Takaisin

© PEFC Suomi (1)

Maailman suurin viestisuunnistustapahtuma, Jukolan viesti, kerää ennätysyleisön urheilun ystäviä Kangasalle 15.–16.6.2019. Vastuullisesti hoidetut PEFC-metsät tarjoavat areenan historian suurimmalle Jukolan viestille. PEFC-sertifioidulle paperille painetut kartat tulevat Granosta. 

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta ympäri maailman. Suomen talouskäytössä olevista metsistä noin 90 prosenttia on sertifioitu PEFC:n vaatimusten mukaisesti. Sertifiointi asettaa metsänhoidolle vaatimuksia liittyen esimerkiksi metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön.

Kartta on suunnistajan tärkein työkalu – paperi peräisin vastuullisista metsistä

Jukolan suunnistuskartta on huolella varjeltu salaisuus kilpailun alkuun saakka. ”On kunnia-asia, että Jukolan kartta painetaan jälleen Granossa. Kyseessä on vuoden vaativin painotyö – ja paperilta vaaditaan paljon. Olemme Pohjoismaiden suurin graafisen alan toimija ja ympäristöasiat ovat tärkeä osa arvojamme. Jukolan kartta on painettu PEFC-sertifioidulle paperille, mikä tarkoittaa, että paperiin käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Osoituksena tästä kartassa on Granon PEFC-logo”, kertoo Pasi Osala, Granon avainasiakaspäällikkö.

© PEFC Suomi


Suunnistaminen ja muu metsissä liikkuminen on tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä. Metsät ovat kaikkien käytössä, minkä takaavat jokamiehenoikeudet. Jokainen meistä voi liikkua, retkeillä sekä marjastaa ja sienestää Suomen metsissä vapaasti. PEFC tukee jokamiehenoikeuksien toteutumista ja oikeutta luonnossa oleskeluun. Metsien kestävyydestä viestii Venlojen ja Jukolan viestissä myös kolme vihreäpaitaista PEFC-joukkuetta, jotka muodostuvat Metsähallituksen työntekijöistä.


Lisätietoja:
Juha Uppa, markkinointipäällikkö
PEFC Suomi - Suomen Metsäsertifiointi ry
juha.uppa@pefc.fi
+358 45 118 9585

Pasi Osala, avainasiakaspäällikkö
Grano Oy
pasi.osala@grano.fi
+358 44 766 7607

Alkuperäinen lähde: https://pefc.fi/pefc-metsat-tarjoavat-areenan-historian-suurimmalle-jukolalle/