5 virhettä painoaineistossa

Toisin kuin digitaalisissa toteutuksissa, valmiin painotuotteen päivittäminen ei ole mahdollista. Aineisto kannattaa tehdä alusta asti huolella, sillä jos painetusta tuotteesta löytyy virhe, sen korjaaminen vaatii aikaa, rahaa ja kokonaan uuden painatuksen.

Kokosimme tähän oppaaseen viisi yleisintä virhettä painoaineistoissa sekä keinoja, joilla vältät nämä virheet. Yleisimpiä virheitä ovat esimerkiksi seuraavat:

1. Sivut ovat väärän kokoisia tai väärässä järjestyksessä

Sivukoon on vastattava kooltaan lopullista tuotetta. Tiedoston korjaaminen oikeaan kokoon ei onnistu pelkästään skaalaamalla, vaan se vaatii usein elementtien uudelleen sommittelua. Hyvä esimerkki tuotteesta, jossa sivut menevät helposti väärään järjestykseen, on haitari- tai kerien taitettu esite.

2. Kaksipuolinen tuote on tehty kahdelle erilliselle PDF:lle

Törmäämme säännöllisesti tilanteeseen, jossa kaksipuoliseksi tarkoitettu tuote toimitetaan asiakkaalta kahtena erillisenä PDF-tiedostona niin, että yhdessä tiedostossa on toinen puoli ja toisessa toinen puoli. Painotuotteen kummankin puolen on kuitenkin oltava samassa PDF-tiedostossa omilla sivuillaan.

Lataa opas ja lue kaikki vinkit. Jos kaipaat enemmän apua aineistosi kanssa, ammattilaisemme auttavat sinua mielellään!

Lataa maksuton opas!

5 virhettä painoaineistossa