Siirry suoraan sisältöön

Grano taistelee puhtaampien merien puolesta osana SEAQUAL INITIATIVE -yhteisöä

Olemme osa SEAQUAL INITIATIVE -yhteisöä, joka koostuu yrityksistä ja yksityisistä henkilöistä ympäri maailmaa. Sen tavoite on levittää tietoa merien tilanteesta ja antaa keinoja taistella merten saastumista vastaan. Yhteisössä on mukana 60 maata ja pitkällisen työn ansiosta merestä on kerätty noin 600 tonnia jätettä. Noin 200 tonnia kerätystä jätteestä on muutettu muoviksi (SEAQUAL® MARINE PLASTIC by SEAQUAL INITIATIVE).

Nyt Granolta saa tilattua Decotex BLUE -kangasta, jonka valmistuksessa on osittain käytetty merestä kerättyä muovia. Materiaalia voidaan hyödyntää muun muassa banderolleissa ja monipuolisesti sisäkäyttöön tulevissa mainosrakenteissa ja sisustustuotteissa.

Mitä SEAQUAL INITIATIVE tekee?

SEAQUAL INITIATIVE on maailmanlaajuinen yhteisö, joka taistelee muovijätettä vastaan. Yhteisöön voivat liittyä yksityishenkilöt, yritykset ja järjestöt, jotka haluavat tehdä osansa ympäristön ja meren puolesta. Lisäksi SEAQUAL tukee paikallisia kaupunkeja ja alueita merten ja rantojen puhdistamisessa.

SEAQUALin mukaan mereen kaadetaan 12 miljoonaa tonnia muovia vuodessa. Muovin lisäksi merestä löytyy elektroniikkaa, kumia, lasia ja metallia. Kerätty muovi ja jäte lajitellaan eri tyyppeihin. Tästä muoviosuus puhdistetaan ja lopuksi kierrätetään uusia tuotteita varten. Muovijätteestä syntyy SEAQUAL® MARINE PLASTIC -muovia, jota voidaan hyödyntää eri tavoin, kuten Decotex BLUE -kankaan valmistamiseen.

Decotex BLUE –kangasta saa Granolta

Decotex BLUE on kierrätyskangas, jossa on 100 % kierrätettyä polyesteriä ja lisäksi sen valmistuksessa on käytetty merestä kerättyä muovijätettä. Sublimaatiotulostettu, monikäyttöinen kangas sopii sisätiloihin ja lyhytaikaiseen ulkomainontaan. Materiaalilla on hyvä hankauksen kesto ja sen voi tarvittaessa myös pestä. Painettu kangas ei juurikaan kuulla läpi, jonka ansiosta värit toistuvat erittäin kirkkaina.

Materiaalin laadun ansiosta kangas sopii täydellisesti lavataustakankaaksi, somistekankaaksi tai erilaisiin somisteisiin. Grano tuotti esimerkiksi RMJ 2022 -festivaaleille säkkituoleja ja opasteita tällä kankaalla.

Olemme osa SEAQUAL INITIATIVE -yhteisöä, koska haluamme tukea toiminnallamme vastuullisia valintoja ja antaa myös asiakkaillemme mahdollisuuden valita tuotteita ja materiaaleja, jotka ovat ympäristöystävällisiä. Valitsemalla Decotex BLUE –kangasta, olet mukana merten suojelussa.

Haluatko tietää lisää Decotex BLUE -kankaasta ja sen käyttömahdollisuuksista? Ota yhteyttä!

 

Yhteystiedot:

Juri Hakala, tuotepäällikkö

juri.hakala@grano.fi

Jynkänkatu 8, 70620 Kuopio

 
Juttu on julkaistu alun perin 8.09.2022 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.