Siirry suoraan sisältöön

Billebeino Padel-keskus on trendilaji Padelin Kuopion uusi pyhättö

Kuopion Kumpusaareen 24.9. avattu Billebeino Padel-keskus on noin 2 000-neliöinen moderni padel-keskus, jossa on kuusi huippulaatuista kenttää. Uniikin keskuksesta tekee kuitenkin sen konsepti, joka on kehitetty tuomalla yhteen padel, taide ja katumuoti.

Billebeino Padelin on perustanut vuonna 2019 NHL-jääkiekkoilija Ville Leino. Leino tunnetaan myös Billebeino vaatemerkin perustajana ja innokkaana padel-harrastajana. Billebeino Padel-konsepti onkin kehitetty Leinon omaan taiteeseen nojaavan Billebeino-vaatebrändin pohjalta.

Billebeino Padel-keskusten konseptille tunnuksenomaista ovat huippulaatuiset kentät, hyvä sijainti ja pitkälle viety käyttömukavuus. Lisäksi konsepti tuo yhteen padelin, taiteen ja katumuodin rakentaakseen elämäntyyliä maailmalla kovassa nosteessa olevan lajin ympärille. Konseptin kehityksen taustalla on Leinon pitkä urheilu-ura ja kokemus.

– Olen ikäni kolunnut urheiluhalleja ja nähnyt niitä myös laidasta laitaan. Billebeino Padel-konseptin taustalla on referensseinä käytetty Pohjois-Amerikan upeita keskuksia, joita olen urallani saanut kokea. Urheilusuoritus voi toki olla vain suoritus peltihallissa pelikentällä, mutta Billebeino Padel-keskuksiin tullaan kuitenkin ihan muista syistä, kertoo Ville Leino konseptin merkityksestä ja kehitystyöstä.

Viihtyvyys ja tunnelma pääosassa

Billebeino Padel-konseptia voisi verrata laadukkaaseen ravintolaan, jossa ruoan lisäksi koko tunnelma aina sisustusta, musiikkia ja seinillä riippuvaa taidetta myöten, sekä palvelu ja muu ympäristö, on luotu ainutlaatuiseksi kokemukseksi.

– Olemme konseptin suunnittelussa jokaisessa kohdassa kävelleet ”extra mailin” eli tehneet hieman enemmän työtä. Minulle on tärkeää, että Billebeino Padel-keskuksessa pääsee hyvään fiilikseen myös marraskuisena päivänä ja luodaan viihtyvyyttä asiakkaille rakentamamme konseptin kautta, kuvailee Leino.

Kuopion uudessa keskuksessa on ProShop, ravintola, sauna- ja lounge-tilat sekä kesäterassi, josta on upeat näkymät Kallavedelle. Lisäksi on varattavissa kaksi kenttää, joissa voi soittaa valitsemaansa musiikkia. Keskuksen ProShop tarjoilee purtavaa ja virvokkeita ennen ja jälkeen pelien tai vaikkapa kahvit vanhemmille, jotka tuovat jälkikasvuaan lajin pariin.

– Haluamme, että paikka on elävä ja siellä tapahtuu. Meillä on lupa viihtyä ja lounge- ja shop-tiloissamme ajan viettäminen tai työn tekeminen lasten treenausaikana on miellyttävää. Vaikka konseptia on kehitetty fiilis ja viihtyvyys edellä, ei se poissulje lajin tehokkuutta treenimuotona, muistuttaa Leino.

Billebeino Padel Kuopion sisätilat

Konsepti heräsi eloon tyhjässä hallissa

Billebeino on innovatiivinen konseptinsa kehittämisessä ja kiinnostunut käyttämään sekä tutustumaan monenlaisiin teknologioihin ja tuotantotapoihin keskusten toteutuksessa. Se arvostaa näyttävyyttä ja on samalla hyvin tarkka brändistään. Granolla oli painava vastuu konseptin eloon herättämisessä Kuopion uudessa keskuksessa eri materiaalein sekä tuotannollisin tekniikoin.

Keskukset on suunniteltu näyttäviksi. Rakentamisessa on muun muassa käytetty paljon lasia ja muita läpinäkyviä materiaaleja. Oheistilat on suunniteltu niin, että niiden materiaaleissa on voitu käyttää Billebeinon brändille ominaista Ville Leinon taidekuvitusta – muun muassa lounge-tilojen säkkituolit on valmistettu uniikeista taideprinttikankaista. Leinon oma taide onkin iso osa Billebeino-konseptia ja sitä on käytetty taidokkaasti keskuksessa suurina kuvapintoina, sisustuskankaissa ja jopa juoma-automaattien pinnoilla. Loungessa on esillä myös Leinon uniikkeja teoksia.

Kuopion keskuksessa ja sen tunnelmassa Billebeino Padel-konsepti on saatu upeasti esille. Granon tehtävä oli mahdollistaa tuotannollisesti ja suunnittelullisesti Billebeino Padelin hakema kokonaisuus ja olla tarjoamassa alan kärkiosaamista asiakkaalle, kertoo projektista Granossa vastannut tuotelinjajohtaja Henrik Kosonen.

– Olemme saaneet konseptiin liittyvät näkyvyydet areenalle yhden toimittajan kautta, joka on ollut mukana aktiivisesti jo keskuksen suunnittelu- ja rakennusvaiheista alkaen. Kun rakennetaan täysin uusi keskus, on tekemistä paljon. Silloin osaavan ja innovatiivisen kumppanin panosta arvostaa erityisesti, kiittää Leino.

Markkinoijan inspiraatio-opas

Markkinoijan inspiraatio-opas

Opas tarjoaa sinulle uusia ideoita työn tehostamiseen, aikaa syövien rutiinitöiden poistamiseen ja luovaan työhön keskittymiseen. Anna meidän jeesata sinut uusille urille! 🚀

Lataa opas


Paikallinen toimija on tehokas

Grano palveli Billebeino Padelia Kuopiossa kokonaisvaltaisesti rakennusaikaisesta dokumenttienhallinnasta Sokopro-järjestelmässä suurkuvatulosteisiin, muihin painotuotteisiin, autoteippauksiin, valomainoksiin ja konseptinmukaisiin sisustuksellisiin elementteihin.

– Kun keskuksen rakennustyöt alkoivat, olin paikalla jo alkukesästä hahmottamassa kokonaisuutta. Palvelemme asiakasta paikallisesti ja aktiivinen osallistuminen projektin edetessä on ollut siksi helppoa. Näin suuren kohteen hahmottaminen etänä on mahdotonta, joten paikallinen toiminta on tässä kohdassa ainoa tapa herättää konsepti eloon tyhjässä hallissa, kertoo Henrik Kosonen.

Granon etu toimijana on koko Suomen kattava paikallinen verkosto. Tässä projektissa paikallinen yhteyshenkilö, tuotanto ja asennustiimi hoitivat projektin alusta loppuun. Näin säästyy aikaa, kustannuksia ja logistiikkakuluja, koska siirtymät ovat lyhyitä ja asennustyö sekä tuotanto tehdään paikallisesti.

Kirjoitus on julkaistu ensin Grano Magazine -asiakaslehdessä 2021. Teksti Tanja Kakko ja kuvat Marc Sabat.

Tutustu Grano Magazineen >>

Billebeino Padel Kuopio tarjoaa harrastusmahdollisuuksia koko perheelle

Juttu on julkaistu alun perin 9.03.2022 ja sitä on päivitetty 8.04.2024.
Ota yhteyttä