Takaisin

Grano kannustaa työntekijöitään liikkumaan

Viime kevät käynnisti työympäristöjä koskevan mullistuksen ja lukuisien alojen ammattilaiset löysivätkin itsensä työskentelemästä kotitoimistolla tuttujen toimistotilojen sijasta. Kotona työskentelyssä on omat etunsa, mutta esimerkiksi työergonomia ja taukojen huomioiminen eivät välttämättä pysy kotitoimistolla samalla tasolla kuin perinteisemmässä työympäristössä. Nämä seikat näyttelevät merkittävää roolia työhyvinvoinnista puhuttaessa, joten ne on tärkeää huomioida myös yritystasolla. Myös liikunta on tärkeä osa työhyvinvoinnin ylläpitoa, joten Grano tukee henkilöstönsä liikunnallisia harrastuksia monin eri tavoin – alta löydät kaksi käytännön esimerkkiä:

Taukoliikuntaa sovelluksen tahdittamana

Keväällä alkaneet työtiloja koskevat muutokset ovat vaikuttaneet merkittävään osaan Granon henkilöstöstä, eikä työntekijöitä haluttu jättää muutoksen kanssa yksin. Kansallisen etätyösuosituksen ja kotitoimistoille siirtymisen jälkeen henkilöstön käyttöön tuotiin Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus, joka otettiin yrityksessä hienosti vastaan. Sovellusta käyttävien granolaisten määrä lähti lähestulkoon heti nousuun ja tänä päivänä käyttäjiä on jo mainiot 120 kappaletta – hyvä me! Sovellus on saanut kiitosta mm. piristävistä harjoitteistaan, jotka sopivat kaikille lähtötasosta riippumatta eivätkä vie enempää aikaa kuin pari minuuttia muutaman kerran työpäivässä. Harjoitteet aktivoivat kroppaa ja mieltä sekä piristävät työpäivää, joten ei ole ihme, että ne ovat saavuttaneet suosiota granolaisten keskuudessa.

Sovelluksen suosiosta Granossa kertoo myös yrityksen sijoitus sovelluksen Liigapörssissä, joka luo leikkimielistä kilpailua vertailemalla sovellusta käyttäviä yrityksiä pienien, keskisuurien ja suurien yrityksien kokoluokissa. Kilpailun tulokset perustuvat sovelluksen käyttömäärään yrityksissä. Grano sijoittuu tällä hetkellä toiseksi suurien yrityksien luokassa, joka on suositussa sovelluksessa loistava saavutus!

Liikunnan iloa Helsinki City Running Dayssa

Henkilöstön liikunnallisia harrastuksia on tuettu myös Granon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Suomen Urheiluliiton järjestämän Helsinki City Running Dayn kautta. Vuosia jatkunut monipuolinen yhteistyö sisältää mm. yrityksen henkilöstön käyttöön jaettavia pääsylippuja, joilla tapahtumaan pääsee osallistumaan veloituksetta. Liikunnalla on tärkeä rooli yleisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä, joten on aina hienoa nähdä granolaisia haastamassa itseään ja kuntoaan perinteisessä juoksutapahtumassa!

Granolla on perinteisesti ollut kattava edustus Helsinki City Runilla, mutta tämänvuotinen edustus ei rajoitu pelkästään tapahtumaan osallistuviin granolaisiin. Olemme myös olleet mukana edistämässä tapahtuman turvallisuutta tarjoamalla turvatuotteita, joihin kuuluvat mm. turvaväleistä muistuttavat asfalttitarrat ja A-standyt sekä juoksijanumeroita jaettaessa hyödynnettävä Granon käsidesiautomaatti, joka on varustettu turvavälit huomioivalla sensorilla. Näin pyrimme omalta osaltamme tukemaan sitä, että Helsinki City Running Day voidaan järjestää tänäkin vuonna turvallisesti ja rauhallisin mielin.

Suomen Urheiluliiton ja Granon yhteistyöstä SUL:ssa vastaava Tanja Finne kommentoi tämänvuotista yhteistyötä seuraavasti: "Olemme todella iloisia, että pystyimme yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Granon kanssa rakentamaan koko normaalin yhteistyökonseptin tukemaan tapahtuman turvallisuutta. Näin voimme yhteistyössä tarjota osallistujille turvallisemman tapahtuman."

Tauotetaan työpäiviä jatkossakin Cuckoon johdolla ja nähdään Helsinki City Running Dayssa lauantaina 3.10.2020!