Siirry suoraan sisältöön

Pakkaussuunnittelu ja -tuotanto Granolta? Näin prosessi etenee

Pakkaussuunnittelu ja -tuotanto Granolta? Näin prosessi etenee

Grano haluaa olla asiakkailleen aktiivinen kumppani läpi koko pakkauksen suunnittelu- ja tuotantoprosessin. Saatavilla on sekä taivekartongista ja ohuista aaltopahvimateriaaleista valmistettavia kuluttajapuolen pakkauksia että koteloita teollisuuden ja markkinoinnin pakkaustarpeisiin. Asiakas saa pakattavalle tuotteelleen tarvittavan palvelun rakennesuunnittelusta lopputuotteeksi asti.

Pakkaussuunnittelun alkuvaiheessa myyjä keskustelee asiakkaan kanssa siitä, minkälaisia vaatimuksia pakattavalla tuotteella on. Ensimmäisissä palavereissa on usein mukana myös rakennesuunnittelija. Pakattava tuote ja pakkaustapa määrittelevät, minkälaista rakennetta yhdessä kehitetään. Kun sopiva rakenne löytyy, sen toimivuus testataan mallintamalla.

–Teemme protoleikkurillamme oikeassa mittakaavassa olevan mallin ehdottamastamme rakenteesta ja materiaalista. Asiakas joko hyväksyy mallin tai pyytää korjaamaan sitä. Hyväksytyn mallin jälkeen toimitamme asiakkaalle stanssipiirroksen, johon painoaineisto on helppo suunnitella, Granon Mika Kaverinen kuvailee. 

Granolaiset etsivät uusia ideoita pakkausten rakenteisiin ja valmistustapoihin seuraamalla alan trendejä, osallistumalla koulutuksiin ja alan seminaareihin sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä materiaalivalmistajien ja pakkaussuunnittelutoimistojen kanssa.

– Pakkaussuunnittelu on luovaa työtä siinä missä ulkoasun suunnittelukin. Uudella tavalla suunniteltu rakenne, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin, on meille ylpeyden aihe. Kun siihen vielä suunnitellaan toimiva ulkoasu, on pakkauksia ilo olla valmistamassa, Kaverinen summaa.

Tavoitteena pakkaus, joka erottuu kaupan hyllyllä? Granon pakkaussuunnittelu tukee brändiä ja antaa tuotteelle lisärvoa. Toteutimme muun muassa iCare Finlandin näyttävät myyntipakkaukset. Yhteistyössä Forsman tean kanssa tuimme laadukkaan tuotteen myyntiä uusilla pakkauksilla.

 

Brändillesi sopivat pakkaukset Granolta >>

Juttu on julkaistu alun perin 18.12.2019 ja sitä on päivitetty 9.04.2024.