Siirry suoraan sisältöön

Parempaa käsihygieniaa älykkäiden käsihuuhdeannostelijoiden avulla

Hyvä käsihygienia auttaa estämään tartuntatautien leviämistä. Käsien desinfiointimahdollisuus sisätiloihin tultaessa on sekä vierailijoiden että oman henkilöstön terveydestä huolehtimista. Desinfiointipisteen esillepanoon panostamalla voidaan tehostaa tilojen puhtaana pysymistä. Saatavilla on myös ratkaisuja, joiden avulla käsiään pesevä asiakas voidaan kohdata entistä henkilökohtaisemmalla tavalla.

Voi kai sanoa, että takana on eriskummallisin alkuvuosi aikoihin. Neljän seinän sisässä vietetystä keväästä ei suurta kerrottavaa tuleville sukupolville jää, mutta erikoisten aikojen aiheuttaja ja alkusyy, koronavirus, tullee puhututtamaan vielä pitkään.

Suomessa Covid-19 saatiin keväällä mallikkaasti kuriin tehokkailla rajoitustoimilla, mutta taudin toisen aallon hillitsemiseksi on edelleen syytä pysyä tarkkana. Me Granolla olemme osallistuneet torjuntatalkoisiin muun muassa suojavarustetuotannollamme.  

Käsihygieniasta huolehtiminen auttaa hillitsemään viruksen leviämistä. Useimmissa julkisissa tiloissa ensimmäinen asia joka sisääntulijaa tervehtii, on käsidesipullo. Se on oikein. Kun näen liikkeeseen sisään astuessani desinfiointipisteen, voin olettaa, että yritys ottaa hygieniakysymykset vakavasti ja että myös muut vierailijat ovat todennäköisemmin huolehtineet kättensä desinfioinnista.

Monesti olen kuitenkin kävellyt liikkeeseen, jossa desinfiointipistettä ei ole sijoitettu riittävän näkyvälle paikalle. Yksi yleisimmistä tavoista piilottaa desinfiointipiste, on sijoittaa se liikkeen sisätiloihin välittömästi ulko-oven pieleen, jolloin sisälle käytäessä käsienpesupaikka jää suoraan asiakkaan selän taakse. Jos käsihuuhteen muistaa vasta lähtiessään on vahinko jo tapahtunut.

Infonäytön avulla voit ohjeistaa asiakasta ja kiinnittää huomion tehokkaasti

Esillepanolla on väliä. Desinfiointipiste tulisi sijoittaa mahdollisimman näkyvälle paikalle aivan kuten mikä tahansa muukin tuotekampanja. Haluttua käytöstä kannattaa myös edesauttaa ytimekkäällä viestillä, ”call to actionilla”, kuten markkinointipiireissä sanotaan. Kun käsihuuhdeannostelijan yhteyteen laitetaan vielä pari kannustavaa sanaa, menee viesti paremmin perille: ”Pese kätesi”! Helppoa.

Digitaalisia ratkaisuja on valjastettu myös viruksen vastaiseen taisteluun. Me Granolla olemme tuoneet uutuutena valikoimiimme digitaalisen infonäytön automaattisella käsidesiannostelijalla.

Huuhteen annostelu tapahtuu automaattisesti käsin koskematta. Laitteen 22-tuumaisella näytöllä voit kiinnittää asiakkaan huomion käsienpesupisteeseen ja huomion saatuasi markkinoida samalla tuotteitasi ja palveluitasi. Seinään tai erilliselle lattiajalustalle kiinnitettävän Plug & Play -näytön sisältö on etähallittavissa ja ajastettavissa verkossa palveluna tai omin voimin.

Diginäyttöjä näkyy nykyään kaikkialla – ostoskeskuksissa, ravintoloissa, sairaaloissa, oppilaitoksissa ja yritysten auloissa. Eikä niiden tehoa käy kiistäminen – diginäytöt toimivat! Liikkuva kuva kiinnittää huomiomme paikallaan pysyvää tehokkaammin ja kun silmäkulmassa välähtää, on vaikeaa olla kääntämättä päätään. Näytöt ovat mitä purevin tapa saavuttaa mikä tahansa yleisö tilassa kuin tilassa.

Älykkäät käsidesiautomaatit Granosta


Älylaite estää toimitilojesi ruuhkautumisen

Käsihuuhdeannostelijaan on kytkettävissä myös sensori, joka tunnistaa kuinka monta ihmistä tilassa on. Turvallisemman asioimisen varmistamiseksi sisätiloihin ei tulisi päästää liian montaa vierailijaa kerrallaan, jotta riittävien turvavälien säilyttäminen olisi mahdollista.

Infonäyttö kertoo kuluttajalle yksinkertaisen liikennevalodesignin avulla, jos liikkeessä uhkaa olla enemmän asiakkaita, kuin olisi turvallista. Liikennevalon näyttäessä punaista uudet asiakkaat tietävät odottaa vuoroaan, ennen kuin astuvat sisälle liikkeeseen. Sensori laskee myös tilasta poistuvan liikenteen. Teknologia täyttää GDPR-tietosuojalain vaatimukset ja käsiteltävä data säilyttää asiakkaiden anonymiteetin.

Asia, jota tulen takuulla toistelemaan keinutuoli-ikäiseksi asti on vanha viisaus siitä, että jokainen media on jo itsessään viesti. Oli kyseessä sitten painettu tai digitaalinen viestintä, jo pelkällä esitystavalla on väliä. Kun näet vaivaa desinfiointipisteesi esillepanoon, rivien välistä kerrot välittäväsi asiakkaistasi ja työntekijöistäsi. Kerrot myös suhtautuvasi hygieniakysymyksiin vakavuudella ja mikä tärkeintä, tehostat samalla tilojesi hygieniaa ja turvallisuutta.

Turvallista syksyn jatkoa! Hankalistakin ajoista selvitään yhteistyötä tekemällä. Me Granolla autamme sinua mielellämme pandemian vastaisessa taistelussa.


Terveisin,
Pyry Kunnas

Kirjoittaja on Granon palveluasiantuntija ja graafisen suunnittelun salarakas.

Tutustu Granon älykkäisiin käsidesiannostelijoihin >>

Juttu on julkaistu alun perin 20.08.2020 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.