<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1514670925498083&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
06-3209 600 Kundservice (8:00-16:00)

KAKPOLICY

Med ”kakor” avses i denna policy kakor eller motsvarande tekniker enligt EU-direktivet om integritet och elektronisk kommunikation.

 

Vad är kakor?

Kakor är små textbaserade filer med informationsinnehåll som en webbplats skapar. Kakorna sparas på besökarens dator för att besökaren ska kunna använda olika funktioner. På vår webbplats används såväl sessionsspecifika som permanenta kakor. Sessionsspecifika kakor sparas tillfälligt på besökarens dator när han eller hon bläddrar på webbplatsen. De raderas när besökaren stänger sin webbläsare eller efter en viss tid (t.ex. när sessionen upphör). Permanenta kakor finns kvar på besökarens dator tills de raderas.

 

Funktionella kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att kunna erbjuda nödvändiga tjänster, såsom inloggning, hantering av kundvagn, språkinställningar och olika skydd som är av största vikt när man använder webbplatsen.

 

Webbplatsens funktionalitet och innehåll

Med delningsfunktionen kan besökare rekommendera vår webbplats och dess innehåll i sociala nätverk såsom på Facebook och Twitter. Kakorna sparar information om huruvida besökarna har använt delningsfunktionen – dock inte användarspecifikt – för att webbplatsen ska kunna förbättras. Om du inte tillåter kakor, sparas inga uppgifter. I fråga om vissa funktioner på webbplatsen anlitar vi en tredje part som leverantör, till exempel när du besöker en sida med videor från eller länkar till webbplatsen YouTube. Dylika videor eller länkar (och övrigt innehåll av tredje parter) kan innehålla den tredje partens kakor. Mer information om dessa finns i kakpolicyn på den tredje partens webbplats.

 

Analys av webbplats

Denna webbplats använder programmet Google Analytics som använder kakor. Kakorna sammanfattar och sparar information om besökarna på webbplatsen, till exempel om antalet öppnade sidor, varifrån besökare kommer till webbplatsen samt antalet besök. Informationen används för att förbättra webbplatsen och garantera en god användarupplevelse. Om du inte tillåter kakor, sparas inga uppgifter.

 

Hur kan jag vägra eller radera kakor?

Vi använder inte kakor för att samla in personuppgifter om besökare. Om du vill, kan du emellertid vägra eller radera kakor från vår eller en tredje parts webbplats genom att ändra dina webbläsarinställningar – för mer information läs igenom anvisningarna om din webbläsare. De flesta webbläsare tillåter kakor automatiskt. Om du alltså inte vill tillåta kakor, kan det vara nödvändigt att aktivt radera eller vägra dem. Mer information om användningen av kakor i webbläsare i mobiltelefoner och vägrande eller raderande av dem finns i mobiltelefonens manual. Om du inte tillåter kakor, kan du fortfarande använda vår webbplats men den fungerar inte nödvändigtvis på önskat sätt.