Siirry suoraan sisältöön

Amos Rex – näin Blick-näyttely rakentuu

Amos Rex – näin Blick-näyttely rakentuu

Grano toteuttaa kevään aikana yhteistyössä Amos Rexin kanssa videomuotoisen sisältökokonaisuuden, jossa kuvataan kuinka Grano herättää Blick-näyttelyn henkiin aina suunnitteluvaiheesta valmiiseen näyttelyyn asti. Kurkista nyt kulissien taakse ja tutustu Blick-installaation toteuttaneen kuvataiteilija Raija Malkan mietteisiin näyttelyn rakentumisesta.

Millaisia yksityiskohtia tulee huomioida, kun taidenäyttelyä rakennetaan tiettyyn tilaan? Miten Blick-näyttelyn rakentaminen on edennyt ja millaisia mietteitä näyttelyn toteuttaneella taiteilijalla on projektin etenemisestä? 

Blick-installaation toteuttanut kuvataiteilija Raija Malka kertoo yllä olevalla videolla näyttelyn rakentamisesta ja sen vaiheista. Tämän lisäksi videolla päästään kurkistamaan kulissien taakse rakennusvaiheessa. 

Kuvataiteilija Raija Malka kertoo näyttelystä Amos Rexissä.

Kuvataiteilija Raija Malkan ja säveltäjä Kaija Saariahon Blick-näyttely on avoinna Amos Rexissä 12.5.–22.8.2021. Näyttelyyn pääset tutustumaan täällä.

Granon ja Amos Rexin toteuttama videosisältökokonaisuus seuraa näyttelyn rakentumista eri vaiheissa, joten tarjolla on harvinaislaatuisia pääsylippuja näyttelyn kulissien taakse. Kokonaisuuteen on tulossa jatko-osia, joten kannattaa pysyä taajuudella!

P.S. Tiesitkö, että Amos Rex hyödyntää Granon EMMi-aineistonhallintaa näyttelyiden digitaalisten aineistojen käsittelyssä? Lue lisää aiheesta ja tutustu EMMiin täällä

Juttu on julkaistu alun perin 9.06.2021 ja sitä on päivitetty 10.10.2022.
Ota yhteyttä