Taksiteippaukset viestivät vähäpäästöisyydestä

Lahden Aluetaksin visuaalista ilmettä uudistettiin keväällä 2020 ja lisäksi vähäpäästöisiä takseja otettiin käyttöön. Yhtiön noin 200 taksiin tarvittiin uudet teippaukset. Vastuullisuus ja ympäristöasiat kattavat myös Granon koko liiketoiminnan, joten samanlaisen arvopohjan vuoksi oli luontevaa lähteä mukaan ympäristöystävälliseen taksiteippausprojektiin.

Lahti on Euroopan ympäristökaupunki vuosimallia 2021

Euroopan komissio järjestää vuosittain Euroopan ympäristöpääkaupunki -kilpailun (European Green Capital Award, EGCA) ja nimittää yhden kaupungin Euroopan ympäristöpääkaupungiksi. Valittu kaupunki on ympäristötoiminnan edelläkävijä, joka toimii esimerkkinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Meriitti rantautui ensimmäisen kerran Suomeen, kun Lahti – kestävien ja älykkäiden ratkaisujen edelläkävijä – nimitettiin ansiokkaasti Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021.

Päijät-Hämeen suurin ja kokenein taksiyhtiö Lahden Aluetaksi kantoi oman kortensa kekoon ja sitoutui kehittämään toimintaansa vähähiilisempään suuntaan ja supistamaan taksiliikenteen hiilidioksidipäästöjä. Vähäpäästöinen taksi -projekti toteutetaan yhteistyössä Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen kanssa.

Lahden Aluetaksi haluaa olla taksialalla kestävän kehityksen edelläkävijä Suomessa. Lahden Aluetaksi ja sen taksiyrittäjät sitoutuvat tankkaamaan uusiutuvia polttoaineita, vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon ja käyttämään kierotalouden mukaisesti tuotettuja työvaatteita. Lahden Aluetaksi on lupautunut siihen, että vähäpäästöisen taksin CO2-päästöt saavat olla enintään 100g/km. Hanke toimii lähtölaukauksena pitkäjänteiselle kehittämistyölle, jota jatketaan vielä ympäristöpääkaupunkivuoden jälkeenkin

HubSpot Video

Liikkuva mainospinta viestinvälittäjänä

Granon Lappeenrannan suurkuvatuotannossa toteutettiin uudella logolla varustetut taksiteippaukset kaikkiin Lahden Aluetaksin takseihin ja näiden lisäksi noin 40 vähäpäästöistä taksia saivat näyttävät ja muista takseista erottuvat vähäpäästöisyydestä viestivät teippaukset. Liikkuva mainospinta lisää myös tietoisuutta siitä, että Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki ja Lahti - Green Capital saa näin ansaitsemaansa huomiota.

Lahden Aluetaksin markkinointipäällikkö Irina Krohnin mukaan taksiteippauksilla onkin iso rooli:

– Teippauksilla on suuri merkitys takseissamme, koska näin asiakas tunnistaa Lahden Aluetaksin ja nyt uusimpana vaihtoehtona vähäpäästöisen taksin.

Teippausten ansiosta asiakkaan on siis entistä helpompi valita ympäristöystävällinen vaihtoehto ja samalla kuluttaja voi vaikuttaa myös oman päivittäisen liikkumisensa päästöihin.

Saumaton yhteistyö vei toivottuun lopputulokseen

Krohn kertoo luottaneensa taksien teippausprojektissa Granoon parhaiden kapasiteettiensa, kuten hyvän hinta-laatusuhteen, lämpimän asennushallin ja sen lokaation sekä ammattitaitoisten projektipäälliköiden ansiosta. Krohn on tyytyväinen projektin etenemiseen ja jakaa kiitoksensa Granolle:

– Projekti oli mittava ja haastava, mutta kiitos Granon projektipäälliköiden teippaukset saatiin hoidettua mallikkaasti. Yhteistyö sujui saumattomasti ja erittäin ammattitaitoisesti. 

Myös Granon projektipäällikkö Jessi Rannikko on tyytyväinen projektin sujuvaan etenemiseen, etenkin kun Lahden Aluetaksien teippausprojekti oli taksiteippausprojektina hänelle ensimmäinen laatuaan. Projekti oli Rannikolle ajoneuvoteippausprojektien rinnalla opettavainen kokemus ja sitä oli mukava edistää yhdessä projektipäällikkö Otto Makkosen kanssa, jolla on pitkän linjan kokemus juuri taksiteippausprojekteista. Kiitokset projektin sujuvuudesta Rannikko välittää myös Lappeenrannan suurkuvatuotannolle sekä Lahden asennustiimille.

Rannikon mukaan yhteydenpito Krohniin oli tiivistä ja avointa ja päätöksiä tehtiin yhdessä.

– Tällainen työskentelyote sujuvoitti suuresti projektin läpivientiä ja loi siihen positiivisen pohjavireen. Yhteistyöstä jäi tosi paljon hyviä juttuja takataskuun, Rannikko kertoo tyytyväisenä.

Grano haluaa olla iso, mutta silti ketterä yritys, joka koetaan perhemäisenä osaajayhteisönä. Krohn iloitseekin saamastaan palvelukokemuksesta ja päättää:

– Mukava oli huomata, että vaikka Grano on iso valtakunnallinen toimija, oli tunne palvelusta pienen lämminhenkisen pajan kaltainen. Taksiyrittäjämme otettiin lämminhenkisesti vastaan ja heillä oli turvallinen olo jättää heidän rakas työkalunsa (taksi) Granon teippaajien hoiviin.

Teippaustyössä mukana olleet granolaiset kertovat, että tämä kiitos lämmittää suuresti mieltä ja kannustaa kohti uusia projekteja.

– Mukava oli huomata, että vaikka Grano on iso valtakunnallinen toimija, oli tunne palvelusta pienen lämminhenkisen pajan kaltainen.

Irina Krohn / markkinointipäällikkö, Lahden Aluetaksi Oy

Tutustu Granon teippauspalveluihin >>

 

Juttu on julkaistu alun perin 19.10.2020 ja sitä on päivitetty 5.10.2022.