Amos Rex – Grano herättää Blick-näyttelyn henkiin

Grano toteuttaa kevään aikana yhteistyössä Amos Rexin kanssa videokokonaisuuden, jossa kuvataan kuinka Grano herättää näyttelyn henkiin aina suunnitteluvaiheesta valmiiseen näyttelyyn. Kokonaisuudessa keskitytään moniaistiseen ja monitaiteelliseen Blick-näyttelyyn.

Yllä olevalla videolla pääset kurkistamaan näyttelyn kulisseihin. Videolla Amos Rexin intendentti, Blick-kuraattori Kaj Martin, kertoo millainen ponnistus näyttelyn luominen on ja mistä tulevassa Blick-näyttelyssä on kyse. 

Kuvataiteilija Raija Malkan ja säveltäjä Kaija Saariahon Blick-näyttely on avoinna Amos Rexissä 12.5.-22.8.2021. Tutustu näyttelyyn täällä: https://amosrex.fi/nayttelyt/raija-malka-kaija-saariaho-blick/

Granon ja Amos Rexin toteuttama videokokonaisuus seuraa näyttelyn rakentumista eri vaiheissa, joten tarjolla on harvinaislaatuisia pääsylippuja näyttelyn kulissien taakse. Kokonaisuuteen on tulossa jatko-osia, joten kannattaa pysyä taajuudella!

P.S. Tiesitkö, että Amos Rex hyödyntää Granon EMMi-aineistonhallintaa näyttelyiden digitaalisten aineistojen käsittelyssä? Lue lisää aiheesta ja tutustu EMMiin täällä.

Juttu on julkaistu alun perin 14.04.2021 ja sitä on päivitetty 10.10.2022.