Siirry suoraan sisältöön

Autoteippaukset - 6 vinkkiä ajoneuvoteippauksen ylläpitoon

Autoteippaukset - 6 vinkkiä ajoneuvoteippauksen ylläpitoon

Olet teippauttanut ajoneuvosi, hieno juttu! Tiesitkö, että ajoneuvoteippaukset lisäävät yrityksesi ja brändisi näkyvyyttä tuhansien silmäparien voimin? Kyllä vain! Jotta teippaukset kestävät pitkään ja pysyvät näyttävinä myös useita vuosia, tulee autoa puhdistaa ja huoltaa tietyt asiat huomioiden. Nappaa tästä mukaasi Granon ajoneuvoteippausten ammattilaisten kootut kuusi vinkkiä, joiden avulla pidät autosi teipit hyvinä vuosia!

Grano on suunnitellut ja toteuttanut ajoneuvoteippauksia 20 vuoden ajan. Teipattu auto, linja-auto, taksi, pakettiauto tai rekka, oli kyseessä mikä tahansa ajoneuvo, sen pinta on liikkuvaa mainosta yrityksellesi. Tämän vuoksi kokosimme vinkkejä, joiden avulla pidät huolta teipatusta autostasi yleisesti sekä autopesulassa tai kotipihassa.

Tutustu Granon auton teippaus -palveluun

Auton teippaus ››

1. Hoito-ohjeet tulevat mukaan jokaisen teippauksen yhteydessä

Granon ammattilaiset ottavat teippaamisen sydämen asiana, joten myös teippauksen kunnosta huolehtiminen on tärkeää. Siksi auton teippauksen yhteydessä asiakas saa hoito-ohjeet, miten autoa tulee muun muassa pestä, jotta teippaus pysyisi hyvänä. Otathan kuitenkin huomioon tilatessasi mistä tahansa auton teippejä, että oikein tehtynä teippien tulisi pysyä kiinni ajoneuvon pinnoissa vuosia. Jos näin ei ole, voimme korjata asian, vaikka kyseessä ei olisi Granon tuottama teippaustyö.

2. Malta odottaa teippauksen asettumista

Kun ajoneuvo teipataan, tulisi pesua odottaa 48 tunnin ajan. Suosittelemme odottamaan talvella kaksi viikkoa ennen kuin ajoneuvo viedään pesuun. Näin voidaan varmistaa, että teippi varmasti pysyy eikä lähde irtoamaan tai rakoilemaan kuumassa pesussa.

Edellä mainittujen aikajaksojen jälkeen ajoneuvo tulee pestä, jotta sen pintaan ei tartu hiekkaa ja muita tahroja, jotka voivat naarmuttaa teippauksen pintaa.

3. Pese hellävaraisesti autopesulassa

Voiko ajoneuvoteipatun auton viedä autopesulaan? Kyllä, kunhan huomioit, että autoa ei saisi pestä yli 70 asteisella vedellä tai harjapesulla, sillä teippaukset saattavat irrota höyrystä ja naarmuuntua hankauksesta. Varmistathan myös, että pesuaine on pH-arvoltaan 3-11 välillä.

Tiesitkö, että teipit teipataan ajoneuvoihin kuumentamalla teippausta? Lisäksi höyryllä teippaukset poistetaan pinnalta. Näiden seikkojen vuoksi on siis hyvä välttää kuumaa vettä ja höyryä.

4. Kotipihalla peseminen onnistuu 

Jos käytät painepesuria ajoneuvon puhdistamiseen, älä laita pesuria liian lähelle pintoja. Se voi naarmuttaa tai jopa irrottaa teippaukset. Vältä myös liian kovaa painetta: paras paine on 80-1200 barin välillä. Muista kuitenkin, että kotipihalla ei saa käyttää pesuaineita, jotka voivat tehdä haittaa ympäristölle. Tarkistathan siis pesuaineen ainesosat ja sen käytettävyyden ulkona ennen sen käyttöä. Lämpötila on hyvä pitää alle 70 asteessa. Irtonainen lika kannattaa pestä kevyellä huuhtelulla ennen varsinaista pesua. Lopuksi voit käyttää nukkaamatonta liinaa kuivaamiseen.

Huomioithan, että suurien ajoneuvojen, kuten rekkojen ja pakettiautojen kohdalla voi olla teippauksissa saumoja, joita tulee varoa pesun yhteydessä. Voit tarkistaa saumakohdat yhdessä asentajan kanssa, jos et ole varma, mistä kohtaa teippaus on herkin irtoamaan.

5. Näin toimit erikoismateriaalien kanssa

Yleisimmin teippaukset ovat kiiltäviä pinnaltaan ja niihin tulee laminointi ja suojalaminaatti suojaamaan teippausta. Kuitenkin erikoismateriaalit, kuten hiilikuitu ja mattapintaiset teippaukset ovat kasvattaneet suosiotaan ja näitä varten on olemassa erilaiset ohjeet, joiden avulla teippaukset pysyvät hyvänä pitkään:

  • Älä käytä hankaavia pesuaineita tai pesuvälineitä. Harjaaminen on ehdottomasti kielletty!
  • Samettiteippauksen pintaa voi pyyhkiä, mutta suuri määrä vettä voi pilata pinnan.
  • Mattateippaus ei kestä vahaamista!

Jokainen materiaali on erilainen ja esimerkiksi UV-suojaus on yksi olennainen tapa pitää teippaus kauniina. Kysy siis asentajalta, mikä olisi paras valinta erikoismateriaalisi suojaamiseen!

6. Suojakalvo huolehtii teippauksen pinnasta sekä ajoneuvosta

Granolla suojaamme aina teippauksen ja ajoneuvon käyttökohteesta riippuen osaamme suositella sopivaa suojaa teippaukselle. Suojia on useita ja voit myös päättää, mistä autoasi suojataan eniten. Esimerkiksi lokasuojat ovat yksi kohde, joihin kivet iskevät usein. Kiveniskusuoja on mahdollinen ja se varjelee samalla autosi pintoja. Samalla teippaus sekä suojalaminaatti pitävät autosi maalipinnan kiiltävänä myös sen jälkeen, kun vaihdat tai poistat teippaukset.

 

Auton teippaus rullalla? Me autamme!

Juttu on julkaistu alun perin 13.06.2023 ja sitä on päivitetty 15.05.2024.