Siirry suoraan sisältöön

Kaupunkikeskus Triplan massiivista tietomäärää hallitaan SokoProlla

Kaupunkikeskus Triplan massiivista tietomäärää hallitaan SokoProlla

Helsingin Pasilaan rakennettava kaupunkikeskus Tripla muuttaa alueen maisemaa ja palvelutarjontaa merkittävästi. Vuonna 2015 aloitettu YIT:n rakennushanke on yksi Suomen suurimpia. Hankkeen massiivista tietomäärää hallitaan SokoPro-projektipankilla.

Pasilan aseman ympärille rakennettava kokonaisuus koostuu kauppakeskuksesta, hotellista, toimistoista, asunnoista sekä maanalaisesta pysäköintilaitoksesta. Myös Pasilan asema uudistetaan hankkeen yhteydessä. Tripla on yksi Suomen suurimpia rakennushankkeita.

– Tripla on YIT:lle ainutlaatuinen hanke. Siinä yhdistyy kaikki rakentamisen osa-alueet eli infra-, toimitila- ja asuntorakentaminen, ja rakennuspaikkana juna-aseman ympäristö on kaupunkikuvallisesti merkittävä ja kiinnostava, hankintapäällikkö Ulla Judström YIT:stä kertoo.

Triplan rakentamisessa hyödynnetään Granon SokoPro-projektipankkia, jonka käytöstä YIT:llä on pitkä historia erilaisten raami- ja kausisopimuksien myötä. Lisäksi pitkään jatkuneen yhteistyön ansiosta SokoPro on järjestelmänä tuttu monelle hankkeen parissa työskentelevälle. Triplan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2015, ja projektipankki otettiin käyttöön heti hankkeen alkuvaiheessa.

– Kävimme läpi projektipankin mahdollisuuksia, ominaisuuksia ja hyödyntämistä omissa prosesseissamme jo aikaisessa vaiheessa ennen virallista päätöstä. Lisäksi pidimme Granon kanssa kehityspalavereja, joissa keskusteltiin hankinnan osalta erilaisista kehitysideoista ja niiden toteutustavoista. Osa näistä ideoista tulikin päivitysten myötä SokoProhon käyttöön, Judström toteaa.

Nopeampaa ja varmempaa tiedonsiirtoa

SokoPron sähköinen tarjouspyyntötyökalu on tuonut YIT:lle paljon lisäarvoa Triplan rakentamisessa. Judströmin mukaan työkalu on tehnyt toiminnasta läpinäkyvää ja tiedonsiirrosta nopeampaa ja varmempaa. Muutamia vuosia sitten suunnitelmia lähetettiin postissa, sähköpostilla tai jopa faksilla. Isoissa hankkeissa dataa on kuitenkin niin paljon, että sen lähettäminen sähköpostilla olisi lähes mahdotonta tai ainakin hyvin hidasta ja turhauttavaa.

– Tripla on tietomallinnettu kohde, ja tietoa jaetaan suoraan mallista. Mallinnukset itsessään ovat niin valtavan kokoisia, ettei niitä ole käytännössä mahdollista jakaa muutoin kuin projektipankin kaltaisen pilvipalvelun välityksellä.

Tripla+by+YIT+kaakosta_web

 

Tutustu SokoPro-projektipankkiin

Juttu on julkaistu alun perin 13.02.2019 ja sitä on päivitetty 3.10.2022.
Ota yhteyttä