Siirry suoraan sisältöön

SokoProlle myönnettiin Nixun tietoturvasertifikaatti

SokoProlle myönnettiin Nixun tietoturvasertifikaatti

Pohjoismaiden suurin tietoturvayritys Nixu myönsi Granon SokoPro-projektipankille Nixu Security Verified -tietoturvasertifikaatin 26.6.2017. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä tietoturvan ja -suojan osalta jo pitkään osana Nixun tietoturvakumppanuuden mallia. 

Sertifiointi kattaa SokoPro-projektipankin teknisen tietoturvan ja sen taustaprosessit sekä näihin liittyvän dokumentaation. Näin varmistetaan, että palvelu on turvallinen ja sitä kehitetään sekä ylläpidetään tavalla, joka takaa hyvän tietoturvan tason myös tulevaisuudessa. Sertifiointia varten järjestelmään tehtiin toimintoihin liittyvää läpikäyntiä ja teknistä murtotestausta. SokoPro-projektipankki tullaan myös jatkossa käymään läpi vuosittain osana sertifiointiohjelmaa.

SokoPro on ensimmäinen Nixun sertifioima projektipankkiratkaisu. Projektipankit ovat kriittisessä roolissa kaikissa rakennushankkeissa: jos pankki ei toimi tai siihen kohdistuu kyberhyökkäys, vaikutus voi olla jopa koko Suomen mittakaavassa merkittävä. Ilman projektipankkia rakennusprojektit eivät saa käyttöönsä tarvittavia piirustuksia ja materiaaleja, yhteistyö eri tahojen välillä hankaloituu, ja työmaalla tarvittavat digitaaliset työkalut eivät ole käytettävissä. SokoPro tarjoaa myös monia rakennusturvallisuuden kannalta kriittisiä palveluita, joiden tulee olla saatavilla ja käytössä kaikissa tilanteissa.

SokoPro on markkinajohtaja Suomessa ja siten erittäin kriittinen suomalaisille rakennusprojekteille. Samasta syystä palvelu voi olla mielenkiintoinen kohde kyberrikollisille, jotka hakevat hyökkäyksillä rahallista etua. Kyberrikollisuus on vuosien varrella kasvanut ammattirikollisten tekemäksi liiketoiminnaksi, jolla pyritään joko suoraan rahalliseen hyötyyn tai lamauttamaan kokonaisuuden kannalta tärkeitä palveluita.

Sertifioinnin lisäksi Nixu on Granon tietoturvakumppani muilla tietoturvan osa-alueilla. Olemme olleet toteuttamassa Granolle turvallista identiteetinhallinnan ratkaisua, joka tukee Granon liiketoiminnan digitalisoitumista ja edistää uusia kasvusuuntia. Nixu myös tukee Granon kehityshankkeita tietoturvan osalta ja toteuttaa teknisiä auditointeja muihin liiketoimintakriittisiin järjestelmiin. Nixun kumppanimalli antaa Granolle mahdollisuuden keskittyä oman liiketoimintansa kehitykseen ja digitalisointiin ilman, että tietoturva toimii jarruna tai jää kokonaan ilman huomiota.

 

Juttu on julkaistu alun perin 29.08.2017 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.