Siirry suoraan sisältöön

Nordic Business Forum 2023 oli vuosien yhteistyön jatkumo

Nordic Business Forum 2023 oli vuosien yhteistyön jatkumo

Nordic Business Forum on suuri, vuosien varrella kasvanut tapahtuma, johon kokoontuu tuhansia yrittäjiä, yrityspäättäjiä ja johtajia keskustelemaan ajankohtaisista teemoista. Vuonna 2023 Grano osallistui tapahtumaan yhteistyökumppanina printtien osalta, mutta Nordic Business Forum on tilannut Granolta painotuotteita tapahtuman synnystä alkaen. Perustajajäsen Hans-Peter Siefen kertoo, miten yhteistyö on sujunut ja miten se onnistui myös vuoden 2023 tapahtumassa.

Nordic Business Forum sai alkunsa yrittäjien ideasta

Jyväskyläläinen Hans-Peter Siefen aloitti yhdessä Jyri Lindénin kanssa rakentamaan Nordic Business Forum -tapahtumaa vuonna 2009, ja siitä lähtien tapahtuma on kehittynyt ja kasvanut.

Törmäsin Jyriin markkinoinnin perusteet -tunnilla koulussa ja yhteistyömme alkoi sieltä, Hans-Peter kertoo alkutekijöistä.

Grano astui mukaan kuvioihin varhain, kun Nordic Business Forum aloitti silloin vielä Kopijyvänä tunnetun painotalon kanssa yhteistyön. Granon avainasiakaspäällikkö Pasi Naukkarinen vieraili vuonna 2010 tapahtumassa ja siitä lähtien yhteistyö on kasvanut tapahtuman kanssa. Tapahtuman ollessa vasta aluillaan, ei yrittäjäkaveruksilla ollut vielä kokemusta painotuotteiden tilaamisesta.

Emme tienneet painotuotteiden tilaamisesta vielä tuolloin, mutta on granolaisten ansiota, että aloimme yhteistyötä tekemään. Printtituotteet ovat tulleet Granolta alusta asti, Hans-Peter sanoo.

Vuoden 2023 Nordic Business Forum -tapahtuma oli suuri ja onnistunut

Grano oli yhteistyökumppanina Nordic Business Forum 2023 -tapahtumassa painotuotteiden tuottajana. Hans-Peter kehuu, että kaikki sujui hyvin ja asiakaspalautekin oli positiivista ja rakentavaa. Hans-Peterin mukaan monille asiakkaille myös soitettiin jälkikäteen, jotta tapahtumaa voisi kehittää entistä paremmaksi tulevaisuutta ajatellen.

Granolta tuli kaikki, mitä vain tarvitsi printata. Tarvitsimme heiltä kaiken aina puhujakorteista muistiinpanokirjoihin, suurkuviin ja osallistujien nimikyltteihin ja Granon Media Towereihin asti, hän luettelee.

Hans-Peter nostaa myös muistiinpanokirjan merkityksen maailmassa, jossa kaikki on digitaalista:

Muistiinpanokirjoja käytetään sekä tapahtuman yhteydessä, että sitten myöhemmin omassa käytössä. Se on oppimista ajatellen tärkeä työkalu, johon oli helppo kirjoittaa ja josta oli kätevä lukea tapahtuma-agenda. Samalla se sisälsi kiinnostavaa luettavaa ja omat työ- ja muistiinpanosivut.

Hans-Peter lisää:

Muistiinpanojen tekeminen edistää oppimista ja siksi olemme sitä mieltä, että muistiinpanokirjojen jakaminen on nettopositiivinen teko. Turhaan printtituotteita ei tule tehdä, vaan käyttöön, kuten nämä muistiinpanokirjat.

Vastuullisuus näkyi tapahtumassa

Nordic Business Forumille on tärkeää, että painettu materiaali ei ole kertakäyttöistä.

Pyrimme siihen Granon kanssa, että materiaaleja voi hyödyntää myös jatkossa. Esimerkiksi suurkuvatulosteet toteutettiin niin, että niitä voi käyttää myöhemmin uudestaan. Keräsimme myös viime vuoden tapahtumasta kaulanauhat talteen, ja onnistuimmekin uudelleenkäyttämään 90 % vanhoista nauhoista vuoden 2023 tapahtumassa. Monivuotisuus on tärkeää.

Granolla oli oma osasto Nordic Business Forumissa

Yhteistyökumppanuuden lisäksi Grano osallistui tapahtumaan omalla osastollaan. Siellä nähtiin muun muassa kestävästi tuotetut AAPA Kalusteet, jotka saivat huomiota kävijöiltä. Lisäksi Granon Media Towerit kertoivat tarinaa katsojilleen. Vastuullisuus oli vahvasti osana Granon osastoa, kuten se oli myös yleisesti Nordic Business Forumissa. Osastolla sai kuulla vastuullisista menetelmistä ja ratkaisuista, mutta myös istuskella AAPA Kalusteissa.

Yhteistyö toiminut alusta asti

Lopuksi Hans-Peter haluaa kertoa, että granolaisten kanssa yhteistyö on aina mennyt mukavasti:

Tahdon kiittää Granon Jenni Kelanderia ja Pasi Naukkarista hyvästä yhteistyöstä. He ovat luottoyhteistyöhenkilöitä, joiden kautta hankinnat ja toimitukset ovat ajallaan perillä. Yhdessä olemme katsoneet tilanteen ja aikataulun mukaan, että kaikki materiaalit saadaan Granolle painoon ajoissa ja valmiit tuotteet saadaan myös tapahtumapaikalle.