Siirry suoraan sisältöön

Grano mukana FIA:n konferenssiviikon tapahtumissa

Grano mukana FIA:n konferenssiviikon tapahtumissa

Kansainvälinen Autoliitto FIA ja Suomen Autoliitto testasivat Granon suunnittelutaitoja, tuotantokapasiteettia ja toimitusnopeutta viime toukokuun puolivälissä Helsingissä jarjestämällään konferenssiviikolla. Viidessä eri tapahtumapaikassa pidetyt FIA Region I Spring Meeting sekä Mobility Conference tarvitsivat onnistuakseen kyvyn reagoida nopeisiin muutoksiin painotuotetoimituksissa.

Kuva: alohafred

Kahdeksan FIA:n edustajaa matkasi huhtikuun alussa Keski-Euroopasta Suomeen kartoittaakseen konferenssiviikon tapahtumapaikkoja ja erilaisia sisustusratkaisuja. Kumppaniksi oli ensiarvoisen tärkeää löytää painotalo, jonka tuotanto pystyi reagoimaan nopeisiinkin tilauksiin ja muutoksiin projektin varrella.

– Suomessa toimiva Autoliitto suositteli Granoa konferenssiviikon painotuotteiden toimittajaksi. Yhteistyökumppania tarvittiin aina dokumenttien tulostuksesta brändimateriaalien painamiseen, kertoo FIA:n Events Coordinator ja Conference Manager Martin Lalande.

Grano oli ennen FIA:n vierailua kartoittanut tapahtumapaikat ja tiloihin parhaiten sopivat toteutukset.

– Kutsuimme FIA:n edustajat Granon Helsingin Vallilan toimipisteeseen, jonka showroomissa on helppo esitellä valmiita somistusratkaisuja. Olimme ideoineet heille tapahtumapaikkoihin sopivia elementtejä ja pystyimme esittelemään ne oikeissa mittasuhteissa, sillä kävimme myös mittaamassa tilat ennakkoon, Granon aluemyyntijohtaja Jere Forsman toteaa.

Tuotantojen yhteistyötä tiiviissä aikataulussa

Projektissa hyödynnettiin Granon tuotannon osaamista laajalla skaalalla. Granon Studio hoiti aineistojen suunnittelun ja tuottamisen. Rakennesuunnitteluosasto huolehti opasteiden ja rakenteiden suunnittelusta. Offset- ja digipaino, suurkuva ja pikapaino toteuttivat suunnitellut tuotteet Granon Kuopion ja pääkaupunkiseudun toimipisteissä.

– Tuotantolinjan läpi kulki muun muassa roll upeja, beachflageja, opasteita, banderolleja, esitteitä, kuvausseinäkkeitä, erilaisia somisteita ja messuosastojen rakenteita, Forsman luettelee.

Kuva: AlohafredKuva: alohafred

Kansainvälisellä Autoliitolla oli paljon erilaisia tapahtumia juuri ennen Suomessa järjestettyä konferenssiviikkoa. Siitä johtuen alkuun suunniteltu 1-2 viikon tuotantoaikataulu supistui lopulta yhteen viikkoon, joidenkin tuotteiden osalta jopa joihinkin tunteihin. Samalla kun aikataulu kiristyi, myös tuotanto jatkoi kasvamistaan erilaisilla toteutuksilla.

– Grano pystyi vastaamaan hyvin toiveisiimme ja arvostimme sitä, että toimitusaikatauluissa löytyi tarvittaessa joustoa. Lisäksi henkilökunta oli erittäin ystävällistä, Lalande kiittelee.

Konferenssiviikko vaati tarkkaa koordinointia, jotta viikon aikana pidetyt tilaisuudet etenivät eri tapahtumapaikoissa sujuvasti. Projekti vaatikin useita kymmeniä puhelinkeskusteluja ja lähes 600 sähköpostia.

– Mobility Conference -tilaisuuden asennukset tehtiin pääosin tapahtumaa edeltävänä viikonloppuna. Pitkin viikkoa rakennettiin ja purettiin pienempiä vetoja muissa tapahtumapaikoissa ja tehtiin muutoksia tilojen suhteen myös päätapahtumassa, Forsman kertaa.

Näyttävä konferenssiviikkoKuva: alohafred

Kansainvälisen Autoliitto FIA:n (Federation Internationale de l’Automobile) vuosittain järjestämät FIA Region I Spring Meeting ja FIA Mobility Conference kokoaa yhteen alan edustajia ympäri maailman. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä tapahtumassa oli osallistujia mukana yli 80 eri maasta. Viikon aikana keskusteltiin alaa koskettavista ajankohtaisista asioista ja trendeistä sekä osallistujien saavuttamista onnistumisista ja kohtaamistaan haasteista.

Juttu on julkaistu alun perin 1.09.2016 ja sitä on päivitetty 27.10.2022.
Ota yhteyttä