Siirry suoraan sisältöön

Granon muutosneuvottelut päättyivät - Tavoitteena kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen

Granon muutosneuvottelut päättyivät - Tavoitteena kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen

Konsernissa käytiin muutosneuvottelut 29.1.-12.3.2024, jonka kohteena oli Grano Group Oy:n ja Grano Oy:n henkilöstö, pois lukien tytäryhtiö Grano Diesel.

Jotta voimme vastata asiakkaittemme muuttuviin tarpeisiin sekä markkinoiden haasteisiin entistä paremmin, uudelleen järjestelemme, kehitämme ja tehostamme toimintojamme, prosessejamme sekä tuotantoamme. Tavoittelemme kannattavuuden vakauttamista ja saattamista tavoitetasolle, kilpailukykyisempää Granoa sekä taloudellisen toimintakyvyn turvaamista heikentyvässä markkinatilanteessa.

Neuvotteluiden alussa suunniteltuja irtisanomisia oli enintään 84 (sisältäen työsuhteen ehtojen muuttamisen tai osa-aikaistamisen). Neuvotteluiden kuluessa määrä saatiin pienennettyä ja lopputuloksena määrä on yhteensä 56 henkilöä, josta 11 henkilöä on irtisanomisuhkaisia toimenkuvamuutoksia.

Muutoksen tavoitteena on 4,5 miljoonan euron pysyvä säästö. Arvioimme pääsevämme tavoitteeseen vuoden 2025 loppuun mennessä. Samalla jatkamme investointejamme digitalisaatioon ja kestävään kehitykseen. 

Näiden toimien avulla vahvistamme tulevaisuutemme kilpailukykyä sekä takaamme asiakkaittemme laadukkaan alueellisen kokonaispalvelun. Tavoitteenamme on toteuttaa vastuullisesti parhaat ratkaisut erilaisille painetuille ja digitaalisille pinnoille – nyt ja tulevaisuudessa.

Muutosneuvotteluiden aiemman tiedotteen voit lukea täältä.

Uutinen tiedotettu Panostaja Oy:n sivuilla

Medialle:  

Kimmo Kolari

Toimitusjohtaja

Grano Oy

kimmo.kolari@grano.fi