Gå direkt till innehållet

Samarbetet mellan Mediateko och Grano lyste i evenemanget Nordic Business Forum

Mediateko och dess dotterbolag Supervisual samt AI-konstnär Antti Karppinen förenade sina krafter med Grano för att skapa en mässmonter för evenemanget Nordic Business Forum 2023. Grano deltog i planeringen och genomförandet av den imponerande mässhelheten.

Partnerskapsdirektör Teemu Kontkanen och operativ direktör Antti Kinnunen berättar hur samarbetet med Grano fungerade. Både Grano och Mediateko var partner för evenemanget Nordic Business Forum 2023.

– När vi fick beslutet om partnerskapet konstaterade vi att nu är det dags att göra en imponerande mässmonter, berättar Teemu om de inledande skedena.

– Head of Production Samuli Hintikka från dSign Vertti Kivi & Co planerade helheten med sitt team, och när planen blev färdig kom AI-konstnär Antti Karppinen med i arbetet. Vi funderade tillsammans på en lösning för att nå ett slutresultat som motsvarar planerna. Sedan levererade vi planen till Grano.

Mediateko, kuvaaja: Samuli Kuittinen

Samarbetet med Grano har pågått redan i flera år. Samarbetet inleddes 2008 då Kontkanen grundade sitt eget företag.

– Vi har hjälpt varandra i olika situationer, beskriver Teemu.

Grano fick färdiga material, på basis av vilka mässmontern byggdes. Grano hjälpte Mediateko och Supervisual med mässkonstruktionerna, såsom golvet, belysningen, stolparna, elpunktbeställningarna, ställen och fackverken. Dessutom tillverkade Grano ett stort tyg till mässmontern.

– Till slut byggdes mässmontern av Grano, konstaterar Antti.

Samarbetet var smidigt med partnern som var bekant från förut. Antti berättar att Grano följde tidtabellerna, som planerades tillsammans.

Den lyckade montern fångade blicken

Mässmontern fick positiv respons på alla sätt. Den berömdes för att vara tydlig och dessutom var läget utmärkt. Också de som arbetade vid montern under mässan fick beröm:

– Attityden avgör och goda människor! Alla jobbade hårt under de två dagarna och vi fick prata med många kunder, berättar Teemu. För Grano ger han vitsordet berömligt för arbetet.

– Det uppstår alltid utmaningar när man gör något nytt, men Grano löste dem på plats. Allt var i toppskick när evenemanget började, tillägger Teemu.

Ansvarsfullhet beaktades från början av samarbetet

Temat för evenemanget Nordic Business Forum 2023 var förändring och därigenom byggande av en bättre framtid. Mediateko, Supervisual och Grano strävar efter ansvarsfulla lösningar, varför också beslutet om samarbetet med Grano fattades med beaktande av ansvarsperspektivet.

– Tidigare, långt före Nordic Business Forum, fattades beslutet om att samarbeta med Grano på basis av gemensamma värden. Detta tankesätt fortsätter fortfarande, sammanfattar Teemu.

Foton: Samuli Kuittinen

Kontakta oss