Tillbaka

Uganda_WV_pe 245

Berättelser och fotografier förmedlar fältarbetets verklighet till World Vision Finlands faddrar och finansiärer. För att ha berättelserna i säkert förvar och göra det lättare att dela med sig av dem har organisationen den Grano digitala materialbanken till sitt förfogande.

– Berättelser och bilder spelar en väldigt stor roll i vårt arbete. De flesta av våra faddrar kan inte följa vårt fältarbete på plats men via berättelser kan vi göra människor medvetna om våra framgångar och utmaningar när det gäller utvecklingsarbetet, säger Anna Pollari, kommunikationschefen för World Vision Finland. 

Organisationen tog materialbanken Emmi i bruk 2017. Tidigare hade organisationens material lagrats på olika platser och i olika databaser. Säkerheten är avgörande när man behandlar organisationens material och fotografier.

GAMBODZA koulu 048

– Våra professionella fotografer gör fotograferingsresor till våra biståndsmål och det är viktigt att de talrika fotografierna med berättelser kan förvaras och organiseras bra. Eftersom vi är en organisation som främjar barnens rättigheter finns det många barn med på våra fotografier. Därför tänker vi noga på hur och för vilka ändamål fotografierna används. Materialbanken har gjort vårt arbete betydligt smidigare och snabbare. Tack vare projektbanken finns all viktig information nu i säkert förvar i vår organisations minne, säger Pollari. 

Bearbetning och delning av material till utomstående samarbetspartner är en viktig del av organisationens vardag och därför är det viktigt att delningen går smidigt.

– Vi fastställer alltid själva från fall till fall till vem och hur länge vi vill dela olika filer.

– Grano har gett oss mycket stöd och hjälp med hur vi kan utnyttja materialbanken på det effektivaste möjliga sättet, berömmer Pollari.