Siirry suoraan sisältöön

Tampereen Kansi ja areena -hanke etenee Sokopron avulla

Tampereen Kansi ja areena -hanke etenee Sokopron avulla

Kuva: SRV:n kuvapankki

Tampereen Kansi ja areena -hanke sisältää useita erillisiä projekteja. Suuri hanke on vaatinut osaavien tekijöiden lisäksi myös ketterää tiedonhallintaa ja -arkistointia sekä toimivaa sähköistä tarjouspyyntötyökalua. Granon SokoPro on ollut mukana mahdollistamassa, että tietovirrat liikkuvat ihmisten ja projektien välillä.

Tampereen keskusta-alueelle on tekeillä kokonaan uusi kaupunginosa – hybridikortteli ja keskus, jossa yhdistyvät asuminen, viihtyminen ja työpaikat. Poikkeuksellisessa projektissa Tampereen rautatieaseman eteläisen ratapihan päälle rakennetaan kansi, jonka päälle kohoavat Tampereen kannen toimisto- ja asuintalot, Kannen uusi areena ja hotelli.

Suuressa hankkeessa on mukana useita eri toimijoita, ja se on jaettu useaan erilliseen alaprojektiin. Kun päätoteuttaja SRV tarvitsi kokonaisvaltaisen projektien hallintajärjestelmän, SokoPro oli takuuvarma valinta. Järjestelmä oli ollut käytössä muissa SRV:n hankkeissa ja oli siksi suurelle osalle tekijöistä ennestään tuttu.

Sähköinen tarjouspyyntötyökalu osana suuria hankintoja

Yhteistyö SokoPron ja SRV:n välillä lähti tämän hankkeen osalta käyntiin vuonna 2017 perustarpeista. Työmaalle tarvittiin tulosteita ja projektipankkia. SokoPron sähköiseen projektipankkiin talletettiin alusta alkaen kaikki projektiin liittyvä tieto. Myöhemmin käyttöön otettiin myös SokoPron sähköinen tarjouspyyntötyökalu.

SRV:n hankintapäällikkö Teemu Koskinen kertoo, että tarjouspyyntötyökalu on ollut tärkeä osa hankkeen kilpailutuksia. SokoPron sähköistä tarjouspyyntötyökalua on käytetty Tampereen Kansi ja areena -hankkeen kaikissa suurissa hankinnoissa.

– Täytyy sanoa, että sähköinen tarjouspyyntötyökalu on myös henkilökohtainen suosikkini SokoPron tarjoamista palveluista. Uskon, että moni muukin yritys voisi hyötyä siitä, Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan parasta työkalussa on se, että sen kautta voi levittää suuren määrän tietoa ja aineistoja valituille toimijoille. Rajaus on helppoa, ja tiedostot, aineistot ja tarjouspyynnöt pysyvät palvelussa ja kaikki materiaalit koko organisaation saatavilla, vaikka henkilöstö vaihtuisi.

Tyytyväinen asiakas on paras palkinto SokoPron osaajille.

– SokoPron tarjouspyyntötyökalua on käytetty hankkeessa yli 200 kilpailutuksessa. Tämä on meille sulka hattuun. On hienoa kuulla, että palvelumme toimii hyvin, Aripekka Härkönen SokoProlta sanoo.

Vuoropuhelun ja asiakaspalvelun kautta onnistumisiin

Vuoropuhelu ja kehitysehdotukset ovat SokoProlle tärkeä osa toimivaa asiakaspalvelua ja yhteistyötä. Joustava ohjelmisto mahdollistaa räätälöinnin ja asiakkaiden tarpeisiin reagoinnin. Räätälöinnillä mahdollistaan, että asiakas saa ohjelmistosta enemmän irti.

– SokoProlle päin on ollut helppo olla yhteydessä ja he ovat reagoineet kiitettävän nopeasti meidän pyyntöihin ja ehdotuksiin, Koskinen kertoo.

Kehitystä tapahtuu, kun pysähtyy kuuntelemaan asiakkaan tarpeita. Tampereen Kansi ja areena -hanke on ollut näytön paikka myös SokoProlle. Aripekka Härkösen mukaan hanke on antanut suunnan sille, minne päin SokoProta ohjelmistona kannattaa tulevaisuudessa viedä.

– Projektit ovat toki aina hieman erilaisia, mutta asiakkaamme ovat juuri ne, jotka kertovat meille, kuinka palvelua pitää kehittää, Härkönen toteaa.

Matka kohti tulevaisuuden Tamperetta jatkuu

SokoPron projektipankkiin ehtii tulevien vuosien varrella kertyä vielä paljon dataa Tampereen Kansi ja areena -hankkeesta. Tällä hetkellä työmaalla on runkovaihe kiivaimmillaan käynnissä. Hanke etenee koko ajan ja ensimmäiset rakennukset valmistuvat vuonna 2021, jonka jälkeen rakennustyöt jatkuvat pohjoiskannella. Kokonaisuudessaan suuri hanke on valmis vuonna 2025.

Menee vielä hetki, ennen kuin asukkaat kantavat huonekaluja sisään Tampereen Kannen asuintaloihin tai hotellivieraat katsovat ikkunasta ympärille levittyvää kaupunkia, ennen lähtöä konserttiin Kannen uudelle areenalle. Matka kohti uudenlaista Tamperetta on kuitenkin alkanut, ja SokoPro on mukana vauhdittamassa kyytiä.

– Onhan se hienoa, että olemme voineet olla asiakkaalle avuksi näin merkittävässä hankkeessa, Aripekka Härkönen kuittaa.

Tutustu SokoProhon >>

Kuvat: SRV:n kuvapankki

Juttu on julkaistu alun perin 20.11.2019 ja sitä on päivitetty 29.09.2022.
Ota yhteyttä