Grano investoi laajaan tehtaaseen Suomessa – ”Uimme painoalan kriisissä vastavirtaan”

Painetun ja digitaalisen markkinoinnin palveluyritys Grano avaa Vantaalle modernin tehtaan, jossa valmistetaan laajasti monipuolisia painotuotteita. Painoala on ollut digitalisaation myötä vakavassa kriisissä, ja Grano on lähtenyt uudistumaan kehittämällä laajan tuotetarjoaman rinnalla voimakkaasti palveluratkaisuja ja profiloitumalla yhä voimakkaammin kokonaisratkaisuja tarjoavaksi kumppaniksi. Rohkea muutos kriisin keskellä näkyy nyt mahdollisuutena investoida suomalaiseen työhön.

Markkinoinnin palveluyritys Grano rakentaa Vantaan Koivuhakaan 15 000 neliön tehtaan ja keskittää sinne muun muassa pakkaus- ja etikettituotannon, offset- ja digipainamisen, suurkuvatuotannon, pakkaus- ja rakennesuunnittelun sekä logistiikan. Grano panostaa uuteen painotekniikkaan, painolevytuotantojärjestelmiin sekä tehokkaaseen, Suomessa ennennäkemättömään suurkuvatuotantoon. 

Grano uskoo käänteiseen Kiina-ilmiöön

Moni painoalan yritys on vienyt kustannuspaineissa tuotantoaan halvempiin maihin. Grano katsoo asiaa toisin ja näkee muutoksen mahdollisuutena investoida nimenomaan suomalaiseen työhön.

– Huippuammattilaisten monipuolista osaamista ei voi korvata laitteilla eikä halvemmalla työvoimalla. Me haluamme iskeä Kiina-ilmiötä vastaan ja panostaa työllistämiseen Suomessa. Toisaalta toimiminen Avainlippu-merkinnän alla velvoittaa meitä, mutta on samalla valtava mahdollisuus, sanoo Granon tuotantojohtaja Markus Jensen-Eriksen.

Grano aikoo investoida ensi vuonna myös kymmeniin uusiin työpaikkoihin Suomessa.

Muutos mahdollistaa investoinnit

Painoalan vaikeuksista huolimatta Grano pystyy investoimaan, sillä se on ottanut merkittäviä harppauksia markkinoinnin palveluiden laajentamisessa. Grano tarjoaa nykyään markkinoijille esimerkiksi markkinoinnin ulkoistuspalveluita, digitaalisia työkaluja projektinhallintaan, markkinoinnin tuotannot niin digitaalisille kuin fyysisillekin pinnoille, sekä kiinteistö- ja rakennusalan ohjelmistopalveluita SokoPro-brändin alla. Rohkea muutos syntyi paitsi alan kriisistä, myös halusta vastata asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin.

– Yritykset haluavat tänä päivänä ulkoistaa markkinointiaan, joten me tarjoamme heille kaiken aina digitaalisesta markkinoinnista painettuihin esitteisiin, valtaviin mainosnäyttöihin, suoramarkkinointiin, messuosastoihin, myymäläpintoihin ja pakkauksiin. Pelkkä paperille painaminen ei enää ole nykypäivää, vaan on yhdistettävä kaikki mahdolliset digi- ja printtipinnat sekä ulkona että sisällä. Kehitymme asiakkaittemme mukana. Markkinoijan one-stop-shop tarkoittaa sitä, että tarjoamme kaiken samalta luukulta, ja haluttu viesti menee kaikissa kanavissa ja kaikkialle, sanoo Granon vt. toimitusjohtaja Kimmo Kolari. 

Granon Vantaan tehtaassa yhdistyy huipputason teknologia ja perinteinen käsityöläisyys. Valmistuessaan se on Pohjoismaiden ja Baltian monipuolisin painoalan osaamiskeskittymä, sillä missään muualla ei ole näin laajaa osaamista saman katon alla.

Energian ja materiaalien käyttö tehostuu

Uusi tehdas tukee myös Granon tavoitetta olla oman alansa ympäristövastuullisin toimija. Materiaalihukka pienenee merkittävästi, sillä uuden tekniikan myötä toiminta tehostuu ja kierrätysmahdollisuudet sekä materiaalivalinnat paranevat entisestään. Energiankäyttö suhteessa tuotettuihin palveluihin ja tuotteisiin tehostuu, sillä uudisrakennus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja modernit koneet kuluttavat vähemmän energiaa.

– Tarjoamme jo nyt hiilineutraaleja palveluita ja tuotteita, ja tavoitteenamme on ympäristömerkittyjen tuotteiden määrän tuplaaminen vuosittain, Kolari sanoo. 

Granon tehdas Vantaalla on tarkoitus avata ensi vuonna. Osa koneista on jo asennettu tehtaaseen.Lisätietoja:

Kimmo Kolari
Vt. toimitusjohtaja, Grano Oy
kimmo.kolari@grano.fi

Markus Jensen-Eriksen
Tuotantojohtaja, Grano Oy
markus.jensen-eriksen@grano.fi


Grano
on suomalainen monitoimialayhtiö, joka toteuttaa asiakkaan myyntiä, brändiä ja tulosta edistäviä markkinoinnin ja viestinnän ratkaisuja. Ainutlaatuinen osaajayhteisömme hallitsee huipputeknologian ja taitaa käsityötaidon.

Grano työllistää noin 900 henkilöä pääkaupunkiseudulta Lappiin, ja koko tuotanto on Suomessa.

Arjen auttaja - muutoksen mahdollistaja
www.grano.fi

 

Grano investoi uuteen laajaan tehtaaseen Vantaalla

Juttu on julkaistu alun perin 1.12.2021 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.