Siirry suoraan sisältöön

Grano toteutti ja asensi kaikki Tyksin uuden T3-sairaalan opasteet

Grano toteutti ja asensi kaikki Tyksin uuden T3-sairaalan opasteet

Grano toteutti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille Tyksin uuteen T3-sairaalaan tarvittavat opasteet. Kyseessä oli suurikokoinen projekti, joka käsitti niin sisä- kuin ulko-opasteet. Yhteistyötä tehtiin tiiviisti projektin alusta loppuun suoraan suunnittelijoiden ja asentajien kanssa. Tyksille erityisen tärkeitä asioita olivat Granon joustavuus ja nopeat toimitukset.

– Meillä on tässä iso rakennus, missä on paljon potilaita. Yksiköitä on yhteensä 24 ja vuosittain meillä käy noin 100 000 asiakasta. Tämä on niin asiakkaille kuin meille käyttäjillekin uusi rakennus, ja senkin takia meidän oli saatava selkeä opastus aina etuovelta kohteeseen asti, painottaa Tyksin sairaalasuunnittelija Jukka Ukkonen.

Grano valikoitui opasteiden toteuttajaksi kilpailutuksen kautta. Tyksilla oli valmis opastesuunnitelma, joka kattoi sekä ulko- että sisäopasteet ja yhteydet muihin rakennuksiin. Tarvittiin vain sopiva toteuttaja.

– Grano voitti kilpailutuksen ja toteutti kaikki opasteet opastesuunnitelmamme mukaan. Kilpailu oli kaikille avoin, joten kotimaisuudesta ei saanut lisäpisteitä, mutta tässä tapauksessa kävi niin hyvin, että kotimainen toimija voitti, Ukkonen iloitsee. 

Opasteiden on oltava selkeästi esillä jo ulkona, kauan ennen etuovelle saapumista. Kun etuovesta astutaan sisään, ohjataan asiakas oikeaan suuntaan aluksi hieman suuremmassa mittakaavassa. Matkansa varrella hän saa tarkempia ohjeita lähestyessään esimerkiksi oikeaa osastoa. 

– Tarkempi tieto oikeasta kohteesta jyvittyy koko matkan varrelle. Käytetty värimaailma auttaa hahmottamaan, missä kerroksessa ollaan ja oletko ylipäänsä enää samassa kerroksessa, jos vaihdat vaikkapa lohkoa, Ukkonen kertoo.

Joustavuus ja nopeus keskiössä

Kokonaisen sairaalan opasteiden toteuttaminen oli projektina Granolle ensimmäinen laatuaan. 

– Sairaala oli Granolle ympäristönä uusi ja se näkyi meille kovana tahtotilana toteuttaa muutoksiamme ja toiveitamme nopealla aikataululla. Hyvä esimerkki Granon osaamisesta oli se, kuinka he toivat meille itse sopivia ehdotuksia ja vaihtoehtoja toteutusta varten. Meillä oli tiedossa vain se, mitä ja minne haluamme opastaa ja mitä yksittäinen opaste sisältäisi. Grano toi sitten esille erilaisia tuotteita havainnollistaakseen sitä, millä tavalla opasteita voitaisiin toteuttaa, Ukkonen kuvailee. 

Parasta yhteistyössä oli Ukkosen mukaan se, että Tyksilla oli suora yhteys Granon suunnittelijoihin ja organisaation johtoon. Asennustyön yhteydessä myös asentajiin oli suora yhteys. Ukkonen kiittelee erityisesti Granon asentajien ammattitaitoa. 

– Voin kyllä suositella Granoa kaikenlaisille toimijoille. Esimerkiksi joustavuus ja nopea tavaran saapuminen olivat meille isoja etuja.

Jukka Ukkonen, Tyksin sairaalasuunnittelija

Kyltit ja opasteet Granosta >>

Juttu on julkaistu alun perin 6.03.2022 ja sitä on päivitetty 7.05.2024.
Ota yhteyttä