Uusi Bolt Arena brändättiin Töölöön yhdessä yössä

Henkilöstövuokraukseen erikoistunut teknologiayritys Bolt.Works solmi joulukuussa 2019 sopimuksen HJK:n omistaman Helsinki Stadion Management Oy:n kanssa. Uuden yhteistyösopimuksen myötä Töölön jalkapallostadionista tuli Bolt Arena. Muutoksen tarve oli kiireellinen – brändääminen aloitettiin heti kun nimet olivat papereissa.

Aikaa muutokseen oli vain kuukausi, ja siksi työhön tarvittiin ketterä ja kiireiseen aikatauluun kykenevä kumppani.

– Olemme tehneet HJK:n kanssa yhteistyötä jo noin seitsemän vuotta. Klubista otettiin meihin heti yhteyttä myös tämän asian tiimoilta. Kiire oli kova, mutta emme jääneet tuleen makaamaan, vaan tartuimme heti toimeen, kertoo projektista vastannut Granon yhteysjohtaja Jere Forsman.

HJK:n kaupallinen johtaja Sami Smolander komppaa Forsmania: 

– Olemme tottuneet aiemminkin toimimaan tiukoissa aikatauluissa. Meillä oli kova usko siihen, että saadaan myös tällä kertaa homma varmasti maaliin. Lähdimme tekemään Granon kanssa muutossuunnitelmaa heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Kireästä aikataulusta huolimatta meillä oli koko ajan luottavainen olo.

Töölön jalkapallostadionilla on runsaasti erilaisia mainospintoja, joita HJK myy kumppaneilleen. Stadionin nimikokonaisuus on kaikkein suurin näkyvyys, jonka HJK:n kumppani voi seuralta hankkia. Nimen mukana pääyhteistyökumppanille on varattu stadionin tiloista lähes 300 eri muotoista ja kokoista mainospintaa: ulkomainoksia, laitamainoksia, banderolleja, kylttejä, opasteita ja tarroja.

Bolt.Works oli aiemmin tehnyt pienempiä hankkeita Granon kanssa, mutta tämän kokoluokan hanke oli uusi Grano-yhteistyössä.

– Tämä on meille stadionluokan tunnettuushanke. Tavoitteemme on, että pääsisimme alan kolmen suurimman toimijan tuntumaan tunnettuudessa. Se on kova tavoite, kun ottaa huomioon, että olemme vielä kokoluokaltamme kilpailijoita pienempi toimija, kertoo toimialajohtajana Bolt.Worksillä työskentelevä Timo Hakkarainen, joka on myös yksi Bolt.Worksin perustajista.

– Haluamme olla koko kansan tietoisuudessa ja päättäjien top of mind -kumppani, kun he pohtivat, mitä palveluntarjoajaa käyttävät. Tietenkin mielimme myös työntekijöiden ajatuksiin, kun he miettivät työpaikan vaihtoa tai ovat töitä vailla, Hakkarainen jatkaa.

Uusi Bolt Arena -nimi ei saanut paljastua

Asennustyöt stadionilla tuli hoitaa nopealla aikataululla, jotta uuden pääyhteistyökumppanin nimi ei paljastuisi ennen aikojaan. Asennustyöt hoidettiinkin vasta juuri ennen stadionin uuden nimen julkistustilaisuutta.

– Halusimme pitää stadionin nimen ja julkistamisen mahdollisimman pitkään salassa. Meillä oli 29. tammikuuta lehdistötilaisuus, jossa esiteltiin tulevalle Veikkausliigakaudelle sopimukset tehneet kymmenen uutta HJK-pelaajaa, uusi pääyhteistyökumppani ja stadionin uusi nimi, kertoo HJK:n Sami Smolander ja jatkaa: 

– Homma meni ihan loistavasti. Granon kaverit tulivat asentamaan mainospintoja edellisenä iltapäivänä ja saimme kaikki julkistuksen kannalta kriittiset mainospinnat vaihdettua alle vuorokaudessa. Uuden pääyhteistyökumppanin nimi ei päässyt vuotamaan, kun pimeällä siellä niitä väsättiin. Oli kaikin puolin siis tosi onnistunut projekti, Smolander kiittelee.

Granolta apua mainospintojen suunnitteluun

Kymmenien erilaisten aineistojen suunnittelussa Bolt.Worksiä auttoi Granon oma studio-palvelu. Näin Boltin omalle graafikkotiimille jäi aikaa myös muiden tärkeiden asioiden suunnitteluun.

– Granon studio auttoi mainospintojen visuaalisen ilmeen suunnittelussa. Hyödynsimme studiolaisten ammattitaitoa ja näimme, miltä mainospinnat näyttävät ja miten Bolt saisi investoinnilleen mahdollisimman ison hyödyn. Se helpotti meitä tosi paljon, HJK:n Smolander sanoo.

Myös Bolt.Worksin Timo Hakkarainen pitää Granon suunnittelu- ja toteutusapua tärkeänä.

–Tässä aikataulussa Granon suunnitteluvoiman käyttö oli olennaista. Me Boltilla suunnittelimme tuotteiden päälinjan sekä kaikkein isoimmat toteutukset. Sen jälkeen pystyimme luottamaan siihen, että Grano jalkauttaa ilmeen pienimpiinkin yksityiskohtiin ja yksittäisiin kyltteihin, Hakkarainen toteaa.

Kolmikantayhteistyö Granon kanssa auttaa HJK:ta

HJK tekee Granon kanssa myös niin sanottua kolmikantayhteistyötä, jossa Grano toimii palveluntarjoajana HJK:n omille asiakkaille. Se on helpottanut HJK:n työtä. Näin toimittiin myös Bolt Arena -hankkeessa, kun Grano kommunikoi suoraan Bolt.Worksin kanssa.

– Yhteistyö tehostui ja parani koko matkan ajan ja lopputulos oli suorastaan erinomainen. Meidät pidettiin hyvin kartalla projektin vaiheista ja Granon yhteyshenkilöt oli erittäin helppo tavoittaa, kertoo Timo Hakkarainen. 

– Meille HJK:lle kolmikantayhteistyö Granon kanssa on ollut uudenlainen tapa toimia. Grano voi olla myös suoraan yhteydessä asiakkaisiimme. Granolaiset pitävät meidät ajantasalla siitä, mitä asiakkaidemme kanssa on sovittu. Aina hommien ei tarvitse kulkea meidän kautta. Turhia välivaiheita ja viestintää jää pois ja se helpottaa meitäkin paljon, Sami Smolander sanoo.

– Olemme kokeilleet Granon kanssa myös muita uusia yhteistyömalleja. Esimerkiksi verkkokauppamme kuvaukset tehtiin viime kauden aikana Granon studiolla, Smolander jatkaa.

Yhteistyö HJK:n ja Granon kanssa on jatkunut vuosia. Sami Smolander, mitkä ovat mielestäsi Granon parhaat puolet?

– Ensimmäisenä tulee mieleen nopeus, toimitusvarmuus ja kyky reagoida. Niistä saan eniten apua omaan työhöni, koska meille tulee monesti projekteja, joihin pitää pystyä reagoimaan nopeasti. Tietenkin myös laadulla on meille suuri merkitys. Kun tilaamme jotakin, niin se mitä Granolta tulee on laadukasta ja kestävää, Smolander päättää ja jakaa kiitoksensa Granon yhteyshenkilöille.

– Homma meni ihan loistavasti. Granon kaverit tulivat asentamaan mainospintoja edellisenä iltapäivänä. Saimme kaikki julkistuksen kannalta kriittiset mainospinnat vaihdettua alle vuorokaudessa.

Sami Smolander / kaupallinen johtaja, HJK

Bolt.Works Oy

Bolt on henkilöstöpalveluyritys, joka yhdistää työt ja tekijät uudella tavalla. Sekä työntekijät että työn tilaajat voivat arvioida ja suositella toisiaan.

Hyville tekijöille maksetaan parempaa palkkaa ja asiakkaat saavat parempia työntekijöitä.

Bolt työllistää tuhansia työntekijöitä vuosittain teollisuuden, rakentamisen, logistiikan ja kiinteistöhuollon toimialoilla ympäri Suomea.

Yrityksen toimitilat sijaitsevat Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa, mutta palvelemme juuri siellä missä asiakkaamme ovat.

Juttu on julkaistu alun perin 2.03.2020 ja sitä on päivitetty 6.10.2022.