Siirry suoraan sisältöön

Farmcomp välttyi messukatastrofilta Granon avulla

Kun alkuperäiset messuosastosuunnitelmat yllättäen kariutuivat, tiesi Merene Hovilainen ottaa yhteyttä Granoon. Farmcomp ja Grano yhdistivät voimansa ja lopputuloksena oli näyttävä ja kestävä messuosasto Saksan Hannoverissa, EuroTier-messuilla. Lue, miten katastrofin aineksista päädyttiinkin lopulta hienoon messuosastoon ja tulevaisuuden yhteistyöhön.

Farmcomp on maatalouselektroniikan edelläkävijä

Suomalainen Farmcomp on kansainvälisestikin merkittävä maatalouselektroniikan tuotteiden kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Farmcompin päätuotteita ovat Olli-sähköpaimenet ja -aitaustarvikkeet ja kannettavat Wile-kosteusmittarit. Lisäksi Farmcompilta löytyy muita pienempiä tuoteryhmiä maatalouden tarpeisiin.

Ikävä käänne hankaloitti messuvalmisteluita

Farmcomp osallistui kansainvälisille EuroTier-maatalousmessuille 15.–18.11.2022 Saksan Hannoverissa. Farmcompin tiimiä kohtasi kuitenkin ikävä käänne, kun suunnitelmat projektiin ajatellun messutoimittajan kanssa kariutuivat vain kuukautta ennen, kun osaston olisi pitänyt jo lähteä matkaamaan kohti Saksaa.

– Tilanteessa oli todellisen katastrofin ainekset ja piti välittömästi ratkaista, että mistä saamme nopeasti taiottua messuosaston näille messuille, Merene kertoo alkutilanteesta.

Messuja ei haluttu missään nimessä jättää väliin, vaikka aluksi tilanne näytti kurjalta.

– Se ei yksinkertaisesti ollut vaihtoehto. Jättäytyminen pois messuilta ei tullut kysymykseenkään, sillä EuroTier on meille normaalistikin tärkeä tapahtuma, mutta nyt tärkeys vielä korostui, sillä nämä olivat ensimmäiset livemessut korona-ajan jälkeen, Merene toteaa.

– Tällaisissa tilanteissa on tärkeää, ettei jäädä itse paniikkiin, vaan aletaan heti järjestämään korvaavaa ratkaisua, sillä ratkaisu löytyy kyllä aina. Ajatukseni oli heti, että nyt pitää ottaa yhteyttä Granoon, sillä minulla oli pitkältä ajalta tosi hyviä kokemuksia Granon ongelmanratkaisukyvystä poikkeuksellisen haastavissa tilanteissa, Merene kertoo.

– Arvostin erittäin paljon Granon tilannetajua ja venymistä, sillä tässä tilanteessa piti toimia todella nopeasti.

Merene Hovilainen, myynti- ja markkinointipäällikkö, Farmcomp Oy

Nopeat ratkaisut olivat avuksi

Granolta yhteyshenkilönä toimi avainasiakaspäällikkö Topi Vilve. Projektin otti haltuun asiakkuuspäällikkö Mika Pitkänen, joka kasasi koeosaston ennen varsinaista osaston rakentamista ja ideoi erilaisia ratkaisuja Farmcompille, ja Juri Hakala, joka tuki Mikaa tarvittaessa erinäisissä töissä. Projektiin liittyi mukaan myös Sesoma Oy:n tuotespesialisti Juha Niemelä.

Tavoitteena oli brändille sopiva ja modulaarinen messuosasto, jonka elementtejä ei heitetä pois käytön jälkeen. Messujen ollessa nurkan takana, täytyi ratkaisuja saada nopeasti. Granolta annettiin selkeät linjaukset, mitä ehdittäisiin tekemään ja mitä täytyisi jättää pois – unohtamatta vastuullisuutta.

Esimerkiksi Olli-sähköpaimenille piti keksiä uudenlainen esillepano, sillä osastolle ei tässä ajassa voinut rakentaa kiinteää seinää, johon ne voisi kiinnittää. Seinämallin paimenia ei voinut laittaa lappeelleen, vaan niiden täytyi olla pystyssä. Mika keksi, että kirjateline voisi sopia. Villi idea toimi hyvin ja Olli-sähköpaimenet saatiin toimivasti esille.

– Opimme valitusta konseptista paljon puolin ja toisin matkan varrella, toteaa Merene. Hän oli tyytyväinen siitä, että messuilla käytetyt elementit voitaisiin hyödyntää myös tulevilla messuilla. Mitään ei tarvinnut heittää roskiin.

Farmcompin messuosasto onnistui yhdessä Granon kanssa

Merene arvostaa Granolla sitä, että granolaiset toimivat nopeasti ja kokonaisuus onnistui kiireestä huolimatta:

– Arvostin erittäin paljon Granon tilannetajua ja venymistä, sillä tässä tilanteessa piti toimia todella nopeasti. Topi ja Mika tarttuivat toimeen rivakasti ja homma lähti rullaamaan heti. Tuli heti sellainen olo, että asiat onnistuvat tavalla tai toisella, ja nyt katsomme Granon kanssa yhdessä, mikä tapa se on.

Hän kiittää Granoa kyvystä ratkaista asiat niin, että ne eivät näytä hätäratkaisuilta. Ilman tätä kykyä ei messuosasto olisi onnistunut niin toimivana kuin mitä se oli. Myös tulevaisuuden messuosastoista on jo puhuttu Granon kanssa.

– Granon tapa venyä välttävää tai tyydyttävää merkittävästi parempiin ratkaisuihin on yksi tärkeimmistä syistä sille, miksi jatkamme tulevaisuudessakin Granon kanssa. On mielenkiintoista nähdä, miten hyvin Grano onnistuu nyt, kun meillä on kunnolla aikaa eikä paniikki, kun kerran kiireessäkin onnistui niin hienosti! Merene naurahtaa.

 

Lue lisää Granon ratkaisuista messunäkyvyyteen >>

Farmcompin messuosasto rakentui EuroTier-messuille

  • Farmcompin messuosasto herätti kävijöiden huomion.
  • Farmcompin messuosasto oli täynnä kävijöitä.
  • Olli-sähköpaimenet pääsivät esille.
  • Grano auttoi Farmcompia messuosaston kanssa.
  • Farmcompin osasto onnistui Granon kanssa.
  • Farmcompin messuosasto herätti kävijöiden huomion.
  • Farmcompin messuosasto oli täynnä kävijöitä.
  • Olli-sähköpaimenet pääsivät esille.
  • Grano auttoi Farmcompia messuosaston kanssa.
  • Farmcompin osasto onnistui Granon kanssa.
Ota yhteyttä