Takaisin

Kierrätys ja käytettyjen materiaalien hyötykäyttö on nyt pinnalla, myös Granossa. Granon tekstiili- tai banderolliylijäämiä voidaan hyödyntää kierrätystuotteiden valmistuksessa niiden ollessa korkealaatuisia ja moneen taipuvia. Ensimmäiset Granon kierrätysmateriaaleista valmistetut läppärilaukut ja säilyttimet ovatkin juuri valmistuneet.

ekohaaste.jpgGrano vastaa Tikkurila Festivaalin Ekohaasteeseen. Kuvassa (vas.) Granon Tiina Karppinen, Tikkurila Festavaalin perustaja, toimitusjohtaja Jan Grehn Mainostoimisto Vastavirrasta sekä Touchpointin Outi Luukko.

Grano on ideoinut yhdessä Touchpointin kanssa, miten materiaalia voidaan jalostaa kierrätystaloudessa.

– Sen lisäksi että käytämme tuotannossamme yhä ympäristöystävällisempiä materiaaleja, alamme myös hyödyntää ylijäämämateriaaleja ja jo käytössä olleita kangastuotteita monipuolisemmin. Kiertotalous on yksi merkityksellinen ja konkreettinen tapa toteuttaa yritysvastuuta, kertoo markkinointijohtaja Tiina Karppinen Granosta.

Touchpoint käyttää kierrätysmateriaaleja, lähinnä ylijäämäkankaita ja -tekstiilejä, työvaatteita ja banderolleja suunnitellen ja toteuttaen niistä kestäviä ja yksilöllisiä tuotteita. Touchpoint on suunnitellut ja toteuttanut Granolle, Granon omista mainosbanderolleista, muun muassa säilyttimiä, shoppereita ja läppärilaukkuja. 

–Granon materiaalit ovat hyvin jatkojalostukseen ja varsin hyvin funktionaalisiin käyttötuotteisiin soveltuvia laatuja, sanoo toimitusjohtaja Outi Luukko Touchpointista.

grano_ekotuotteet.jpg
Touchpointin Granolle suunnittelemat säilyttimet ja läppärilaukut ovat kevyitä ja näin ollen esimerkiksi helposti postitettavia.

Myös asiakkailla mahdollisuus uusiokäyttää omia materiaaleja

Jatkossa Granon asiakkaat voivat teettää omista käytetyistä kangasmateriaaleistaan esimerkiksi liikelahjoja, kierrätyskasseja tai muuta vastaavaa.

– Jos asiakkaalle toteutetaan esimerkiksi paljon kangasbanderolleja, Grano pystyy tarjoamaan niille kierrätysmahdollisuutta. Asiakkaan omista materiaaleista voidaan tehdä esimerkiksi pienet give-awayt tai liikelahjat, jotka on kiva antaa vaikka tapahtuman jälkeen muistoksi, Karppinen selvittää.

Kierrätystuotteen valmistuksessa pitää huomioida, mihin tuotteeseen kierrätysmateriaali sopii parhaiten. Lisäraaka-aineena voidaan tarvittaessa käyttää esimerkiksi kierrätysmuovipulloista tehtyä uusiomateriaalia.

–Kierrätystuotteet ovat kestäviä, ekologisia ja hyvännäköisiä. Ne sisältävät aina myös tarinan ja herättävät tunteita, erityisesti jos asiakas tunnistaa materiaalin, mistä ne on tehty, Luukko toteaa.

Grano vastaa Ekohaasteeseen kierrätystuotteilla

Grano sai Tikkurila Festivaalilta Ekohaasteen, joka toimi viimeisenä sysäyksenä kierrätyksen aloittamiselle. Grano lupaakin jatkossa uusiokäyttää kaikki omassa markkinoinnissa käytetyt Grano-banderollit.

–Olemme alusta lähtien olleet yhteistyökumppanina Tikkurila Festivaaleilla, jossa teemana on aina ollut vastuullisuus, ekologisuus ja kierrätys. Otimme Ekohaasteen innolla vastaan, Karppinen kertoo.