Grano teki valtavan valomainoksen vesitornin huipulle

Granon suunnittelema, toteuttama ja asentama valomainos nousi 40 metriä korkean vesitornin päälle.

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka toimii makeis-, leipomo- ja ruokapalvelualalla. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Yritys halusi uudistaa Fazerilan alueella olevan vesitornin ilmeen.

Grano toteutti vesitornin katolla olevan valomainoksen. Samalla projektin suunnittelijana ollut Sun Effects toteutti projisoitavan valoteoksen.

– Yhteistyö Granon kanssa on ollut mutkatonta, saumatonta ja toimivaa. Vaikuttaa siltä, että heillä on kapasiteettia venyä tarpeen mukaan ja joustavasti. Grano on korkeatasoinen ja taitava organisaatio. Toivon, että teemme yhteistyötä jatkossakin, sanoo Sun Effectsin Lighting designer Tiiti Hynninen.

Valtavan valomainoksen halkaisija on kolme metriä ja se näkyy kolmeen eri suuntaan. Grano vastasi valomainoksen ja sen rakenteiden suunnittelusta, toteutuksesta, nostosta ja asennuksesta. Rakenteen lujuuslaskelmat tehtiin tarkkaan, jotta valomainos pysyy varmasti noin 40 metriä korkean vesitornin päällä vaihtuvissa sääolosuhteissa. 

case-fazer-1

– Kohde sijaitsee lähellä lentokenttää ja valomainos nostettiin niin korkealle, että se näkyi lentokentän tutkassa. Meidän piti hakea nostoon lupa AVI:lta. Jo se kertoo, että kyseessä oli todella haastava projekti, sanoo Granon asiantuntija Harri Halonen.

Valomainosta voi himmentää ja kirkastaa Granon toimittamalla DMX-himmentimellä, joka on yhdistetty valoteosta ohjaavaan valoserveriin. Vastaavia ohjausjärjestelmiä käytetään usein musiikki- ja konserttituotannoissa. Valomainos on kokonaisuudessaan täysin asiakkaalle räätälöity ja se on myös hyvin energiatehokas.

– Onhan se valomainos valtavan kokoinen ja painaa paljon. Rakennesuunnittelu ja lujuuslaskelmat olivatkin tärkeä osa projektia. Oli hienoa olla mukana toteuttamassa näin upeaa projektia, sanoo Granon myyntipäällikkö Jaana Saloniemi.

– Yhteistyö Granon kanssa on ollut mutkatonta, saumatonta ja toimivaa.

Tiiti Hynninen / Lighting designer, Sun Effects

Vaikuttavat valomainokset löydät Granolta >>

 

Juttu on julkaistu alun perin 4.10.2018 ja sitä on päivitetty 6.10.2022.