Alfmix-tuotekuvastot syntyvät Granon taittoautomaatiojärjestelmällä

Alfmix halusi virtaviivaistaa tuotekuvastojensa tuotantoa. Ratkaisu helpompaan ja nopeampaan tuotantoprosessiin löytyi Granon Datacloud-taittoautomaatiojärjestelmästä.

Alfmix Oy on suomalainen päivittäistavaratuotteiden markkinointi- ja myyntiyhtiö, jonka valikoimassa on muun muassa makeisia, keksejä, snacksejä, leivonnaisia, oliiviöljyjä, juomia ja paristoja.

Alfmixin erityisosaamista on erilaisten heräteostotuotteiden myynti ja markkinointi. He käyttävät myynnissä apunaan kuvastoja, joiden tuotantoa helpotettiin ja nopeutettiin Granon Datacloud -järjestelmän avulla.

Datacloud on Granon tehokas tuotantoautomaatiopalvelu, joka mahdollistaa erilaisten markkinointi- ja viestintämateriaalien työstämisen automaationa. Tavoite on säästää aikaa ja rahaa.

– Grano esitteli meille syksyllä 2019, miten Datacloud toimii. Tarjouksen saatuamme totesimme hyvin nopeasti, että meidän kannattaa muuttaa prosessiamme ja hyödyntää kuvastojemme taitossa automaatiota, kertoo Alfmixin markkinointipäällikkö Annina Haapaniemi.

Automaatiojärjestelmän käyttöönoton yhteydessä myös kuvastojen sisältökonseptia ja ilmettä päivitettiin. Tässä Alfmixiä auttoi Granon Art Director Pekka Palonkorpi.

– Tuotekuvasto on aiemmin ollut meille lähinnä tietokanava. Koska kyse on impulssituotteista, joita ostetaan hetken mielijohteesta, halusimme tuoda tuotteidemme herkullisuuden esille. Tässä uudistuksessa meitä auttoi Granon AD. Saamamme palaute on ollut tosi positiivista, iloitsee Haapaniemi.

Datacloud-järjestelmä yksinkertaisti prosessia


Aiemmin kuvastojen taittoa toteutettiin perinteiseen tapaan mainostoimistossa. Inhimillisten virheiden riski ja määrä oli projektien aikana suuri, koska tekstejä, kuvia ja taulukoita on tuotekuvastoissa paljon. Lisäksi jokaisesta korjauskierroksesta sekä vedoksesta syntyi ylimääräisiä kuluja.

– Automaattivedokset ovat osoittautuneet kultaakin arvokkaammaksi. Nykyisin voimme itse tehdä järjestelmästä vedoksia aina silloin kuin haluamme, eikä niistä synny meille lisäkuluja, sanoo Annina Haapaniemi ja jatkaa:

– Meidän tekemistä helpottaa, kun näemme heti mikä on väärin tai mitä puuttuu. Se on tehostanut kuvastojemme tekemistä. Järjestelmän käyttö on vapauttanut aikaani muille työtehtäville.

Grano ja Alfmix ovat tehneet yhdessä nyt kaksi isoa kuvastoprojektia.

– Järjestelmän käyttöönottoon meni aikaa hieman enemmän kuin olimme ajatelleet. Suurin syy tähän oli se, että emme vielä olleet tottuneet uuteen prosessiin ja tällaisen järjestelmän käyttöön. Saimme Granolta kysymyksiimme ja ongelmiimme nopeasti apua ja samalla opimme automaatiosta paljon. Siitä olin tosi iloinen, kertoo Haapaniemi.

Datacloud on selkiyttänyt kuvastoruljanssia todella paljon ja toisen kuvaston tuotanto menikin jo huomattavasti kivuttomammin. Meille tuli hiljattain töihin myös uusi ihminen ja hänkin on jo omaksunut järjestelmän käytön erittäin hyvin, Haapaniemi jatkaa.

Datacloud -järjestelmä mahdollistaa myös viestinnän järjestelmän sisällä. Perinteiseen sähköposti- ja puhelinviestintään verrattuna etuna on se, että jokaisesta viestistä jää järjestelmään muistijälki ja viesteihin voidaan palata jälkeenpäin. Järjestelmän sisäinen viestiminen helpottaa siten myös ongelmien ratkaisua.

– Vielä ei ole ollut sellaista hetkeä, etten olisi saanut Granolta vastauksia yhden päivän sisällä. Järjestelmän sisäinen viestintä toimii moitteetta, kertoo Haapaniemi.

Granon Datacloud mahdollistaa helpon julkaisemisen eri julkaisukanavissa. Alfmixin kuvastoista luodaan sekä sähköiset eJulkka-versiot että ympäristöystävällisesti toteutetut painetut kuvastot. Alfmixin painetut kuvastot ovat Joutsenmerkittyjä tuotteita.

Monipuolisuus vei sujuvasti maaliin


Projekteihin osallistunut Granon väki saa Annina Haapaniemeltä kiitosta:

– Kaikki tekijät, joiden kanssa olen ollut tekemisissä ovat olleet todella ammattitaitoisia. Minulla on ollut koko ajan sellainen tunne, että olen ollut hyvissä käsissä ja ihmiset tietävät, mistä he puhuvat.

Erityiset terveiset Annina Haapaniemi haluaa lähettää Granon järjestelmäasiantuntijalle, Ville Koskelalle.

– Villen tapa antaa kärsivällisesti neuvoja meidän tekijöiden mieltä askarruttaviin asioihin on ihailtavaa ja hänen ammattitaitonsa huipputasoa.

Kiitokset haluamme antaa vastavuoroisesti myös Alfmixille ja Annina Haapaniemelle:

– Annina näki nopeasti uuden toimintatavan tuoman hyödyn ja otti projektin haltuunsa. Ilman Anninan ammattitaitoista työpanosta ja tiukkaa otetta, emme olisi saaneet toteutettua sisällöllisiä muutostoiveita ja selvinneet ensimmäisen kuvaston aikataulusta ajoissa. Hänen kanssaan on erittäin mukava työskennellä, kehuu Granon palvelupäällikkö Elina Tuomisto.

Vauhtiin päästyään Grano ja Alfmix ovat keskustelleet myös muista uusista yhteistyömahdollisuuksista.

– Granon ehdoton vahvuus on monipuolisuus. Tuntuu, että olemme vasta raapaisseet pintaa heidän kanssaan. Heiltä löytyy monia työkaluja ja ratkaisuja sekä luovaan työhön että tuotannon tehostamiseen, Annina Haapaniemi päättää.

– Automaattivedokset ovat osoittautuneet kultaakin arvokkaammaksi. Nykyisin voimme itse tehdä järjestelmästä vedoksia aina silloin kuin haluamme, eikä niistä synny meille lisäkuluja.

Annina Haapaniemi / markkinointipäällikkö, Alfmix Oy

Tutustu Granon Datacloudiin >>

Juttu on julkaistu alun perin 24.07.2020 ja sitä on päivitetty 15.09.2022.