Siirry suoraan sisältöön

Granon muutosneuvottelut ovat päättyneet

Granon muutosneuvottelut ovat päättyneet

Konsernissa käytiin muutosneuvottelut 23.8.-4.10.2023, jonka kohteena oli Grano Group Oy:n ja Grano Oy:n koko henkilöstö.

Konsernissa käytiin muutosneuvottelut 23.8.-4.10.2023, jonka kohteena oli Grano Group Oy:n ja Grano Oy:n koko henkilöstö. Neuvotteluiden perusteena oli konsernin strategian mukaisesti konsernin kilpailukyvyn parantaminen sekä markkinatilanteen tuomiin haasteisiin vastaaminen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja.

Neuvotteluiden alussa suunniteltuja irtisanomisia oli enintään 46. Neuvotteluiden kuluessa määrää saatiin pienennettyä ja lopputuloksena määrä on yhteensä 27 henkilöä. Irtisanomisuhkaisia tehtävänkuvamuutoksia oli 16.

Yhtiö suunnittelee lisäksi toteuttavansa henkilöstön määräaikaisia lomautuksia, joiden kestot vaihtelevat kahdesta viikosta enintään kolmeen kuukauteen. Irtisanomiset ja lomautukset on tarkoitus toimeenpanna mahdollisimman pian, viimeistään 1.5.2024 mennessä.

Toimintojen uudelleenjärjestelyillä ja tehostamisella saavutetaan yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan noin 1,2 miljoonan euron pysyvät vuosittaiset kustannussäästöt, joista tilikaudella 2024 arvioidaan toteutuvan noin 0,75 miljoonaa euroa.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli noin 850 henkilöä.

Tiedote löytyy alun perin Panostajan sivuilta

Medialle: 

Kimmo Kolari 

Toimitusjohtaja 

Grano Oy 

kimmo.kolari@grano.fi 

Juttu on julkaistu alun perin 11.10.2023 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.