Siirry suoraan sisältöön

PEFC-sertifioitu metsä tuottaa raaka-ainetta kestävästi

PEFC-sertifioitu metsä tuottaa raaka-ainetta kestävästi

Suomalaisuuden ytimessä on kotimainen metsä ja myös metsänomistajuus on monelle suomalaiselle hyvin tuttua. Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy tekee työtä sen eteen, että metsän omistamiseen on Suomessa mahdollisimman hyvät edellytykset. Se tuottaa palveluita ympäri Suomen 56 paikalliselle metsänhoitoyhdistykselle, jotka tarjoavat metsänomistajille monipuolisia palveluita, kuten puukauppaa ja metsänhoitoa.

Meille kaikille niin rakasta suomalaista metsää on lähes joka kolkassa maatamme, kuten myös metsänhoitoyhdistyksiä. Suomen talousmetsistä 90 % on PEFC-sertifioituja ja metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenetuna metsänomistajille PEFC-sertifiointiin kuulumisen. PEFC-sertifikaatti kertoo ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän metsätalouden edistämisestä.

– Toimimme Granon kanssa laajasti yhteistyössä painotuotteiden, banderollien osalta ja esimerkiksi toimitilamuutoksissa, ja yhteistyö on jatkunut jo yli 10 vuoden ajan. Metsänhoitoyhdistyksille on tärkeää käyttää suomalaisesta puusta valmistettua paperia painotuotteissaan. Sen lisäksi PEFC-sertifikaatti on meille tärkeä, koska lähes jokainen suomalainen metsänomistaja on mukana PEFC-sertifioinnissa ja noudattaa sertifikaatin vaatimuksia omassa metsänhoidossaan. Siksi haluamme käyttää painotaloa, jolla kyseinen sertifikaatti on, kertoo Annamari Rajoo Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy:stä.

Kuten metsänhoitoyhdistyksiä ja suomalaista metsää, myös Granon toimipisteitä löytyy maantieteellisesti kattavasti Suomesta, mikä onkin Granon vahvuus yhteistyössä – palveleminen lähellä ja paikallisesti on helppoa. Myös kattava valikoima takaa sen, että
asiakkaan on helppo asioida ja hankkia kaikki tarvittava yhden yhteistyökumppanin kautta.

PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Metsät ovat tärkeä uusiutuva luonnonvara, ja samalla ne muodostavat elinympäristöjä tuhansille eläin- ja kasvilajeille. Metsillä on keskeinen tehtävä ilmaston säätelyssä, ja lisäksi ne tuottavat raaka-ainetta moniin tuotteisiin. PEFC
-sertifioiduissa metsissä pidetään huolta metsäluonnosta sekä ylläpidetään toimeentulon, ulkoilun ja virkistymisen mahdollisuuksia.

PEFC-merkki paino- tai pakkaustuotteessa tarkoittaa, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta. Riippumattomat tarkastajat valvovat puun alkuperän seurannan vaatimusten toteutumista ja että puuraaka-aineen alkuperä on jäljitettävissä. PEFC-merkin avulla voidaan varmistua tuotteen vastuullisuudesta ja alkuperästä.

Granolta löytyy PEFC-sertifikaatti.

Kuvat: iStock Teksti: Tanja Kakko


Tutustu Granon ympäristösivuihin

Juttu on julkaistu alun perin 8.08.2023 ja sitä on päivitetty 14.03.2024.