Siirry suoraan sisältöön

SokoPro oli Ratinan rakentamisessa ehdoton työkalu

SokoPro oli Ratinan rakentamisessa ehdoton työkalu

Huhtikuun 19. päivä avattu kauppakeskus oli tekijöilleen uniikki hanke, jollaisia toteutetaan Suomessa hyvin harvoin.

Kauppakeskuksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2015, mutta varsinainen suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2008. Hankkeessa käytettiin Granon SokoPro-projektipankkia ensimetreistä lähtien.

– Meidän näkökulmastamme tämä on ollut valtava ja pitkäkestoinen hanke, jollaista pääsee toteuttamaan vain kerran elämässä. Se on tehty pääosin perinteisellä hankintamallilla, eli kilpailutettu ja sen perusteella valittu toteuttajat, projektipäällikkö Jarmo Mäkelä A-insinööreistä kertoo.

A-Insinöörit vastasi hankkeessa muun muassa rakennuttamisesta ja valvonnasta, uudis- ja korjausrakentamisen rakennesuunnittelusta sekä geo- ja infrasuunnittelusta. Kauppakeskuksen rakennutti kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj, jolle Ratina on suurin yksittäinen hanke.

– Ratina on uniikki hanke: suuri kauppakeskus, joka on rakennettu keskeiselle paikalle ison kaupungin keskustaan. Vastaavia hankkeita tehdään Suomessa nykyisin hyvin harvoin, projektipäällikkö Rauno Kulmala Spondasta toteaa.

Projektipankki on tämän kokoluokan hankkeiden läpiviennissä ehdoton työkalu. Sen avulla voidaan huolehtia tiedonsiirrosta eri suunnittelualojen välillä sekä suunnittelusta toteutukseen. Samoin muun muassa tiedot aikatauluista, sopimusasioista, toimituksista, piirustuksista sekä työmaapäiväkirjoista pidetään vaivattomasti ajan tasalla ja saatavilla.

Tutustu SokoPro-projektipankkiin

Juttu on julkaistu alun perin 15.05.2018 ja sitä on päivitetty 10.10.2022.
Ota yhteyttä