Siirry suoraan sisältöön

EcoVadis-vastuullisuusarviointi on merkittävä sekä Granolle että asiakkaalle

EcoVadis-vastuullisuusarviointi on merkittävä sekä Granolle että asiakkaalle

Grano on ollut kaksi kertaa EcoVadiksen vastuullisuusarvioinnissa. Olemme molempina kertoina saaneet hopeaa. Vuoden 2023 alussa saimme hopean lisäksi parannettua pistesijoitustamme viidellä pisteellä. Tulos oli parempi kuin 92 %:lla kaikista silloin EcoVadis-arvioinneissa mukana olleista yrityksistä. Mitä EcoVadis meille oikein tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeä myös asiakasyrityksillemme?

Mitä EcoVadis pitää sisällään? 

EcoVadis on maailmalla tunnettu liiketoimintojen vastuullisuusarvioija, joka on riippumaton ja kansainvälisesti tunnettu organisaatio. Se arvioi ja pisteyttää yritysten ESG (Environment, Social, Governance) -suorituskykyä ja sen kriteerit perustuvat maailman johtaviin eettisiin standardeihin, kuten esimerkiksi GRI, UNGC ja ISO 26000. Toimintaa valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea. EcoVadis-arviointia on käyttänyt noin 100  000 yritystä, 200 toimialalla ja yli 175 maassa. 

Granon laatu- ja vastuullisuusjohtaja Tytti Liven kertoo, että EcoVadis on merkittävä tekijä Granon vastuullisuustoiminnassa: 

– Granolle EcoVadis on merkittävä siksi, että se ottaa huomioon sekä yleiset standardit että toimialan keskeiset vastuullisuusnäkökohdat. Se antaa meille selkeän tiedon siitä, mikä osa-alue on hyvällä tasolla ja missä on vielä kehitettävää. Näin Granon vastuullisuustoimintaa voidaan kehittää systemaattisesti.

Miten asiakkaamme hyötyvät EcoVadis-arvioinnistamme? 

EcoVadiksessa asiakkaamme näkevät kaikki mukana olevat toimittajansa samalla alustalla. Tämän avulla toimittajien vastuullisuustaso on kaikille näkyvillä ja asiakkaat voivat vertailla toimittajia keskenään. 

– EcoVadis nostaa esille merkittävät puutteet toimijassa ja vastaavasti esittelee parhaat käytännöt. Koska EcoVadis on riippumaton arvioija, se takaa yhdenvertaisen arvioinnin kaikille saman alan toimijoille. Asiakkaiden ei tarvitse lähettää omia kyselyitään, hallinnoida tai pisteyttää vastauksia itse. Samalla se myös vähentää tarvetta toimittaja-auditoinneille, Tytti toteaa.

Vastuulliset valinnat näkyvät muun muassa vahvasti asiakkaamme Bridgestonen jokapäiväisessä toiminnassa. Bridgestone on maailman johtavia premium-luokan renkaita ja muita liikkuvuusratkaisuja tarjoava yritys, joka huomioi vastuulliset ratkaisut myös markkinointilogistiikassaan. Granolla oli ilo auttaa materiaalivirtojen hallinnassa. Bridgestone kantaa ylpeästi EcoVadiksen Platina-tason kestävyysluokitusta.

Lue lisää EcoVadiksen toiminnasta täältä!

Juttu on julkaistu alun perin 6.11.2023 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.
Lue lisää Granon vastuullisuudesta