Grano toteutti Suomen Pystykorvajärjestön e-julkaisun

 

Suomen Pystykorvajärjestö-Finska Spetsklubben r.y. (SPJ-FSK r.y.) on vuonna 1938 perustettu yksi vanhimmista kennelalan rotujärjestöistä Suomessa. Järjestö halusi tarjota jäsenilleen entistäkin selkeämpää viestintää järjestön toiminnasta. Tämä haluttiin toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti ja helposti – myös digitaalisissa kanavissa.

Grano ja Suomen Pystykorvajärjestö ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä ja Suomen Pystykorvajärjestö on luottanut muun muassa Pystykorva-jäsenlehtensä painon ja postituksen Granolle. Painetusta jäsenlehdestä ilmestyi tänä vuonna 64. vuosikerta. Tämä noin 100 sivuinen Pystykorva-lehti ilmestyy kuudesti vuodessa ja Grano postittaa sen suoraan postiluukkuihin kaikille järjestön jäsenille. Lehden levikki on noin 6 900 kpl.

Suomen Pystykorvajärjestön taittaja ja toimittaja Erja Pekkalan mukaan perinteinen painettu jäsenlehti haluttiin saada nykyaikaiseen muotoon ja nopeasti jäsenten luettavaksi.

– Kävimme Granon myyntipäällikkö Jukka Heikkisen kanssa läpi toiveitamme ja saimme ehdotuksen e-julkaisusta, joka vastasi käsitystämme sähköisestä Pystykorvasta, Pekkala kertoo.

Ajan hengen mukaisesti Grano toteutti Pystykorva-lehdestä näppärän e-julkaisun, jolloin lehti matkaa aina mukana ja sitä voi lukea kätevästi missä ja milloin vain.

Suomen Pystykorvajärjestölle jää entistä enemmän aikaa tärkeään sisällönsuunnitteluun ja muihin arjen askareisiin, kun lehtiprojektin tuotanto ja postitus sekä e-julkaisun toteutus on keskitetty Granolle. Grano toteuttaa Suomen Pystykorvajärjestölle Pystykorva-lehden painatuksen ja e-julkaisun lisäksi toimintakertomukset, käsiohjelmat, vuosikirjan, oppaita sekä banderolleja.

Yhden luukun periaate säästää myös aikaa ja vaivaa, kun päivät eivät kulu useiden kumppaneiden kanssa operoimiseen. Kaikki osapuolet pysyvät näin myös helposti samalla sivulla projektin etenemisestä ja yhteydenpito onkin Pekkalan mielestä ollut selkeää:

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja pidän erityisen merkittävänä sitä, että Granolla on tutut henkilöt, jotka hoitavat meidän suuntaamme asioita. Tietää aina, keneen voi olla yhteydessä, jos ongelmia tai kysyttävää ilmenee.

Myös Heikkinen on tyytyväinen projektin etenemiseen ja yhteistyön sujuvuuteen:

– Projekti soljui oikein sujuvasti kokonaisuudessaan. Taittajalla ja yhdistyksellä on hyvin aktiivinen ote lehden valmistukseen ja digijulkaisun etenemiseen, hän kiteyttää.

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja pidän erityisen merkittävänä sitä, että Granolla on tutut henkilöt, jotka hoitavat meidän suuntaamme asioita. Tietää aina, keneen voi olla yhteydessä, jos ongelmia tai kysyttävää ilmenee.

Erja Pekkala / taittaja ja päätoimittaja, Suomen Pystykorvajärjestö ry


E-julkaisut Granosta >>

Juttu on julkaistu alun perin 9.12.2020 ja sitä on päivitetty 3.10.2022.