Takaisin

postia

Koronavirus aiheuttaa kaupungeille ja kunnille valtavasti viestintätarpeita. Poikkeusoloissa aktiivinen viestiminen ja informointi esimerkiksi erilaisiin toimintaohjeisiin liittyen on tärkeää.

Myös eri kohderyhmien, esimerkiksi ikäihmisten, lapsiperheiden, nuorten, vieraskielisten, yrittäjien, eri palvelujen asiakkaiden tai koululaisten huoltajien tarpeet on huomioitava.

Koronakirje asukkaille

Hyvä esimerkki tällaisesta kohderyhmäviestinnästä on Tampereen kaupungin koronakirje. Grano sai olla mukana tässä nopean viestinnän hankkeessa, joka oli loistava esimerkki poikkeustilaviestinnän nopeudesta, kohderyhmän tavoitettavuuden ymmärryksestä, sekä sisällön monipuolisuudesta. Perinteisen kirjeen sisältöä voi miettiä hyvin innovatiivisesti! Koronakirjeellä haluttiin auttaa kaikkia 70 vuotta täyttäneitä tamperelaisia ja oriveteläisiä. Tarkoituksena oli kontaktoida ikäihmiset, kertoa heille vallitsevasta tilanteesta ja informoida heitä kohderyhmän hyvin tavoittavalla tavalla mm. oleellisista kaupungin puhelinnumeroista. Kirjeen mukana lähti kattavat vastaukset kaupunkilaisilta tulleisiin kysymyksiin, vastaukset niihin, sekä kolmannen sektorin toimijan tuottamat kotijumppaohjeet. Perinteinen kirje voi todella välittää samaan aikaan sekä informaatiota, että viestin siitä miten jokainen kaupunkilainen on yhtä tärkeä.

 

Lue lisää korona-ajan suoraviestinnän mahdollisuuksista >>