Siirry suoraan sisältöön

Grano tukee Taimiteolla nuorten työllistymistä ja edistää ilmastoa!

Grano tukee Taimiteolla nuorten työllistymistä ja edistää ilmastoa!

Grano osallistuu tänä vuonna Suomen 4H järjestön Taimiteko hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä ilmastoystävällisyyttä ja samalla työllistää suomalaisia nuoria tarjoamalla arvokasta työkokemusta.

Koska Taimiteko tukee loistavasti Granon vastuullisuustavoitteita ja edistää tärkeitä arvojamme, koimme tärkeäksi osallistua hankkeeseen. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus panostaa kestävämpään tulevaisuuteen. Ilmastonmuutos on globaali ongelma. Sitä voidaan kuitenkin hillitä toimimalla yhdessä ja tekemällä kestäviä valintoja, sanoo Granon laatu- ja vastuullisuusjohtaja Tytti Liven.

Grano tukee toimintaa tänä vuonna 10 000 taimella. Määrä vastaa 5 hehtaarin pinta-alaa uutta metsää ja tulee työllistämään arviolta kymmenkunta nuorta. Granon taimet tullaan istuttamaan Akkosuolle Rautavaaraan, Suomen 4H liiton omistamalle maa-alueelle. Istutettujen taimien määrä vastaa 2 350 000 kg CO2 hiilidioksidipäästöjen kompensointia.

Mikä on Taimiteko?

Taimiteossa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Taimiteossa voidaan kompensoida niin yritystoiminnasta kuin yksityishenkilöiden arjesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä lisäämällä hiilinieluja Suomeen.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Taimiteko poikkeaakin muista metsityshankkeista juuri siinä, että toiminnan keskiössä ovat nuoret. Konkreettiset teot myös vähentävät tutkitusti nuorten ilmastoahdistusta.

Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta.

Työhön rekrytoidut nuoret istuttavat yhteensä 210 000 kuusen ja männyn taimea.

4H-järjestö ja Taimiteko-kumppanit istuttavat kesällä 2022 ennätysmäärän kuusen ja männyn taimia ennätyksellisen monella paikkakunnalla. Tänä vuonna Taimitekoja tehdään 19 paikkakunnalla ympäri Suomea. Työhön rekrytoidut nuoret istuttavat yhteensä reilut 210 000 kuusen ja männyn taimea, mistä syntyy yli 105 hehtaaria uutta metsää.

Taimiteko-toiminnan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 4H:n Suomen Taimiteko palkittiin myös Keskuskauppakamarin järjestämässä Vuoden vastuullisuusteko 2021 –kilpailussa 4.11.2021.

Lisätietoja:

Tytti Liven

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Grano Group Oy

+358 306 667 016

+358 40 506 7607

tytti.liven@grano.fi

www.grano.fi

Tutustu Taimitekoon >>

Juttu on julkaistu alun perin 28.04.2022 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.