Siirry suoraan sisältöön

Valomainoksia ja älykalvoja – Tunturi Oy:lle kokonaan uudet toimitilat

Valomainoksia ja älykalvoja – Tunturi Oy:lle kokonaan uudet toimitilat

Monien suomalaisten tuntema polkupyörävalmistaja Tunturi rakennutti itselleen uudet toimitilat. Grano oli mukana projektin alusta loppuun ja toteutti uusiin toimitiloihin brändätyt pinnat valomainoksista opasteisiin, teippauksiin ja tapetointeihin – sekä mielenkiintoisen neuvottelutilan älykalvototeutuksen.

Tunturi on monien tuntema suomalainen polkupyöräyhtiö, joka muistetaan jo vuosien takaa legendaarisista “pappatunturi” mopoistaan sekä laadukkaista polkupyöristään. Nykyisin yhtiö suunnittelee ja valmistaa Tunturi- ja Nishiki-polkupyöriä ja vastaa emoyhtiö Accell Groupin pyörämerkkien (Haibike, Lapierre, Ghost, Winora & Batavus) maahantuonnista.

Tunturi rakennutti Turkuun itselleen kokonaan uudet varasto- ja toimitilat, jonne he muuttivat aiemmista tiloista kesällä 2022. Grano auttoi Tunturia uusien tilojen brändäyksessä, toteuttamalla Tunturille muun muassa valomainoksia, sisäänkäynnin ja toimitilojen teippauksia, opasteita ja tapetteja sekä rauhaa ja yksityisyyttä tuovan neuvotteluhuoneen älykalvototeutuksen. 

Financial Secretary Päivi Oksanen Tunturilta kertoo aiemman Tunturin varaston olleen linnuntietä lähellä uutta hienoa toimitilaa, joten muuttomatka ei ollut pitkä. Mitä muuton taustalla oli? 

– Vanhat toimitilamme eivät enää yksinkertaisesti riittäneet ja Tunturilla oli tarve lisätä varastokapasiteettia sekä modernisoida toimistotiloja. Halusimme avaruutta, viihtyisyyttä ja valoa, Oksanen taustoittaa.

Hänen työparinaan Tunturin toimitilojen modernisoinnissa toimi Katja Vesa, joka puolestaan kertoo Tunturin olleen aiemmissa toimitiloissaan yhdessä toisen vuokralaisen kanssa.

– Halusimme rakentaa Tunturille arvojamme kuvastavat toimitilat, joissa on huomioitu myös ekologisuus jo rakennusvaiheessa, ja saimmekin kiinteistölle ekologisuudesta BREEAM-luokituksen ‘Very good’- luokituksen. Nykyisessä ympäristöystävällisessä kiinteistössä voimme määritellä toimintaamme ja esimerkiksi tilojen ympäristöä itse. Meillä on tontilla nurmikon sijasta niittykukkasia ja meille on tulossa myös muun muassa mehiläispesiä sekä linnunpönttöjä. Halusimme hyvin ekologisen ympäristön tiloillemme, Vesa kertoo.

– Uudet tilat on räätälöity juuri toiveemme mukaan. Jätettiin kaikki vanha taakse, Oksanen lisää.

Valomainoksia, älykalvoneukkari, teippauksia, tapetointeja, opasteita ja kylttejä

Ennen toimitilaprojektia Grano oli toiminut Tunturin kumppanina erilaisissa painotuotteissa jo pidemmän aikaa. Tunturi käyttää markkinointinsa apuna Granon palveluista myös muun muassa EMMI-aineistonhallintaa tuotekuviensa ja kuvastojensa hallinnointiin.

– Toimitilaprojekti käynnistyi joulun alla 2021, kun Tunturi otti meihin yhteyttä toimitilan teippauksista. Projekti muodostui lopulta paljonkin ensitarvetta laajemmaksi, noin puolen vuoden mittaiseksi spurtiksi, kertoo Granolla Tunturi-asiakkuudesta vastaava avainasiakaspäällikkö Minna Tarvola.

Tarvola kertoo, että projektin ensivaiheessa rakennukseen toteutettiin valomainokset. Sisätiloja päästiin toteuttamaan vasta myöhemmin. Suurin valomainoksista on toistakymmentä metriä pitkä ja hyvin näyttävä.

– Muut tarpeet toimitiloihin tulivat projektiin mukaan oikeastaan käytännön kautta, Tarvola sanoo.

Hän kertoo myös, että Granon markkinoinnin tuotantopalveluiden Kimmo Koivukangas auttoi Tunturia erilaisten teippausten suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhtenä esimerkkinä tästä Tarvola mainitsee toimitilojen sisäänkäynnin suuret lasipinnat, joihin toteutettiin pyöräilyaiheisia teippauksia hyvää fiilistä luomaan. 

– Sisäänkäynti on tosi ihana. Olemme saaneet paljon palautetta, että sisäänkäyntimme on kivan näköinen, kehuu Katja Vesa. 

Tunturille toteutettiin toimiston neuvottelutiloihin pyörä- ja luontoaiheisia tapetteja sekä tietenkin kaikki toimitilojen tarvittavat opasteet ja kyltit.

Yksi neuvottelutiloista on erityisen mielenkiintoinen, sillä tilan lasiseinät ovat osittain teipattu SONTE-älykalvoilla. Älykalvo on opaali teippaus, jonka toiminta perustuu jännitteen syöttämiseen virtalähteestä nestekiteisiin. Ohut älykalvo on “avattuna” näkymätön, mutta muuttuu opaaliksi näkösuojaksi tarvittaessa. 

Kalvo on rakenteeltaan ohut ja asennettuna käytännössä näkymätön. Kun huoneeseen tai tilaan halutaan yksityisyyttä, se onnistuu älykalvon avulla. Yhdellä napin painalluksella kalvo muuttuu jälleen läpinäkyväksi ja tilaan saavutetaan lasielementtien tuoma avaruus. 

– Älykalvototeutus päädyttiin toteuttamaan neuvottelutilaan, jonka ohitse kulkee usein väkeä, sillä aivan tilan vieressä on sisäänkäynti. Älykalvoteippaus on lasiseinien ylä- ja alaosasta auki, mutta tilaan saadaan yksityisyys tarvittaessa, taustoittaa Päivi Oksanen.

– Emme halunneet mitään verhoja, koska uusien toimitilojemme teemoina on modernius ja raikkaus. Halusimme toteutusten noudattavan sitä linjaa, Katja Vesa lisää. 

Mitä älykalvototeutuksesta on yrityksessä tykätty käytön myötä?

– Täytyy tunnustaa, että neukkarin älykalvo on enemmän harmaana kuin kirkkaana, Vesa kertoo ja jatkaa:

– Teippaus antaa tilaan tietynlaista rauhaa, vaikka neukkarin ruudulla ei näkyisikään luottamuksellista tietoa. Ratkaisu on ollut tosi kiva.

“Kauniisti toteutetut, raikkaat tilat” 

Tunturilla vietettiin avoimia ovia elokuussa 2022, jolloin yhtiön asiakkailla ja sidosryhmillä oli mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin.

– Mitä minun korviini avoimien ovien jälkeen kuulin, niin tosi moni oli sanonut, että ‘teillä on tosi freshit ja raikkaat tilat’ ja saimme kehuja kauniista toteutuksista, Oksanen kertoo saaduista palautteista.

Avoimien ovien aikaan muutama tila oli vielä vailla lopullista toteutustaan. Yksi näistä oli toimiston ja varaston välinen käytävätila, jonka seinällä oli Tunturin aiemmista tiloista tuttuja tauluja.

– Tuolloin aloimme miettimään, saisiko sillekin käytävälle jotakin enemmän – jotakin fillariaiheista, jotta käytävä ei olisi niin kova ja kolkko, Oksanen sanoo.

Lopulta käytävän seinään kiinnitetyt tulostetut alumiinikomposiittilevyt olivatkin viimeisiä suuria pintoja, joita Tunturin toimitiloihin toteutettiin.

– Kaiken kaikkiaan olemme saaneet tiloistamme tosi positiivista palautetta, Oksanen kehuu.

Myöhemmin syksyllä Tunturi täytti 100 vuotta, joka oli yritykselle toinen suuri satsaus syksyn tapahtumiin.

– Myös kansainväliset vieraamme sekä Tunturin hallituksen jäsenet kehuivat tiloja, Oksanen jatkaa. Katja Vesa komppaa kollegaansa ja sanoo kaikkien vieraiden poikkeuksetta kehuvan uusia tiloja mukaviksi ja kauniiksi. 

Hyvä yhteys ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien

Päivi Oksanen kertoo, että Granon kanssa on ollut mukava työskennellä heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. 

– Meille syntyi Minnan kanssa heti hyvä yhteys. Jos sanon jotakin, niin tuntuu, että hän ymmärtää helposti mitä me halutaan ja tahdotaan, Oksanen sanoo.

– Itselleni jäi mieleen se, kun valitsimme teippejä huoneiden väliin ja käytävien seiniin. Granolta tuli heti sellainen meidän näköisemme ehdotus, kertoo puolestaan Katja Vesa ja jatkaa:

– Minun mielestä tosi hyviä ehdotuksia ollut ja Grano ymmärtää meidän tarpeet – minkä näköistä jälkeä me tiloihimme halutaan. Tämä on ollut äärettömän helppoa heidän kanssaan.

– Minna kävi meillä myös projektien aikana katsomassa, miltä mikäkin toteutus näyttää, Vesa sanoo ja kertoo, ettei pidä tätä toimintamallia itsestään selvyytenä.

– Hän oli loppuun asti projektissa mukana, eikä häipynyt taka-alalle, kun työ oli saatu myytyä. Siitä myös iso kiitos.

Tunturin naiskaksikko kertoo, että heidän mielestä Granon parhaita puolia ovat pitkä kokemus, joustavuus ja helppous. He pitävät Granon brändiä myös hyvin vahvana ja tunnettuna. Heidän hankintapäätökseensä vaikutti myös se, että Tunturi sai Granolta “yhden katon kautta” kaiken haluamansa.

– Grano on helposti lähestyttävä yritys. Olkoon asia mikä tahansa, niin olemme siihen saaneet ratkaisuja, Oksanen kertoo.

– Lämmin kiitos Minnalle ja koko Granon tiimille, päättävät Oksanen ja Vesa haastattelun ja huomauttavat vielä lopuksi, ettei voi kiitoksista mukavaa ja pätevää asennusporukkaakaan unohtaa.


Aineisto kuriin EMMin avulla!  >>

Tunturi Oy:n uudet tilat edustavat nyt yritystä

 • Tunturi Oy sai toimitiloihin sopivan valomainoksen.
 • Tunturi Oy:n sisätilat eivät ole kolkot, vaan kutsuvat ja raikkaat.
 • Toimitilojen värimaailma on raikas ja sopii Tunturin brändiväreihin.
 • Tunturi Oy:n neuvottelutiloihin asennettiin älykalvo, jonka ansiosta tilat saa tarvittaessa yksityiseksi.
 • Granon asentama älykalvo muuttuu kirkkaasta harmaaksi napin painalluksella.
 • Tunturi Oy:n toimitilat ja neukkarit saivat teippauksilla ilmettä.
 • Pyörät pääsivät mukaan kokonaisilmeeseen!
 • EMMi-aineistonhallinta helpottaa Tunturi Oy:n arkea.
 • Tunturi Oy sai toimitiloihin sopivan valomainoksen.
 • Tunturi Oy:n sisätilat eivät ole kolkot, vaan kutsuvat ja raikkaat.
 • Toimitilojen värimaailma on raikas ja sopii Tunturin brändiväreihin.
 • Tunturi Oy:n neuvottelutiloihin asennettiin älykalvo, jonka ansiosta tilat saa tarvittaessa yksityiseksi.
 • Granon asentama älykalvo muuttuu kirkkaasta harmaaksi napin painalluksella.
 • Tunturi Oy:n toimitilat ja neukkarit saivat teippauksilla ilmettä.
 • Pyörät pääsivät mukaan kokonaisilmeeseen!
 • EMMi-aineistonhallinta helpottaa Tunturi Oy:n arkea.
Juttu on julkaistu alun perin 3.05.2023 ja sitä on päivitetty 7.05.2024.
Ota yhteyttä