Gå direkt till innehållet

En imponerande mässmonter avspeglade Pandas varumärke på ett utmärkt sätt

Den årliga Lakrits- och Salmiakfestivalen är som ett paradis för alla som gillar lakrits och salmiak. Mässevenemanget ordnades i oktober i Wanha Satama i Helsingfors och det erbjöd besökarna mycket att se, uppleva och framför allt att smaka. Pandas mässmonter firade mönstret Lakukka® och lockade rikligt med besökare. Mässmontern genomfördes i samarbete med marknadsförings- och kommunikationsbyrån Miltton och Grano och den lyckades väldigt bra. 

Panda är Finlands näst största godistillverkare och är känd i synnerhet för sin lakrits och chokladkonfekter. Godiset tillverkas på fabriken i Vaajakoski i Jyväskylä. Panda hör till koncernen Orkla och är en del av bolaget Orkla Finland

– Stämningen här på festivalen har varit verkligen god! Trots det regniga höstvädret har ett stort antal människor besökt evenemanget. Gott om besökare har hittat till vår monter. Den är mycket lockande och man kommer gärna in för att smaka på våra produkter. Besökarna får också smaka vår nya smak i produktfamiljen Panda Choco & Lakrits, vit choklad-salmiak, som kommer att vara till salu i januari, berättar Orklas marknadsföringskoordinator Suvi Korpela

Grano ja Panda Lakritsifestivaaleilla Stilli (3)(1)

Teknisk planering och genomförande direkt på basis av önskemål

Mässmontern började byggas i samarbete med Pandas markandsföringspartner Miltton och Grano. Innan den egentliga produktionen av montern inleddes skapade Grano strukturer enligt Pandas och Milttons önskemål inom ramen för budgeten och föreslog element för det praktiska genomförandet. Utöver den tekniska lösningen för genomförandet fick Miltton och Panda också granska olika struktur- och produktidéer.

– Panda® Lakukka® har beviljats märket Design from Finland. Förbundet för Finländskt Arbete beviljade märket för första gången till formgivningen i en sötsak. Vi ville fira detta i planeringen av mässmontern. Vi hade en färdig idé för montern och ville ha en partner som skulle göra den tekniska planeringen och genomförandet, berättar Milttons Art Director Katri Kurisjärvi

– Vi har samarbetat med Grano med olika projekt. Vårt samarbete hade fungerat bra i tidigare projekt och vi visste att Grano också erbjuder evenemangsproduktion. Grano svarade på våra behov också i detta projekt och gav mervärde genom att föreslå olika alternativ för genomförandet inom ramen för budgeten och genom att skapa en illustration av mässmontern, säger Milttons projektchef Tanja Ijäs.

Helhetsservice som nyckelfärdig lösning

Produktionen och installationen av mässmontern erbjöds som en helhetsservice för Panda. Den färdiga montern omfattade bland annat promotionsväggkonstruktioner med bildutskrifter och punktbelysning, en mässmatta, lätta bildväggar med tygtäckt yta, en utskrift på reklamskiva ovanför ingången, smaknings- och försäljningsdiskar samt t-tröjor som utformats enligt varumärket. Grano ansvarade också för dimensioneringen, byggandet och nedmonteringen av montern som en nyckelfärdig tjänst.

– Grano såg till att projektet genomfördes smidigt. De kunde föreslå och rekommendera sådant som vi själva inte hade beaktat. Allt gick enligt planerna och tidtabellerna och inom den fastställda budgeten. Slutresultatet var högkvalitativt, beskriver Milttons grafisk designer Sanna Hyvärinen

– Det viktigaste för oss var att mässmonterns helhetsuttryck överensstämde med Pandas varumärke. Man lyckades väldigt bra med det. Montern har tydliga färger och vissa element som upprepas i Pandas kommunikation. Lakukka®-mönstret syns bra. Granos experter skötte både byggandet och nedmonteringen. Alla leveranser kom enligt tidtabellen. Jag besökte montern på byggdagen, på eftermiddagen var allt nästan färdigt, i god tid innan montern behövde vara färdig. Allt fungerade som en nyckelfärdig tjänst, sammanfattar Suvi från Orkla.

  • Milttonin ja Granon kanssa yhteistyössä toteutettu Pandan messusosasto veti puoleensa paljon väkeä.
  • Pandan messuosasto Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleilla on Panda, Milttonin ja Granon menestyksekkään yhteistyön lopputulos.
  • Grano vei Pandan ja Milttonin toiveet messuosastosta rakenteiksi ja ehdotti konkreettisia elementtejä osastolle.
  • Granon avaimet käteen -palveluna tuottama Pandan messuosasto juhlistaa Pandan Lakukka -kuviota, joka palkittiin Design from Finland -merkillä.
  • Milttonin ja Granon kanssa yhteistyössä toteutettu Pandan messusosasto veti puoleensa paljon väkeä.
  • Pandan messuosasto Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleilla on Panda, Milttonin ja Granon menestyksekkään yhteistyön lopputulos.
  • Grano vei Pandan ja Milttonin toiveet messuosastosta rakenteiksi ja ehdotti konkreettisia elementtejä osastolle.
  • Granon avaimet käteen -palveluna tuottama Pandan messuosasto juhlistaa Pandan Lakukka -kuviota, joka palkittiin Design from Finland -merkillä.
Kontakta oss