Uusi yhtenäinen ilme Tampereen korkeakouluyhteisön kiinteistöille

Grano toteutti ja asensi Tampereen uudelle korkeakouluyhteisölle valomainokset ja kiinteistötunnisteet. Tavoitteena oli yhtenäistää rakennusten ilme ja parantaa niiden saavutettavuutta.

Tampereen korkeakouluyhteisön muodostavat Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Yhteisö syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät uudeksi säätiöyliopistoksi ja yliopiston ja ammattikorkeakoulun välinen yhteistyö tiivistyi.

Projektin tavoitteena oli uudistaa ja yhtenäistää neljän kampuksen ja niiden rakennusten ulkoinen ilme. Grano toteutti ja asensi kaikille kampuksille korkeakouluyhteisön uuden visuaalisen ilmeen mukaiset LED-valomainokset, opasteet ja kiinteistötunnisteet.

– Projektin ensimmäinen tehtävä oli saada uusi logomme näkyviin kampuksilla. Toinen oli vanhojen tunnisteiden ja virheellisten termien poistaminen rakennuksista. Samalla yhtenäistimme tunnisteita. Kolmas asia oli saavutettavuuden parantaminen. Nyt kampusten pääsisäänkäynnit löytyvät paremmin, sanoo Tampereen korkeakouluyhteisön tila- ja kiinteistöpalveluiden palvelupäällikkö Pertti Iso-Mustajärvi ja jatkaa:

– Projekti ja yhteistyö onnistuivat hyvin. Grano osoitti riittävästi henkilöitä sen toteutuksen suunnitteluun ja itse toteutukseen. Hankkeen aikana meillä oli jatkuva hyvä keskusteluyhteys ja teimme tarvittavat muutokset yhteisymmärryksessä. He ottivat projektin tosissaan ja toteutus tapahtui sovitussa aikataulussa.

Ammattimaista projektinhallintaa

Hanke oli hyvin pitkälle etukäteen suunniteltu korkeakouluyhteisön toimesta. Grano valittiin projektin toteuttajaksi julkisen tarjouskilpailun perusteella.

– Granon paras puoli oli tapa, jolla he ottivat projektin haltuun. Se lähti jo siitä, että tarjous oli selkeä. Myös toteutusta kohti lähdettiin ammattitaidolla. Mukana olivat hyvät henkilöt, jotka osaavat ja tietävät. Granon toiminnasta ja projektinhallinnasta jäi hyvin ammattitaitoinen kuva.

Korkeakouluyhteisöllä on neljä isoa kampusaluetta: Keskustakampus, Kaupin kampus, Hervannan kampus ja TAMK pääkampus Kaupissa. TAMK omistaa kiinteistönsä pääosin itse ja yliopiston rakennukset ovat pääosin Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n omaisuutta, joten hanke toteutettiin usean eri tahon yhteistyöhankkeena. Iso-Mustajärven mukaan on varsin poikkeuksellista, että Suomessa toteutetaan näin laajamittainen uudistusprojekti yhtä aikaa neljällä kampuksella.

– Hanke meni juuri niin kuin se oli suunniteltu. Ei moitteen sijaa.

Pertti Iso-Mustajärvi, Tampereen korkeakouluyhteisön tila- ja kiinteistöpalveluiden palvelupäällikkö

Kampusalueen päätunnisteen väriä voi vaihtaa etänä

Grano toteutti ja asensi uuden korkeakouluyhteisön logosta tehdyt isot valomainokset jokaiselle kampukselle. Ne toimivat etäohjauksella, jonka avulla asiakas voi itse valita esimerkiksi sen, koska ne ovat päällä tai ohjaako valaistusta hämäräkytkin. Valomainokset on toteutettu opaalipintaisesta valkoisesta levystä, jonka värisävyä voi vaihtaa valaisimessa olevien LED:n avulla.

– Se oli poikkeuksellinen toteutus. RGBW-ledien avulla voi halutessaan vaihtaa logon värisävyn. Meillä vaihtoehdot ovat ilmeemme mukaiset valkoinen ja violetti.

Asennusten jälkeen Grano järjesti projektissa mukana olleelle henkilökunnalle tilaisuuden, jossa valomainoksiin haettiin juuri oikea violetin sävy.

– Se oli mukava tilaisuus, joka konkretisoi projektin. Sovitut aikataulut pitivät ja projekti valmistui sinä päivänä kuin piti.

Entä näyttävätkö ne hyvälle?

– Ne näyttävät oikein hyvältä. Ne on laadukkaasti toteutettu ja niistä saatiin juuri sellaiset kuin oli suunniteltu.

– Granon toiminnasta ja projektinhallinnasta jäi hyvin ammattitaitoinen kuva.

Pertti Iso-Mustajärvi / palvelupäällikkö, Tampereen yliopisto

Vaikuttavat valomainokset löydät Granolta >>

Juttu on julkaistu alun perin 6.05.2019 ja sitä on päivitetty 29.09.2022.