Siirry suoraan sisältöön

Löylyssä hyödynnettiin SokoPro-työmaakameraa

Löylyssä hyödynnettiin SokoPro-työmaakameraa

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva 1800-neliöinen sauna- ja ravintolakompleksi Löyly valmistui sopivasti kesän kynnyksellä, toukokuussa 2016. Hanke herätti jo etukäteen valtavasti kiinnostusta, ei vähiten näyttävän puuarkkitehtuurin sekä nimekkäiden puuhamiesten, näyttelijä Jasper Pääkkösen sekä kansanedustaja Antero Vartian vuoksi.

Löylyn edistymistä saatiin seurata verkossa reaaliaikaisesti Granon SokoPro-työmaakameran avulla. Työmaakamera ottaa kohteesta jatkuvasti korkealaatuisia kuvia ja välittää ne mobiiliverkossa palvelimelle. Kaikki kuvat ovat saatavilla miltä tahansa selaimelta, milloin tahansa.

SokoPro-työmaakamera koostuu kamerasta, mobiiliverkossa välitettävistä kuvista sekä helppokäyttöisestä kuvien katselu- ja hallintasovelluksesta. Säänkestävä koteloitu kamera ja kahden operaattorin matkapuhelinverkko ovat toimintavarmoja myös haastavammissa kohteissa. Järjestelmä toimii matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella ja tarvitsee toimiakseen vain sähkökytkennän.

Jasper Pääkkönen kertoo:

– Tiesimme jo alusta alkaen ryhtyvämme niin haastavaan ja monimutkaiseen rakennushankkeeseen, että se oli pakko saada taltioitua raksakameran kautta timelapse-videolle. Timelapse-video toimii markkinointityökalunamme, mutta on myös arvokas muisto meille paikan rakentajille, vielä vuosikymmenien päästäkin.

Juttu on julkaistu alun perin 1.11.2016 ja sitä on päivitetty 7.02.2024.