Siirry suoraan sisältöön

Sinako ja Grano yhteistyössä Synnyin tytöksi -näyttelyssä

Sinako ja Grano yhteistyössä Synnyin tytöksi -näyttelyssä

Sinako on valmennusyritys, joka tekee luovia valmennuksia yrityksille. Peppi Stünkel ja Minna Pietarinen pitävät valmennuksia kaikenkokoisille yrityksille. Maalaaminen ja taide ovat työkaluja, joiden avulla voidaan lähestyä asioita uudella tavalla. Granolla oli ilo tehdä yhteistyötä Sinakon järjestämän Synnyin tytöksi -näyttelyn parissa toteuttamalla somisteita ja ikkunateippauksia tilaan.

Saamme aikaan upeaa keskustelua, sillä valmennuksen yhteydessä kaikilta tippuu status ja titteli. Yritykset voivat käyttää valmennusta strategian luomiseen, ideointiin, ongelmien ratkomiseen sekä stressin lievittämiseen ja hyvinvointiin, Peppi kuvailee.

Vuonna 2022 Peppi ja Minna osallistuivat Nordic Business Forum -tapahtumaan, jossa Minna maalasi kaksi päivää livenä yleisölle. Nordic Business Forum oli pyytänyt Minnaa maalaamaan Malala Yousafzain, joka myöhemmin julkistettiin yllätyksenä pääpuhujaksi seuraavan vuoden 2023 Nordic Business Forum -tapahtumaan. Malala Yousafzai on Nobel-palkittu pakistanilainen aktivisti, joka puhuu lasten, tyttöjen ja naisten oikeuksista. Hänen tarinansa ”Minä olen Malala” avasi tyttöjen tilannetta maailmalla. Samalla se oli kutsu tehdä jotain konkreettista maailman tyttöjen hyväksi.

Pohdimme, miten voisimme osallistua ja mitä voimme tehdä heidän vuokseen, Peppi kertoo ja lisää:

Totesimme, että voimme lähteä taiteen ja runouden kautta auttamaan naisten oikeuksissa. Valitsimme maalauksiin ja runoihin naisia, jotka ovat edistäneet naisten oikeuksia. Malalan lisäksi maalattuja henkilöitä ovat muun muassa Tarja Halonen ja Olena Zelenska. Jokaiseen maahan, johon menemme, maalaamme naisten oikeuksia puolustavan ja eteenpäin ajavan henkilön.

Synnyin tytöksi -näyttely oli onnistunut

Nordic Business Forumin jälkeen Peppi ja Minna järjestivät kauppakeskus Ainoassa Synnyin tytöksi -taidenäyttelyn. Grano osallistui näyttelyn toteuttamiseen ikkunateippauksilla, erilaisilla julisteilla ja korteilla. Samalla Grano osallistui näyttelyyn omien arvojensa vuoksi, sillä sosiaalinen vastuu on yksi osa Granon vastuullisuutta.

Grano on meille lähellä sydäntä, sillä saimme niin suurta apua Granolta tähän näyttelyyn. Monesti sosiaalinen vastuu jää muiden asioiden jalkoihin ja sitä on tärkeää tuoda esille. Yhteistyö Granon kanssa ei jää pelkästään Ainoan näyttelyyn, vaan on hieno olla tekemisissä muutenkin. Grano on ollut suuri osa projektin onnistumista ja eteenpäin menemistä, Peppi kertoo.

Arvot kohtasivat. Me teemme samaa asiaa Granon kanssa. Grano mahdollisti meille tämän näyttelyn. Se mahdollisti myös sen, että ihmiset oikeasti näkevät tämän. Näyttävät plakaatit olivat ihmisten nähtävissä ja kohdattavissa. Granon kanssa hoitui kaikki! Teippaukset ikkunoissa olivat mielettömiä. Kaikki kehuivat niitä ja myös esite kirvoitti keskustelua. Granon yhteistyöstäkin kiinnostuttiin. Paljon puhuttiin myös siitä, miten kauppakeskus Ainoa ja Grano olivat rohkeita lähtemään mukaan tähän aiheeseen, Minna avaa yhteistyöstä.

Kaikki Granon toteuttamat kortit ja julisteet ovat tuoneet paljon iloa ja hyötyä! Saimme Minnan runot hienosti esille ja upeasti näytille. Ikkunateippaukset olivat loputtoman ihanat. Kiitos granolaisille! Miten paljon voikaan oman alan työllä antaa ihmisille, Peppi iloitsee.

Yhteistyö sujui alusta loppuun asti hyvin.

Laadullisesti kaikki oli superhienoa Granolta. Grano on mahdollistanut kokemuksen, joka Synnyin tytöksi -näyttely oli. Saimme paljon kommentteja siitä, mitä ihmiset ovat tunteneet näyttelyssä käydessään. Teippaukset ja kaikki Granolta saadut työt ovat tehneet saaneet tämän aikaiseksi. Olemme valtavan kiitollisia! Peppi ja Minna tiivistävät.

Granolla kehitetään sosiaalista vastuuta entisestään

Synnyin tytöksi -näyttely oli yhteistyö, johon lähdimme mielellään mukaan. Se oli arvojensa puolesta sitä, mitä ajamme arjessa eteenpäin. Grano on sitoutunut kunnioittamaan ja edistämään ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassa ja panostaa monimuotoisuuden lisäämiseen sekä tasa-arvon edistämiseen. Lisäksi Pepin ja Minnan kanssa oli todella huikeaa ja energisoivaa tehdä yhteistyötä! Granon markkinointijohtaja Helena Kujanpää kuvailee yhteistyötä.

Kuva Bisher Sawan_20240606_221218

Kuvassa vasemmalla Peppi Stünkel, keskellä Helena Kujanpää ja oikealla Minna Pietarinen

Voit lukea sosiaalisesta vastuusta lisää täältä!

Lue lisää Sinakon luovista yritysvalmennuksista:

https://sinako.fi/

Tutustu Synnyin tytöksi projektiin ja tule mukaan tukemaan tyttöjen ja naisten oikeuksia:

https://iwasbornagirl.fi/

Synnyin tytöksi -näyttely herätti keskustelua

  • Grano toteutti julisteet ja kortit
  • Kauppakeskus Ainoa osallistui Sinakon näyttelyyn toimitilallaan
  • Ikkunateippaukset olivat Granon käsialaa
  • Sinakon Minnan maalaukset herättivät keskustelua tärkeästä aiheesta
  • Grano ja kauppakeskus Ainoa olivat mukana tärkeässä yhteistyössä
  • Grano toteutti julisteet ja kortit
  • Kauppakeskus Ainoa osallistui Sinakon näyttelyyn toimitilallaan
  • Ikkunateippaukset olivat Granon käsialaa
  • Sinakon Minnan maalaukset herättivät keskustelua tärkeästä aiheesta
  • Grano ja kauppakeskus Ainoa olivat mukana tärkeässä yhteistyössä

 

Kuvaaja: Bisher Sawan