Siirry suoraan sisältöön

Suklaatehdas Chjoko luottaa Granoon vastuullisissa pakkauksissa

Suklaatehdas Chjoko luottaa Granoon vastuullisissa pakkauksissa

Grano on auttanut Chjokoa heidän pyrkimyksessään tuottaa suklaatuotteilleen entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja. Perheyrittäjä Laura Gröndahlin mielestä Grano osaa lukea heitä kuin avointa kirjaa.

Chjoko on helsinkiläinen suklaatehdas: perheyritys, joka valmistaa käsityönä ensiluokkaisia suklaatuotteita, muun muassa suklaalevyjä, praliineja, macaronseja sekä jäätelöitä.

Grano toimii Chjokon yhteistyökumppanina heidän erilaisissa pakkauksissaan. Tavoitteena on edesauttaa Chjokoa tuottamaan entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja.

Tavoitimme langan päähän Chjokon yrittäjäpariskunnan toisen osapuolen, hyväntuulisen Laura Gröndahlin, joka kertoo tulleensa yritykseen puolisoaan auttamaan kolmeksi kuukaudeksi ja tuon avun venähtäneen nyt noin 16 vuodeksi. Laura kertoo hoitavansa yrityksessä kaiken muun paitsi suklaan tuotantoon liittyvät asiat, joita pyörittää hänen miehensä Mika.

– Mika hoitaa kokonaisvaltaisesti Chjokon tuotannon ja tuotteiden suunnittelun. Minä teen kaiken muun, mitä ympärille jää: myynnin, markkinoinnin, myymälät, tilaukset, verkkokaupan ynnä muut. En ole oikein koskaan osannut kertoa mitä teen työkseni. Pyörin kuin hyrrä kaikkialla ja koitan saada hommat toimimaan. Kuusitoista vuotta on nyt takana, niin kyllä minä jotakin olen osannut tehdä oikein, Laura Gröndahl kertoo iloisesti naurahtaen.

Muovipakkauksista vastuullisempiin ympäristöystävällisiin suklaarasioihin

Laura Gröndahl kertoo, että Chjoko kotimaisena yrityksenä haluaa käyttää kotimaisia tuottajia kaikessa missä se on mahdollista.

– Vaikka emme pysty suklaan valmistukseen kaakaopapuja omalla takapihalla kasvattamaan, niin meidän ideologiana on se, että pyrimme ostamaan muun muassa kaikki pakkaukset Suomesta. Teemme sen paitsi läpinäkyvyyden vuoksi myös tukeaksemme kotimaista työllisyyttä, Gröndahl toteaa päättäväisenä.

Aiemmin rasiat tulivat ulkomailta valmisrasioina ja olivat rakenteeltaan sekä materiaaleiltaan tyypillisiä suklaarasioita.

Granolla Chjoko-asiakkuudesta vastaa myyntipäällikkö Antti Grönberg. Esimerkkinä uudistetuista, aiempaa ympäristöystävällisemmistä pakkauksista hän mainitsee Chjokon praliinirasiat, joita on käytössä useita eri kokoja, eri määrille käsin pakattavia praliineja.

– Chjoko halusi toimia vastuullisemmin ja nykyisin Chjokon praliinit pakataan uusiutuvasta ja kierrätettävästä, suomalaisesta kartongista valmistettuihin rasioihin. Myös rasioiden sisäosassa käytetään muovin sijaan elintarvikekartonkia, Grönberg taustoittaa.

Käytetyt pakkausmateriaalit myös korostavat Chjokon orgaanista ja artesaanihenkistä toimintaa.

– Ympäristöystävälliset pakkaukset ovat tätä päivää. Jos kaiken käärii muoviin, lähtevät asiakkaat kävelemään melko nopeasti. Varsinkin nuoret ovat hyvin valveutuneita ekologisuudesta ja kierrätettävyydestä. Nykyisin ollaan ylipäätään halukkaita muuttamaan maailmaa muovin käytön suhteen, valaisee puolestaan Laura Gröndahl Chjokon vastuullisempia pakkausvalintoja.

Grano on toteuttanut Chjokolle vuosien varrella hyvin monenlaisia pakkauksia suklaalevyjen kääreistä display-telineisiin ja rasioista koteloihin.

– Olemme saaneet tosi paljon positiivista palautetta rasioistamme. Lähetämme niitä myös ulkomaille aina Japaniin asti. Myös suklaarasioidemme kestävyys on verkkokauppa- ja muissakin toimituksissa hyvä asia, Gröndahl toteaa.

Markkinoijan inspiraatio-opas

Markkinoijan inspiraatio-opas

Opas tarjoaa sinulle uusia ideoita työn tehostamiseen, aikaa syövien rutiinitöiden poistamiseen ja luovaan työhön keskittymiseen. Anna meidän jeesata sinut uusille urille! 🚀

Lataa opas


Molemminpuolinen avoimuus auttaa kaiken kiireen keskellä

Laura Gröndahl sanoo pitävänsä Granon ja vastuumyyjä Antti Grönbergin avoimuudesta.

– Olen aina pitänyt siitä kun asioista voidaan puhua avoimesti, esimerkiksi silloin kun Granollakin on tuotanto täynnä. Voin silti kertoa heille avoimesti, että nämä boksit tarvitsen tuolla viikolla ja nuo toiset tuolloin ja kysyä perään ‘pystyttekö siihen’? Monesti vastaus onneksi myös on ‘Joo, pystytään’, hän kertoo esimerkkinä.

– Tällaisesta tykkään hirveästi. Antin lisäksi minulla on Granolla myös painopuolen yhteyshenkilö, jolle voin laittaa viestiä, esimerkiksi ‘APUA!’, eikä Antin tarvitse aina olla välissä, Gröndahl naurahtaa antamalleen viestiesimerkille.

Hän kertoo, että kiireiselle yrittäjälle kommunikointi Granon kanssa on äärettömän helppoa.

– Siellä on todella ammattitaitoista jengiä. Antti on myös ihan 10/10. Hei! Jos hän vastaa minulle lomamatkoiltaankin autosta, niin ethän sä voi tuota parempaa yhteyshenkilöä mistään saada. Kyllä se vaan näin on, Gröhndal kehuu Granoa ja Antti Grönbergiä.

Avoimuus ja innokkuus auttaa myös uusien pakkausten kehittämisessä. Gröndahl kertoo, että Granolta saa todella nopeasti demoversioita uusista pakkausratkaisuista. Hän mainitsee, että Antti on innokas kehittämään Chjokon kanssa uusia juttuja ja myös hyvä ennakoimaan.

– Antti oli hiljattain lukenut minua taas kuin avointa kirjaa ja tilannut heille pakkauksiin tarvittavia materiaaleja valmiiksi. En tiedä millainen joulumyyntimme olisi ollut, jos materiaaleja ei olisi ollutkaan saatavilla. Minun mielestä loistavia juttuja myös tällaiset. Olen todellakin tekemässä Granon kanssa vastaisuudessakin duunia, Gröndahl päättää.

– Ympäristöystävälliset pakkaukset ovat tätä päivää. Jos kaiken käärii muoviin, lähtevät asiakkaat kävelemään melko nopeasti.

Laura Gröndahl / yrittäjä, Chjoko

Brändillesi sopivat pakkaukset Granolta >>

Juttu on julkaistu alun perin 2.12.2021.

 

Juttu on julkaistu alun perin 10.04.2022 ja sitä on päivitetty 8.04.2024.
Ota yhteyttä