Siirry suoraan sisältöön

Autoteippauksen avulla voit saada 5 miljoonaa katselukertaa vuodessa

Yrityksesi auto on liikkuva mainospaikka, joka jää mieleen sekä tukee tehokkaasti muuta mainontaa. Auton käyttäminen mainospintana on kustannustehokas tapa saavuttaa asiakkaita ja herättää huomiota. Autoteippauksiin erikoistunut avainasiakaspäällikkö Lasse Järvinen kertoo, miksi teippaus ja ajoneuvon brändäys kannattaa.

Miksi yrityksen kannattaa hankkia autoteippaukset? 

Jos auto liikkuu päivittäin Helsingin seudulla, voi se saada noin 20 000 katsekontaktia. Liikevirtauksien mukaan voi päätellä ja laskea, kuinka monta silmäparia näkee autosi päivässä. Tämä on vain yksi monista syistä, miksi auto kannattaa teipata brändisi mukaisesti. 

– Auto on kuin liikkuva mainostaulu, kertoo autoteippauksiin erikoistunut avainasiakaspäällikkö Lasse Järvinen

– Se on tyylikäs tapa mainostaa ja tuoda brändiäsi esille. 

– Esimerkiksi jakeluautot kulkevat samoja reittejä jatkuvasti. Sanotaan, että kuukaudessa jopa 400 000 silmäparia näkee autosi, mikä tekisi yhteensä noin 5 miljoonaa katselukertaa vuodessa. Liikkuva mainos on arviolta 20 % parempi huomioarvoltaan kuin liikkumaton mainos, hän avaa. 

– Tämä tarkoittaa sitä, että jos auto teipataan kolmeksi vuodeksi, auton näkevät yhteensä 15 miljoonaa silmäparia. Tässä kohtaa voi pohtia, tulisiko auton ajaa teipattuna vai ilman, Lasse kertoo. 

Lisäksi autoteippauksesta tai auton pinnoista ei makseta vuokraa, koska yritys omistaa auton tai hallinnoi sitä. Hankintakulut autosta toki on, mutta teippaukset eivät tule kalliiksi yrittäjälle saavutettujen kontaktien myötä. Grano suunnittelee ja hoitaa teippaukset avaimet käteen periaatteella.

– Meillä pohditaan minkälaiset mainokset mahtuvat, mitä auton pinnoille kannattaa laittaa ja miten esimerkiksi slogan ja logo asetellaan, Lasse kertoo autoteippauksen prosessista. 

– Oli kyseessä sitten hytti tai henkilöauto, löydämme sopivan ratkaisun, hän toteaa.

Avaimet käteen ja menoksi 

Granolla on valmis pohja, jonka avulla asiakas voi tehdä kartoituksen omasta ajokalustosta. Kun tiedot ovat kerätty paikkakunnittain ja Granolla on tieto, missä autot sijaitsevat, voi suunnittelu alkaa. 

Grano hoitaa suunnittelun ja toteutuksen puolestasi, mutta jos yritykselläsi on entuudestaan käytössä suunnittelutoimisto, graafinen suunnittelija tai ideoit mainokset itse, onnistuu asiointi Granon avainasiakaspäällikön kanssa. Suuremmat projektit hoidetaan projektipäällikön kanssa, jolloin muun muassa asennukset etenevät joutuisasti ja koko ajan asiakas tietää missä vaiheessa teippaukset milläkin paikkakunnalla etenee.

– Kartoitus on kaiken A ja O, toteaa Lasse ja lisää: 

– Jokaisesta automallista tehdään havainnekuvat, joiden pohjalta tuotanto aloitetaan. Suunnitelman pohjalta tehdään myös tarkka tarjous, jotta asiakas tietää, mitä teippaus kustantaa.

Ympäristöystävälliset teippaukset 

Teippaukset voidaan tehdä täysin hiilineutraalisti. 

– Teimme eräälle yritykselle teippaukset PVC-vapaalla kalvolla. Ne voidaan kierrättää, koska ne eivät ole myrkyllisiä materiaaleja, Lasse avaa ja lisää:

– Bussin kyljessä luki myös, että tämä bussi on teipattu ympäristöystävällisellä materiaalilla.

Yritys voi halutessaan myös viestittää asiakkaalleen, että tämä auto on teipattu ympäristöystävällisellä teipillä. Jos kyseessä on sähköauto tai hybridi, voi senkin huomioida mainostekstissä:

– Tämä auto on vähäpäästöinen.  

Asennuspalvelut löytyvät läheltäsi 

Autoa tarvitaan päivittäin, joten sen ajaminen kauas toiselle paikkakunnalle ja lopuksi auton jättäminen useaksi viikoksi teipattavaksi eivät tule kysymykseenkään. Onneksi Granolla on lukuisia asennuspisteitä ympäri Suomea, jotka huolehtivat, että auton teippaus tapahtuu ripeästi lähellä sinua. Asennuspalvelut palvelevat yritystäsi muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Turussa sekä Oulussa. 

Auton teippauksen prosessi kestää ajokaluston koon ja pinnat huomioiden 2–3 viikkoa. Teippauksissa puhutaan neliömääristä, joten suurempien autojen kohdalla menee pidempään.

Ammattilaisen vinkit toimiviin teippauksiin 

Hyvä mainos puhuu yrityksen puolesta ja iskevä slogan jää ihmisten mieleen. 

– Autoteippaus on käyntikorttisi, joten viestin tulee olla kerralla selvä. Yksinkertainen on parasta, ohjeistaa Lasse ja toteaa: 

– Liian pitkät tekstit ja monimutkaiset lausahdukset eivät toimi teippauksissa.

 

Halusit teipata sitten kottikärryn tai kuorma-auton, se onnistuu Granolla.

Tee autostasi yrityksesi liikkuva mainos >>

 

 
Juttu on julkaistu alun perin 15.08.2022 ja sitä on päivitetty 7.05.2024.