Siirry suoraan sisältöön

Grano oli mukana Jätekukon biopussijakelun toteutuksessa vuonna 2020

Jätekukko tarjosi biojätepussit kotiovelle monikanavaisesti tilattuna. Grano auttoi Jätekukkoa kampanjasivun teknisessä toteutuksessa ja järjesti mutkattomat paino-, pakkaus-, varastointi-, logistiikka-, postitus- ja raportointipalvelut kaikille kampanjan tuotetilauksille. Kampanja on päättynyt!

Jätekukko on itäsuomalainen kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kotitalouksien päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Yrityksen palveluita ovat muun muassa: jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet. Jätekukon toimialue kattaa 15 kuntaa, joissa asuu yhteensä noin 215 000 asukasta.

Vuonna 2020 Jätekukko käynnisti alueella biopussikampanjan, jonka verkkosivulta Jätekukon toimialueen kuluttajat voivat tilata kotiinsa biohajoavia jätepusseja maksutta.

Granolta palvelu kokonaisvaltaisesti

Grano Diesel toteutti kampanjaan sähköisen tilauskanavan asiakkaan ilmeellä. Grano painoi biopussien pakkausmateriaalit ja saatteet, ja hoitaa kampanjamateriaalien postitus-, varastointi- ja logistiikkapalveluita.

– Kampanjan tärkeimpänä tavoitteena oli madaltaa kynnystä biojätteiden lajitteluun mahdollistamalla biojätepussien helppo tilaaminen suoraan kotiin, kertoo Jätekukon palvelupäällikkö Kati Malinen

Kampanjasta on pidetty

Malinen kertoo, että tarjotusta mahdollisuudesta on pidetty kovasti ja Jätekukko sai asiakkailta kampanjasta paljon hyvää palautetta. Asiakkailla on ollut valittavana kolme erilaista tilausvaihtoehtoa. Toistaiseksi biopussipaketteja on pakattu ja toimitettu Granon toimesta Jätekukon asiakkaille yhteensä noin 12 000 kappaletta. 

– Kokonaisuutena olemme sekä kampanjaan että Granon kanssa luomaamme toimintamalliin tosi tyytyväisiä. Grano palvelee meitä mutkattomasti ja asiakaslähtöisesti. Olemme olleet mielissämme siitä, että saimme tällaisen yhteistyökumppanin, jolla hommat hoituvat oikein sutjakasti ja joustavasti, Malinen sanoo.

Kampanjan markkinointia on toteuttanut Jätekukko itse. Aluksi kampanjasta kerrottiin Jätekukon omassa asiakaslehdessä, jossa oli myös tilauslomake biopussien tilaamiseen.

– Kaikki alueen asukkaat eivät kuitenkaan ole sähköisen materiaalin äärellä, Malinen taustoittaa tilaustavoista.

Verkkosivun lisäksi pussipakettien tilaustavaksi on lisätty myös tekstiviestitilaus. Grano Diesel hoitaa kaikkien sähköisten tilaustapojen sekä lähetystietojen raportoinnin Jätekukolle.

– Olemme saaneet todella arvokasta tietoa eri tilaustapojen toimivuudesta. Se auttaa meitä vastaavien kampanjoiden suunnittelussa, kun mietimme tulevia toimintatapojamme. Aikeissa on järjestää myös asiakaskysely, jolla kysytään palautetta pussien tilaajilta, Kati Malinen kertoo.

Luottamus ja ratkaisukeskeisyys tärkeää

Malinen on ollut tyytyväinen Granon toimintaan kampanjan aikana ja kertoo, kuinka tärkeää on, että pystyy luottamaan siihen, että tilauspalvelu on hyvissä käsissä ja kaikki hoituu sovitusti.

– Tuntuu, että Granolta löytyy ratkaisuja tilanteeseen kuin tilanteeseen, eikä meidän tarvitse itse tietää kaikkea. Myös ongelmatilanteissa pystytään sopimaan toimintatavoista joustavasti ja heiltä tulee ratkaisuehdotuksia jo ennakoidusti. Se vie taakkaa pois omilta harteilta.

– Jätekukon Kati Malinen ja Mari Haikonen ovat molemmat pitkän linjan ammattilaisia, joilla on vahva rutiini markkinoinnin tekemiseen. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut helppoa ja sujuvaa, kehuu puolestaan Jätekukon asiakkuudesta Granolla vastaava myyntijohtaja Mikko Honkonen.

Granon parhaiksi puoliksi Kati Malinen mainitsee asiakaslähtöisyyden, ratkaisukeskeisyyden sekä ison talon monipuolisuuden. Hän kertoo Granon tehneen myös taustatyönsä hyvin.

– He ajattelevat asioita meidän ylitsemme aina omaan asiakaskuntaamme saakka, päättää Malinen.

Biopussien jakelukampanja on Granon ja Jätekukon ensimmäinen yhdessä toteutettu kokonaisvaltainen tuote- ja logistiikkaprojekti. Ennen kampanjaa Grano on toteuttanut Jätekukolle monipuolisen valikoiman erilaisia töitä; muun muassa mainospainotuotteita, tarroja, teippauksia, kylttejä, oppaita ja asiakirjapohjia.

–Olemme olleet mielissämme siitä, että saimme tällaisen yhteistyökumppanin, jolla hommat hoituvat oikein sutjakasti ja joustavasti.”

Kati Malinen | palvelupäällikkö, Jätekukko Oy

Juttu julkaistu alun perin vuonna 2020. Kampanja on päättynyt.

Tutustu referensseihimme >>


Juttu on julkaistu alun perin 24.04.2022 ja sitä on päivitetty 4.11.2022.
Ota yhteyttä