Gå direkt till innehållet

Förpackningar, etiketter och dekaler till livsmedels- och läkemedelsindustrin

Vår produktion i Vanda har inspekterats och godkänts av Vanda stads livsmedelsmyndighet, tack vare vilket vi kan producera och vidareförädla kontaktmaterial. Med kontaktmaterial avses sådant material som kommer i kontakt med till exempel livsmedel. Vi använder tryckfärger och lim som lämpar sig för kontakt med livsmedel.

Vårt verksamhetsställe har en plan för egenkontroll, som krävs inom livsmedelsproduktionen.

 • HACCP-system
 • Spårbarhetssystem för våra produkter både bakåt och framåt
 • Arkivering av blanketter och modeller
 • Hygienanvisningar
 • Plan för återkallelse vid problem

Granos marknadsföringslogistik och servicelagring har också godkänts av livsmedelsmyndigheten. I vårt servicelager kan man lagra och på avdelningen för kampanjförpackning posta livsmedel som är förpackade och inte kräver några specialförhållanden såsom kylförvaring.

Vår produktion i Vanda har verifierats och godkänts av aktörerna inom läkemedelsindustrin

Aktörerna inom läkemedelsindustrin har noggranna anvisningar och system och anser att livsmedelstillståndet också stöder läkemedelsindustrins krav.

På vilket sätt behandlar Grano kvalitetsavvikelser?

I fråga om kundreklamationer och leverantörsavvikelser behandlar vi kvalitetsavvikelserna i vårt system för hantering av kvalitetsavvikelser. Det är viktigt för oss att du är nöjd med slutprodukten, så vi tar gärna emot respons för att kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Hur utvecklar vi vår kompetens?

Granos inlärningsplattform är fylld med utbildningar med hjälp av vilka Granos personal håller sig uppdaterade och redo för nytt. Det finns separata utbildningar för anställda som arbetar med livsmedelsproduktion och kunder inom läkemedelsindustrin.

Certifikat och märken

Certifikaten verifieras årligen av en utomstående aktör. De kräver bland annat ansvarsfull och etisk verksamhet, noggrann hantering av och kännedom om kemikalier samt rapportering och dokumentering av vårt arbete.

Grano har beviljats följande certifikat och märken: 

 • Kvalitetscertifikat ISO 9001
 • Miljöcertifikat ISO 14001
 • Nyckelflaggan
 • Koldioxidneutrala produkter och tjänster
 • FSC-/PEFC-certifikat
 • Miljömärket Svanen

Läs mer om Granos ansvarsfullhet här!

Allt under ett och samma tak

Hos Grano får du hela paketet, bokstavligen, under ett och samma tak. Vi hjälper dig att välja de rätta alternativen bland vårt omfattande materialutbud och specialmaterial för den produkt du vill förpacka.

Saknas något? Hos Grano får du allt du behöver, från planeringshjälp till materialhantering och lagring. Kom ihåg att vi också erbjuder språk- och översättningstjänster på över hundra språk! Om ditt företag är internationellt eller om du vill utvidga din verksamhet till världsmarknaden är det dags att översätta förpackningstexterna och etiketterna till försäljningsländernas språk.

Våra produkter och tjänster

Etiketter

En snygg etikett gör att produkten skiljer sig från konkurrenterna och innehåller den produktinformation som köparen behöver.

Grafisk design och ombrytning

Granos experter tar med entusiasm och yrkesskicklighet emot utmaningarna med ditt företags grafiska design.

Flexibla förpackningar

Ekologiska flexibla förpackningar lämpar sig för förpackning av bland annat mellanmålsprodukter, kryddor, nötter och sötsaker.

Kampanjförpackningar

Kampanjförpackningar av hög kvalitet hjälper din kampanj att lyckas. Grano har lösningar för bland annat rabatt- och säsongsförsäljningar, produktlanseringar och evenemang.

Strukturbibliotek för förpackningar

Bekanta dig med Granos förpackningsalternativ.

Förpackningsdesign

En väldesignad förpackning gör produkten attraktiv och skiljer den från konkurrenterna.

Självhäftande etiketter

En väldesignad självhäftande etikett är pricken över i för produkten och skiljer den från konkurrenterna.

Kontakta oss, fråga mer eller begär en offert!

Vi behandlar privatpersoners offertförfrågningar endast om de gäller valreklam, byggnadsritningar, CAD-utskrifter, böcker eller byggplatstavlor och -skyltar. Vi rekommenderar privatpersoner att köpa produkter direkt i webbutiken Grano Shop. Företags- och föreningskundernas offertförfrågningar behandlas normalt.

Grano betjänar på 21 orter i Finland. Huvudkontoret ligger i Helsingfors. De ortsspecifika kontaktuppgifterna finns här.

GRANO riksomfattande kundtjänst

Puhelin  +358 (0) 306 667 500

(vardagar 8.00–16.00) – 0,088 €/min + lna