Siirry suoraan sisältöön

Animoitu video tuki Fortumin uuden yrityskulttuurin lanseerausta

Grano on ollut energiayhtiö Fortumin yhteistyökumppani jo yli 15 vuoden ajan. Vuosien varrella Grano on tuottanut Fortumille monipuolisesti erilaisia tuotteita aina digi- ja offsetpainotuotteista suurkuvatuotteisiin. Uusimpana aluevaltauksena Grano ja Fortum toteuttivat yhdessä Fortumin yrityskulttuuriin liittyvän lanseerausvideon. Animoitu video tarjosi Fortumille uudenlaisen tavan viestiä strategian myötä päivittyneistä kulttuuriprioriteeteistä henkilöstölleen.

Fortum on suomalainen energiayhtiö, jonka tavoitteena on auttaa yhteiskuntia saavut­tamaan hiili­neut­raa­lius. Samalla yhtiö haluaa auttaa asiak­kai­taan kasvamaan ja dekar­bo­ni­soimaan proses­sejaan luotet­ta­valla ja tuotta­valla tavalla, säilyttäen tasapai­non luonnon kanssa. Maaliskuussa 2023 Fortum julkaisi uuden, Pohjoismaihin keskittyvän strategiansa.

– Olemme nyt pienempi ja muutenkin erilainen yhtiö kuin aiemmin. Se tarkoittaa sitä, että myös toimintatapojemme pitää muuttua ja jotta ne muuttuisivat, me julkaisimme uuden Fortum-kulttuurin. Se koostuu kolmesta pääperiaatteesta – “Reach out”, “Courage” ja “One Fortum” – joista haluamme tällä videolla viestiä, kertoo Fortumin visuaalisesta ilmeestä vastaava Tarja Hänninen.


Kokonaisvaltainen toteutus ideasta valmiiksi videoksi

Videon tarina ja koko käsikirjoitus tuli Fortumilta itseltään. Yhdessä Granon kanssa keskusteltiin siitä, mitä missäkin siirtymässä tapahtuu, mitä kussakin kuvassa voisi tapahtua ja niin edelleen. Yhteisen keskustelun ja tarvekartoituksen pohjalta Grano loi videota varten storyboardin, piirsi kuvitukset ja sen jälkeen animoi varsinaisen videon. Video sai nimekseen “One Fortum” ja siitä on saatavilla versioita eri kielillä spiikattuna.

– Pyysimme tarjouksia videosta useammasta paikasta. Grano oli kaikista kustannustehokkain vaihtoehto, Tarja toteaa.

Video haluttiin toteuttaa nimenomaan animoituna versiona ilman ihmisesiintyjiä useammasta eri syystä. Fortumilla oli jo valmiiksi käytössään luovan toimiston suunnittelemia hienoja piirroshahmoja. Nämä hahmot heräsivät uudella videolla eloon.

– Emme halunneet kuvata videota käyttäen siihen ihmisiä, ettei kellekään tulisi sellaista käsitystä, että nämä asiat koskisivat vain näitä tiettyjä henkilöitä. Emme myöskään halunneet, että kukaan yksittäinen ihminen henkilöityisi erityisesti tähän kulttuuriin, Tarja perustelee.


Fortumin yrityskulttuurivideo haluttiin toteuttaa nimenomaan animoituna versiona.

“Grano onnistui erittäin hyvin”

Videoprojekti oli ensimmäinen laatuaan, mutta sujui niin hyvin, että Fortumilla harkitaan samankaltaisten videoiden tilaamista myös tulevaisuudessa. Animoidut hahmot voivat parhaimmillaan toimia hyvin monipuolisesti brändin viestin visualisoinnissa ja erilaisissa markkinointimateriaaleissa.

– Grano onnistui erittäin hyvin ja voisimme tilata tällaisen uudelleenkin, jos tarvetta tulee. Aikataulu tälle videolle oli ihan järjettömän tiukka ja silti se valmistui sovitussa ajassa. En voi muuta sanoa, kuin että homma toimi tosi hyvin, Tarja hymyilee.

– Yhteistyö Granon kanssa on sujunut kokonaisuutena erittäin hyvin. Olemme tehneet heidän kanssaan pitkään yhteistyötä. Granossa on se hyvä puoli, että he tekevät juuri niin kuin pyydetään. He pysyvät aikataulussa, ovat nopeita, edullisia sekä tehokkaita. Nämä ovat mielestäni Granon parhaat puolet, Tarja summaa.


Tutustu markkinoinnin tuotantopalveluihin >>

Animoitu video viestii uuden Fortum-kulttuurin henkilöstölleen

  • Grano ja Fortum toteuttivat yhdessä Fortumin yrityskulttuuriin liittyvän animoidun lanseerausvideon.
  • Yli 15 vuoden kumppanuuden aikana Grano on tuottanut Fortumille monipuolisesti digi- ja offsetpainotuotteita.
  • Grano ja Fortum toteuttivat yhdessä Fortumin yrityskulttuuriin liittyvän animoidun lanseerausvideon.
  • Yli 15 vuoden kumppanuuden aikana Grano on tuottanut Fortumille monipuolisesti digi- ja offsetpainotuotteita.