Granolle hopeaa Ecovadiksen yritysvastuun arvioinnissa

Grano pokkasi hopeaa kansainvälisessä Ecovadis-yritysvastuuarvioinnissa. Kyseisen kunnianosoituksen saadakseen yrityksen on päästävä parhaan neljänneksen joukkoon noin 75 000 yrityksen joukosta.

Mikä on Ecovadis?

Ecovadis on riippumaton ja kansainvälisesti tunnettu organisaatio, joka arvioi ja pisteyttää yritysten ESG (Environment, Social, Governance) -suorituskykyä. Ecovadiksen menetelmä perustuu seitsemään perusperiaatteeseen ja 21 yhteiskuntavastuun kriteeriin. Teemat ovat jakautuneet neljään kategoriaan: 1) ympäristö, 2) työ ja ihmisoikeudet, 3) etiikka ja 4) kestävät hankinnat.

Ecovadiksen kriteerit perustuvat maailman johtaviin eettisiin standardeihin (esim. GRI, UNGC ja ISO 26000). Toimintaa valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea. Ecovadis-arviointia on käyttänyt noin 75 000 yritystä, 200 toimialalla ja 160 maassa.

Tavoitteena maailman huippu

Grano osallistui Ecovadiksen yritysvastuun suorituskyvyn arviointiin ensimmäistä kertaa – ja sijoittui heti maailman 25 prosentin parhaimmistoon. Kultataso on Granolle täysin mahdollinen, sen saavuttaa vain viisi prosenttia osallistujista.

– Kestävä kehitys on kriittisen tärkeä osa koko Granon toimintaa. Tällainen kansainvälinen huomio on meille merkittävä asia ja osoitus siitä, että olemme oikealla polulla. Panostus vastuullisuuden kehittämiseksi jatkuu edelleen. Haluamme olla maailman parhaimmistoa yritysvastuun kantamisessa, linjaa Granon laatu- ja vastuullisuusjohtaja Tytti Liven.

Lisätietoja:

Tytti Liven
Laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Grano Oy / Grano Group Oy
+358 40 506 7607
tytti.liven@grano.fi


Tutustu Ecovadikseen täällä: https://ecovadis.com

Juttu on julkaistu alun perin 29.06.2021 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.