joka houkuttelee lajin pariin uusia urbaaneja harrastajia, Lehto kertoo.

Grano suunnitteli tapahtumalle kokonaan uudenlaisen ilmeen. Liikkeelle lähdettiin logosta. Tämän pohjalta Grano uudisti ja yhtenäisti myös tapahtuman verkkosivujen ja Facebook-sivujen visun. Lisäksi suunnistajilla on pimeässä liikkuessaan päällään Granon painamat huomioliivit, jotka yhtä lailla tukevat yhtenäistä ilmettä.

Luova suunnittelu Studio Grano

– Hieno yhteensattuma, että ensimmäinen asiakasprojektimme oli juuri tämä, kun mekin olemme ottaneet suunnan kohti uusia palveluja. Studiossamme työskentelee yli 40 ammattilaista, niin suunnittelijoita kuin toteuttajiakin, jotka toimivat saumattomassa yhteistyössä tuotannon kanssa. Palvelu avaa asiakkaille kokonaisvaltaisen polun sisältöjen suunnittelusta aina jalkautukseen saakka, kaikissa kohderyhmille olennaisissa kanavissa, toteaa studion luova johtaja Eero Heikkinen.

– Saamme Granolta kokonaisvaltaista palvelua suunnittelusta karttojen tulostukseen ja toteutukseen asti. Näin säästämme aikaa, ja seuran ilmeen uudistaminen ja yhtenäistäminen etenee vaivatta. Uskon, että tapahtuman koon kasvaessa tulemme tarvitsemaan Granolta suunnitteluapua esimerkiksi ilmoittautumispisteelle tarvittavan ilmatäytettävän teltan ulkoasun suunnitteluun, Lehto sanoo.

Tutustu Granon luovan suunnittelun palveluihin >>